FC Manchester United ~ Crveni Đavoli

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Liga Evrope bi mogla da nas sputa u šampionskoj trci

Ferguson: Liga Evrope bi mogla da nas sputa u šampionskoj trci


Blic


Stručnjak na klupi Mančester junajteda Aleks Ferguson istakao je pred utakmicu sa Vest Bromvič Albionom da bi obaveze u Ligi Evrope mogle da koštaju njegove izabranike prevremenog ispadanja iz šampionske trke sa gradskim rivalom Sitijem.

223642_fergi01-reuter-nigel-roddis_f.jpg


“Trenutno je jako teško balansirati ritam utakmica, jer igramo četvrtkom i nedeljom, a na taj ritam nismo navikli i sigurno predstavlja veliki napor za igrače. Ako bi želeli da osvojimo oba trofeja, moraćemo da imamo jake noge i čitav tim koji će da izdrži ovaj pritisak”, rekao je Ferguson.

Škot je istakao da se sa istim problemima suočava i Siti.

“Mislim da nećemo mnogo bodova izgubiti, ali svaki bod je veoma bitan. Takođe bih naglasio da bi Liga Evrope mogla da utiče na nas, ali i na gradskog i glavnog rivala za titulu”, izjavio je Aleks Ferguson.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Berbatov napušta Junajted

[h=1]Berbatov napušta Junajted
[/h] Izvor. B92 | AG


Agent Dimitra Berbatova najavio je da će njegov klijent na kraju sezone napustiti Mančester junajted.

19665514134f66f1415875e450525426_orig.jpg
Berbatovu ugovor sa aktualnim šampionom Engleske ističe na kraju ove sezone i iako postoji opcija da se produži na još jednu izvesno je da do toga neće doći.
"Održao sam tri sastanka sa menadžerom Mančester junajteda Aleksom Fergusonom. Moramo da prihvatimo da je njegov plan stvaranje ekipe za sledeće tri ili četiri sezone, a Berbatov neće biti deo iste."
"Ferguson želi da promeni stil igre, da unese više brzine. Zadovoljan sam što su mi u Junajtedu rekli da se neće protiviti Dimitrovom odlasku na leto", izjavio je Emil Dančev za bugarske medije.

"Dimitar će vrlo vjerovatno napustiti Englesku, ali ne želi ići u SAD, Japan, Ujedinjene Arapske Emirate i slično", dodao je agent.

Berbatov je došao na Old Traford 2008. iz Totenhama. Prošle sezone je bio prvi strelac Premijer lige, ali uprkos tome nije bio ni na klupi u finalu Lige šampiona protiv Barselone.

Ove je sezone u Premijer ligi dobio je priliku u samo deset utakmica, postigavši sedam golova.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vijera: Skols slabost Junajteda

Vijera: Skols slabost Junajteda

Izvor. B92, Tanjug | MJ


Bivši fudbaler, a sada savetnik Mančester Sitija, Patrik Vijera rekao je da je povratak Pola Skolsa u Mančester Junajted dokaz slabosti tima Aleksa Fergusona.


19010317914f69b855b7fe9258907856_orig.jpg


Skols se penzionisao na kraju prošle sezone, i napravio šokantan povratak u januaru, u pobedi Mančester junajteda nad Sitijem u FA kupu.

"Skols je fudbaler kojem se divim, jedan od najboljih engleskih igrača u poslednje vreme, dobro je što želi još da igra. Ipak, mislim da je to dokaz slabosti kluba koji mora da vraća igrača sa 37 godina", kaže Vijera.

Vijera je dodao da bi gradski rival trebalo da se zabrine, jer je u poslednje vreme počeo da gubi talentovane igrače poput Ravela Morison.

"Junajted će u narednim godinama imati problema da se nosi sa ostalim ekipama, jer uz sav respekt prema Skolsu, to pokazuje da nemaju dovoljno talentovanih igrača da ga zamene", rekao je Vijera.

Mančester siti, koji zaostaje četiri poena za glavnim rivalom Junajtedom u trci za trofej Premijer lige, sastaje se u sredu sa Čelsijem.

Francuz smatra da Siti može da izdrži pritisak i stigne do titule.

„Kada je Arsenal uzeo titulu Mančester junajtedu, bilo je drugačije jer su oni iz Mančestera, a Arsenal iz Londona. Junajted će boleti mnogo više ako mu Siti uzme titulu“, kaže Vijera.

Vijera je bio član čuvene reprezentacije Francuske koja je 1998. osvojila titulu prvaka sveta, a dve godine kasnije trofej šampiona Evrope. Za nacionalni tim odigrao je 107 utakmica i postigao šest golova, a tokom karijere igra je za Kan, Milan, Arsenal, Juvantus, Inter i Mančester Siti.

Vijera je inače opevan od strane navijača Junajteda pošto je u polufinalu FA kupa 1999. godine sa Arsenalom 'poklonio' Rajanu Gigsu loptu za gol, koji je proglašen za najlepši u istoriji tog takmičenja.

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Runi se izvinio devetogodišnjaku

Runi se izvinio devetogodišnjaku

Izvor. B92 | AG


Vejn Runi izvinio se devetogodišnjem dečaku kojem je polomio ruku tokom zagrevanja pred utakmicu Vulverhempton – Mančester junajted.

13355905354f6b8080b5de2084338312_orig.jpg

To je bio prvi put da mladi navijač Džejmiju Tomasu dođe na neki meč Junajteda.

"Želim da se izvinim Džejmiju Tomasu. Poslaću mu pismo izvinjenja i potpisani dres na kućnu adresu“, napisao je Runi na svom ’Tviter’ profilu.

Džejmi je sedeo na tribinama stadiona "Molinju" i gledao zagravanje igrača. U jednom trenutku, Runi je promašio gol, a lopta je poletela u Džejmijevom pravcu.

Dečak je podigao ruku da zaštiti lice, ali mu je lopta od siline udarca slomila zglob. Džejmi i njegov otac su prvo mislili da se radi o bezazlenoj povredi.

Ali, nakon prvog poluvremena su bili primorani da zatraže pomoć lekara. U bolnici mu je konstatovan prelom ručnog zgloba pa mu je stavljen gips.

Uprkos svemu, Džejmijev otac ne krivi zvezdu Junajteda.

"Siguran sam da nije znao šta se desilo jer da jeste prišao bi nam", rekao je stariji Tomas.

Vest o incidentu je ipak stigla do Runija koji se putem svog profila na "Twitteru" izvinio dečaku, a sa željama za brzo ozdravljenje poslao mu je pismo i potpisan dres.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson odgovorio Vijeri

Ferguson odgovorio Vijeri

Izvor. B92, Tanjug | NĐ


Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson odgovorio je savetniku Sitija Patriku Vijeri, koji je rekao da je vraćanje Pola Skolsa iz penzije potez očajnika.

16544107194f6c62bcf37da049813838_orig.jpg

"Očaj? Pol Skols je najbolji vezni igrač u poslednjih 20 godina. Pre nekoliko nedelja i Roberto Mančini nas je 'potkačio' u medijima. Ali, nema veze, imamo mi dovoljno municije ako žele borbu na takav način", rekao je Ferguson na konferenciji za novinare u Mančesteru.

Odmah posle toga usledila je 'otrovna strelica' ka kolegi iz Sitija.

"Za Siti je u sredu nastupio fudbaler koji je prošle godine odbio da uđe sa klupe i za koga je menadžer rekao da ga više neće pustiti u tim. Kako se to zove", zapitao se Ferguson, aludirajući na sukob Mančinija sa argentinskim napadačem Karlosom Tevesom.

Junajted trenutno vodi na tabeli Premijer lige sa bodom više od Sitija, a pitanje šampiona verovatno će biti rešeno u međusobnom duelu koji se igra 30. aprila.

To je samo početak psihološkog rata koji je ove nedelje započeo savetnik u ekipi Sitija, Patrik Vijera.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Imamo municiju za psihološki rat sa Sitijem

Ferguson: Imamo municiju za psihološki rat sa Sitijem


Tanjug |



Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je da neće štedeti “municiju” ukoliko gradski rival Siti želi da započne psihološki rat u borbi za titulu šampiona Engleske.

214540_mdf87243_f.jpg


Fergusona je naljutio nedavno komentar savetnika u Sitiju, Patrika Vijere, koji je kazao da je vraćanje Pola Skolsa iz penzije potez očajnika.


“Očaj? Pol Skolos je najbolji vezni igrač u poslednjih 20 godina. Pre nekoliko nedelja i Roberto Manćini nas je ‘potkačio’ u medijima. Ali, nema veze, imamo mi dovoljno municije ako žele borbu na takav način”, rekao je Ferguson na konferenciji za novinare u Mančesteru.


Odmah nakon toga usledila je “otrovna strelica” ka kolegi iz Sitija.

“Za Siti je u sredu nastupio fudbaler koji je prošle godine odbio da uđe sa klupe i za koga je menadžer rekao da ga više neće pustiti u tim. Kako se to zove”, zapitao se Ferguson, aludirajući na sukob Manćinija sa argentinskim napadačem Karlosom Tevezom.


Junajted trenutno vodi na tabeli Premijer lige sa bodom više od Sitija, a pitanje šampiona verovatno će biti rešeno u međusobnom duelu koji se igra 30. aprila.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferdinand: Navijači Sitija neće imati čemu da se raduju

Ferdinand: Navijači Sitija neće imati čemu da se raduju


Tanjug |



Odbrambeni fudbaler Mančester Junajteda Rio Ferdinand rekao je da se nada da navijači gradskog rivala Sitija na kraju sezone neće imati zbog čega da se raduju.

226606_610x6_f.jpg


“Šetajući Mančesterom, video sam sve više plavih dresova Sitija. Verovatno ih nikad nije bilo više u poslednjih 10 godina. Obično je tako kada klub za koji navijate ima uspeha. Nadam se da ćemo uspeti da odložimo njihovo slavlje i da osvojimo titulu šampiona i ove sezone”, rekao je Ferdinand engleskim medijima.

Junajted trenutno ima bod više od drugoplasiranog Sitija, a pitanje šampiona Engleske verovatno će biti odlučeno u međusobnom duelu koji se igra 30. aprila.

U prvom delu šampionata Siti je deklasirao Junajted sa 6:1 na Old Trafordu.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson sprema novi ugovor za Rija

Ferguson sprema novi ugovor za Rija

Izvor. B92, Tanjug | JT


Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson planira da na kraju sezone Riju Ferdinandu ponudi produžetak saradnje.


34708104f703b225bd03959781850_orig.jpg



Ferguson smatra da uz odgovarajući režim rada 33-godišnji Ferdinand može da odigra još jednu sezonu.

„Ferdinand je još mlad za centralnog beka. Ono što radi u ovom trenutku je dobro, samo je pitanje kako se oseća fizički, jer povremeno ima problema sa bolovima u ledijima. Već deset godina je u klubu, ima veliki uticaj u svalčionici i odlično sarađuje sa saigračima“, rekao je Ferguson.

Ferdinand je u dosadašnjem delu sezone odigrao 26 utakmica za Junajted, a prema najavama iz Engleske trebalo bi i u ponedeljak uveče da bude u timu protiv Fulama.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
[h=1]Minimalac Junajteda za +3[/h] Izvor. B92 | A. Kovačević

Fudbaleri Mančester junajted pobedili su Fulam sa 1:0 (1:0), u poslednjem meču 30. kola Premijer lige.

15237255764f70da99e857a284581003_orig.jpg

Beta/AP​
Jedini gol na "Old Trafordu" postigao je Vejn Runi posle greške rivala krajem prvog poluvremena.
Aktuelni šampion je tako iskoristio kiks gradskog rivala Sitija i stekao tri boda prednosti vrhu tabele.
Junajted je kontrolisao igru tokom meča, ali nije bio ubedljiv u 23. pobedi u sezoni. Fulam je imao nekoliko dobrih šansi, ali je apsolutni junak meča bio njegov golman Mark Švarcer koji je sa osam intervencija zakomplikovao pobedu Junajtedu.

Gosti su bili nešto konkretniji u napadu u prvih pola sata. David de Hea je dva puta sjajno intervenisao posle šuteva Klinta Dempsija, da bi u 31. minutu domaćin zapretio preko Evre čiji je udarac Švarcer izbacio u korner.

Usledila je lepa akcija Rafaela i Valensije na desnoj strani, Brazilac je dobio sjajnu loptu u kazneni prostor, ali je iskosa šutirao direktno u Švarcera.
12164819274f70e5666250e829164817_orig.jpg

Beta​
Ipak, tri minute pre kraja poluvremena Junajted je poveo 1:0. Defanzivci Fulama Brede Hangeland i Jon Arne Rise nisu izbacili loptu posle centaršuta Janga, a Evans je pronašao Runija koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u gol.

U drugom delu Junajted je dominirao, ređale su se šanse ispred gola Švarcera, ali je Australijanc sjajno branio i zaustavljao šuteve Valensije i Janga koji je pokušao tri puta.

Prvu priliku gosti su imali u 77. minutu kada je Dempsi propustio da uhvati volej posle Marfijevog pasa od 40 metara. U poslednjem minutu londonski tim je tražio i penal, ali je sudija Majkl Oliver procenio da pad Marfija nije za najstrožu kaznu.

Junajted nije bio ubedljiv, ali je osvojio važna tri boda
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Sve utakmice do kraja sezone izgledaće kao ova sa Fulamom

Ferguson: Sve utakmice do kraja sezone izgledaće kao ova sa Fulamom


Fonet |



Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson ocenio je da je pobeda njegove ekipe protiv Fulama rezultatom 1:0 odlična uvertira za prelomne utakmice Premijer lige u okviru završne trke za titulu.

223700_203855fergireutersf_f.jpg


Gol Vejna Runija bio je dovoljan za minimalan trijumf Junajteda, koji je ponovo prvoplasirana ekipa Premijer lige, ispred gradskog rivala Mančester Sitija.


"Odigrali smo dobro, pošto će sve utakmice do kraja prvenstva izgledati ovako", rekao je Ferguson po završetku utakmice.

Ferguson je ocenio da Fulam nije slaba ekipa, napominjući da su njegovi igrači imali veoma motivisanog rivala. Meč koji će ipak biti najbitniji za Junajted je protiv
Mančester Sitija, koji će 30. aprila ugostiti "đavole".
 
Natrag
Top