FC Manchester United ~ Crveni Đavoli

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Jak je momak Nemanja

Ferguson: Jak je momak Nemanja

IZVOR. B92



Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je da je prethodnih nedelja na treninzima jasno video da Nemanja Vidić još uvek nije dovoljno spreman.


9191049425066d2afaafc6762850780_orig.jpg

Kapiten Junajteda je prošlog decembra na meču sa Bazelom u Ligi šampiona povredio ukrštene ligamente, a tek početkom ove sezone vratio se na teren.
Ipak, veoma brzo stradao mu je meniskus i sada mu predstoji novih osam nedelja pauze.

"Činilo mi se i ranije da nije bio 100 odsto spreman. Na treninzima sam primetio da pomalo hramlje, a potom je počelo i nešto da ga zateže u kolenu. On je, međutim, nastavio da radi, kao što to obično biva sa jakim momcima", kazao je Ferguson engleskim medijima.

Škotski stručnjak podsetio je da uvek posle operacija ukrštenih ligamenata postoji veliki rizik da stradaju hrskavica ili meniskus. Vidić je ove sezone odigrao pet utakmica za Junajted, pre nego što je povredio meniskus.

"Teško je bilo i našoj lekarskoj ekipi da proceni kada bi Nemanja trebalo da se vrati na teren. Uvek je najgore kada nekog požurujete, a mi pokušavamo da izbegnemo takve situacije", dodao je Ferguson.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Fergusonov ultimatum Ferdinandu

Fergusonov ultimatum Ferdinandu

IZVOR. B92 | JT



Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson poručio je Riju Ferdinandu da zaboravi na reprezentaciju Engleske ako želi da igra za ’crvene đavole’.



121506337150681a7a6add3647036295_orig.jpg


Ferdinand je još u junu, kada nije pozvan u tim za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, najavio da je završio sa nacionalnim timom, ali Ferguson misli da nije rekao konačno zbogom.

Ferguson je Riju takvu poruku rekao pošto je podržao odluku kapitena Čelsija Džona Terija da se povuče iz reprezentacije da bi se fokusirao na klupske obaveze.

„Rio bi mogao i dalje da igra za Englesku, u to nema sumnje, ali ne vidim zašto bi to radio. Mislim da bi trebalo da se opredeli samo za klub, jer je to jedan od načina da izbori ostanak u Junajtedu. Ipak, šta god da odluči, ja mu neću stajati na put“, rekao je Ferguson, „Prvi put kada je imao probleme sa leđima bio je duže odsutan, pa smo mu uveli i novi način treninga, upražnjavao je i jogu, i mislim da je samo zahvaljujući nama on spreman. Ne bi trebalo da rizikuje novu povredu ako odluči da ponovo zaigra za reprezentaciju“.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson u ratu sa lokalnim medijima u Mančesteru, novinari traže z

Ferguson u ratu sa lokalnim medijima u Mančesteru, novinari traže zaštitu

Blic



Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson počeo je da zavodi red u lokalnim medijima, zbog čega su pojedini zatražili pomoć Udruženja novinara.

214540_mdf87243_f.jpg


Prema navodima "Dejli mejla", Ferguson je zabranio pristup klupskim prostorijama pojedinim novinarima koji su u svojim izveštajima navodili i ko je od igrača Junajteda povređen, iako su ti izveštaji bili potpuno tačni.


Ponašanje menadžera kluba sa "Old Traforda" je zapanjilo mnoge onog trenutka kada je javno optužio jednog od novinara da je "zbog njega" ekipa izgubila tri boda u meču sa Evertonom, jer je "rival unapred znao da Rio Ferdinand neće igrati".

Neki od članova Udruženja fudbalskih novinara Engleske zatražili su pomoć kako bi se u razgovoru sa upravom Mančester junajteda sprečilo dalje pogoršanje odnosa sa Fergusonom.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
SAF: Golmani, uozbiljite se

SAF: Golmani, uozbiljite se

IZVOR. B92 | NS



Menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson rekao je da ne planira da svoju politiku rotiranja golmana praktikuje još dugo vremena.


84576524450717876aca2b822904751_orig.jpg

David de Hea je igrao u meču Lige šampiona i Liga kupu dok je Lindegor prvenstveno angažovan na utakmicama Premijer lige, posebno nakon što je Španac stavljen u drugi plan posle pobede nad Fulamom od 3:2.

Menadžer ‘crvenih đavola’ smatra da sistem rotiranja golmana odgovara i jednom i drugom čuvaru mreže dok se u potpunosti ne naviknu na stil fudbala u Engleskoj.

Međutim, SAF smatra da će pre ili kasnije morati da imenuje golmana koji će biti njegov prvi izbor.

On je dodao i da je De Hea ponovo u kombinaciji za mečeve Premijer lige posle odlično odrađenog posla u meču protiv Kluža u Ligi šampiona, tako da se očekuje da mladi Španac bude u sastavu za susret protiv Njukasla u nedelju popodne.

“David je bio odličan. On je stvarno fenomenalan golman koji napreduje iz utakmice u utakmicu. Još uvek ne znam koji će golman biti u startnih 11 na meču u nedelju. Sistem rotiranja koji koristim odlično utiče i na Davida i na Lindegora”.

Menadžer Mančester Junajteda je rekao i da svaki igrač želi da igra uvek, i da je isti slučaj i sa golmanima.

“Ipak, smatram da će iskustvo koje dobijaju igrajući u ovom sistemu uticati pozitivno na obojicu u daljoj karijeri. Ipak, u nekom trenutku ću morati da odredim prvog golmana, standardnog čuvara koji ima tu dozu iskustva, zrelosti i igre na najvišem nivou. Trenutno ni jedan ni drugi nemaju sva tri elementa”, zaključio je Ser Aleks Ferguson.

Nedavno je i sam Lindegor izjavio da bi svi evropski klubovi trebali da uvedu ovaj sistem jer pozitivno utiče na razvoj golmana i da je iskustvo stečeno ovim sistemom rada veoma važno.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Agent: Vidić ne mrda iz Junajteda, nema pregovora sa Barsom i Juven

Agent: Vidić ne mrda iz Junajteda, nema pregovora sa Barsom i Juventusom

Blic



Menadžer Nemanje Vidića, Silvano Martina, demantovao je pisanja ostrvskih medija da bi kapiten Mančester junajteda mogao da napusti Old traford.

225817_118421zabvidicfotobetaapf_f.jpg


Iako je Vidić zbog povreda od decembra prošle godine odigrao samo pet utakmica, to nije sprečilo Anži, Barselonu i Juventus da se upupste u trku za njim.


Međutim, njegov menadžer Silvano Martina je negirao mogućnost da srpski štoper pojača "staru damu" u zimskom prelaznom roku.

"Vidić razmišlja samo o oporavku, a ne o fudbalskoj pijaci. Juventus je popunjen igračima van Evropske unije za ovu sezonu i malo je verovatno da bi poslali ponudu za Nemanju. On je već deo vrhunskog kluba i pregovora sa Juveom i Barselonom nema", poručio je Martina za italijanske medije, ali zanimljivo da nije komentarisao eventualnu ponudu Anžija.

Vidić se trenutno oporavlja od operacije kolena i njegov povratak na teren je planiran za kraj novebra.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vidić napušta Junajted u januaru?

Vidić napušta Junajted u januaru?

IZVOR. B92 | NS



Prema navodima engleskih medija, Mančester Junajted spreman je da se odrekne usluga kapitena Nemanje Vidića.



1673093150507a80c49766a805484423_orig.jpg


Britanski sajt ‘goal.com’ prenosi da je ruski Anži spreman da za Nemanju izdvoji 33 miliona funti, što bi zadovoljilo čelnike kluba sa “Old Traforda”.

Klub iz Mahačkale je spreman i da ponudi Vidiću platu od 200.000 funti nedeljno u slučaju da se bivši kapiten reprezentacije Srbije odluči za povratak u Rusiju.

Iako je Užičanin bio jedan od ključnih igrača Ser Aleks Fergusona od trenutka kada je za sedam miliona funti stigao u Junajted leta 2006. godine, česte povrede su ga odvojile od terena jako dugo vremena u poslednjih godinu dana.

Nakon što se oporavio od teške povrede ukrštenih ligamenata, koju je zaradio na utakmici protiv Bazela decembra prošle godine, usledila je nova povreda kolena zbog koje će Vidić morati da odsustvuje naredna dva meseca.

Ako se Anži odluči da uloži veliki novac u dovođenje Srbina, biće to pravi test za Junajted i Fergusona, koji će onda morati da odluče šta im je važnije, novac ili štoper svetske klase.

Vidić je sa Junajtedom osvojio četiri titule Premijer lige, tri Liga kupa, četiri Komjuniti šilda, Ligu šampiona i Interkontinentalni kup.
 
Natrag
Top