FC Manchester United ~ Crveni Đavoli

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
M. Junajted kreće u novu sezonu


M. Junajted kreće u novu sezonu


Izvor. B92 | AK



Igrači Mančester junajteda okupiće se u četvrtak kada će početi pripreme za novu sezonu u Premijer ligi i Ligi šampiona.

13142784394ff5564646791651571852_orig.jpg

Aleks Ferguson će na početku priprema da bude bez nekoliko ključnih fudbalera, neki odmaraju posle nastupa na Evropskom prvenstvu (Nani, Runi), druge očekuju Olimpijske igre (Gigs, Kleverli).

Ipak, na prvom treningu će se pojativi najveće pojačanje Šinđi Kagava te nova "sedmica" tima Antonio Valensija, a tu će biti i veterani Rio Ferdinand, Pol Skols...

"Teško je skontati koje fudbalere mogu da pobedem na pripremnu turneju pošto želim da nas predstavim na pravi način. Posebno kada idemo na Daleki istok gde imamo veliku bazu navijača, a ne želimo da iz razočaramo", rekao je Ferguson.

"Trebalo bi da imamo dobru grupu igrača na turneji. Očigledno je da neki zbog Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara neće ići sa nama, ali imamo Rija Ferdinanda, Džonija Evansa, Pola Skolsa, Majkla Karika, Čičarita, Antonija Valensiju. Imamo dobre igrače", zaključio je trofejni trener.

Ferguson je za klupsku televiziju istakao da Šinđi Kagava i Nik Pauel možda neće biti jedina pojačanja Junajteda ovoga leta.

"Da, postoji mogućnost. Radimo da jednom ili dva pojačanja, ali iskreno nemam šta da vam kažem o tome. Uvek se trudimo da završimo posao na kraju sezone. Ostvarili smo dobar posao sa Kagavom i dogovorom sa Pauelom pre plej-ofa, pošto je momak bio izvanredan na Vemlbiju", istakao je Škot.

Najviše se početku sezone obradovao jedan od najiskusnijih Rio Ferdinand, koji se iako 33-godišnjak, i dalje raduje novoj sezoni kao početnik.

"Probudio sam se nešto ranije danas. Uzbođen sam kao klinac na Božićno jutro. Prvi dan priprema sa Mančester junajtedom, idemooooo!", napisao je Ferdinand na tviteru.

Raspored utakmica Junajteda tokom priprema:
18. jul AmaZulu
21. jul Ajaks Kejptaun
25. jul Šangaj Šenhua
5. avgust Valerenga
8. avgust Barselona
11. avgust Hanover

Prvi meč u novoj sezoni Mančester junajted će odigrati 18. avgusta protiv Evertona na "Godison parku" u Liverpulu.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
I najvećima se dešava - Junajtedov blam

I najvećima se dešava - Junajtedov blam



Neko je u Mančester junajtedu bio malo rasejan kada je pisao imena igrača na dresovima. Brazilac Anderson prekršten u AndeSRon i to na otvaranju nove sezone!

v256722p0.jpg


Robin van Persi je u ponedeljak uveče debitovao za Mančester junajted (poraz od Evertona 0:1), ali on nije bio jedini debitant.

U igru je sa klupe ušao i Brazilac AndeSRon!

Ne, naravno da on nije debitovao, ali je prosto neverovatno da se takvom velikanu kakav je Mančester junajted i u takvoj ligi kakva je Premijer dogodi ovakav propust.

Na dresu Brazilca pogrešno je bilo ispisano njegovo ime. Umesto Anderson pisalo je AndeSRon!


Da sve bude još čudnije, to se Junajtedu ne dešava prvi put. Tokom meča protiv Čelsija u Čeriti šildu na Vembliju 1997. godine i prezime Dejvida Bekama bilo je loše napisano. Umesto Beckham na leđima mu je stajalo Beckam!?

Pa, potom gaf sa Tomašom Kuščakom. Umesto Kuszczak na leđima je nosio prezime "nekog" Zuszczaka, ili Norvežanin Ole Gunar Solksjer. Umesto Solskaer bilo mu je napisano Solksjaer.

Sličnu muku prošao je i Džon O'Ši. Umesto John O'Shea nosio je prezime S'hea!


Ipak, ser Aleksa Fergusona bi umesto pravopisa ekonomata kluba više trebalo da brine igra tima, koje protiv Evertona nije ni bilo.

Nije Mančester junajted jedini klub koji je mašio prezimena svojih igrača Dešavalo se to i Mančester sitiju (SaTNa Kruz umesto Santa Kruz), Blekburnu (umesto Dejvid Bentli - Betnli).

(MONDO - foto: screenshot)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Soroš kupio deonice Mančester junajteda

Soroš kupio deonice Mančester junajteda



Američki milijarder je za 40,7 miliona dolara kupio 3,1 miliona deonica klase A i vlasnički udeo od 1,9 odsto u klubu, prenose engleski mediji.

v256731p0.jpg


Džordž Soroš (82) je planirao poslednjih godina da investira u nekoliko fudbalskih klubova, a pre četiri godine odustao je od Rome, zbog problema italijanskog kluba sa dugovanjima.

Mediji na Ostrvu navodi da je Soroš odabrao vicešampiona Engleske, zbog profitabilnih medijskih prava tima sa Old Traforda.

Mančester junajted je na berzu izašao 10. avgusta ove godine, a od tada vrednost deonica pale su za 6,7 odsto.

Navodi se i da je Soroš pazario deonice A klase, iako deonice klase B donose deset puta veća prava prilikom glasanja u kompaniji.

(Tanjug)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Čelnici Junajteda: Runi nije na prodaju

Čelnici Junajteda: Runi nije na prodaju

Tanjug |



Čelnici fudbalskog kluba Mančeseter Juajted poručili su da napadač Vejn Runi nije na prodaju.

237508_mdf19147_f.jpg


U nedelju se pojavila informacija da bi Runi do kraja prelaznog roka mogao da napusti Old Traford, jer menadžer Aleks Ferguson nije zadovoljan njegovim zalaganjem i motivacijom dok nosi dres Junajteda.

"Vejn nije na prodaju i mogu da kažem da nije bilo razgovora o njegovom odlasku. On ima višegodišnji ugovr i glavni je igrač tima. Reč je o odličnom fudbaleru, koji je doživeo povredu, ali očekujemo se da ubrzo vrati. U meču protiv Fulama nije bio starter, jer je Ferguson tako odlučio. On bira tim koji za koji misli da će ostvariti pobedu i do sada je bio uspešan u tome", rekao je za engleske medije izvršni direktor Junajteda Dejvid Gil.

Runi će dva meseca odsustvovati sa terena zbog povrede butine koju je doživeo u finišu utakmice protiv Fulama.






 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ima li kraja povredama u Junajtedu? Džons operisao koleno, pauzira

Ima li kraja povredama u Junajtedu? Džons operisao koleno, pauzira dva meseca

Beta |



Fudbaler Mančester junajteda Fil Džons neće moći da igra narednih dva meseca, pošto mu je operisano koleno.

271602_jones-fil01-ap-jon-super_f.jpg


Engleski defanzivac se povredio ranije ove nedelje na treningu. Junajted je objavio da je Džonsu operisan meniskus.


Džons još nije igrao za klub iz Mančestera ove sezone, pošto je u pripremnom periodu povredio leđa.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gigs: Sa Van Persijem možemo do titule

Gigs: Sa Van Persijem možemo do titule

Tanjug |



Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs rekao je da je dovođenjem Robina van Persija njegov tim napravio veliki iskorak ka osvajanju Premijer lige.

270410_mdf93479_f.jpg


"Golovima i igrom na startu nove sezone, Robin je dokazao da se radi o napadaču svetske klase. Trener je poslednjih godina dovodio mlade i talentovane igrače, poput Kristijana Ronalda ili Vejna Runija, koje bi razvijao i od njih pravio zvezde. Van Persi je već formiran igrač i fudbaler koji će mnogo toga doneti našem timu", rekao je Gigs za engleske medije.


Prošle sezone Junajted je osvojio isti broj bodova kao Siti, ali je ostao bez titule zbog slabije gol razlike u odnosu na gradskog rivala.


"Prošle godine smo titulu izgubili zbog gol razlike, ako i ove godine bude odlučivao broj golova, siguran sam da ćemo biti u prednosti zbog Van Persija", dodao je Gigs.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nove brige za Fergusona, Kagava i Van Persi povređeni pred Vigan

Nove brige za Fergusona, Kagava i Van Persi povređeni pred Vigan

Blic




Robin van Persi i Šinđi Kagava već su kupili srca svih navijača Mančester junajteda od letnjeg dolaska u klub, ali obojica su tokom reprezentativne pauze zadobili povrede i na taj način treneru Aleksu Fergusonu zadali ozbiljnu glavobolju.

251515_mdf24685_f.jpg


Robin van Persi je utakmicu protiv Mađarske morao da završi već na poluvremenu zbog povrede butnog mišića nakon duela sa domaćim defanzivcem Ronaldom Juhasom.

Ipak, posle meča selektor Luj van Gal je rekao da povreda nije ozbiljnije prirode.

"Izveo sam Robina iz igre predostrožnosti radi. Ne deluje da je ozbiljna povreda, ali nikad se ne zna, nismo želeli da rizikujemo", rekao je Van Gal.

261264_610xcai2vg24_f.jpg


Kagava je preskočio zbog povrede leđa kvalifikacioni meč reprezentacije za plasman na SP 2014. godine u kojem je Japan pobedio Irak sa 1:0.

Neposredno pre početka utakmice, 23-godišnji bivši igrač Borusije iz Dortmunda je osetio jak bol u donjem delu leđa i selektor Alberto Zakeroni je odlučio da ga ne uvrsti u sastav.

"Povreda se desila dan pre utakmice na treningu. Držao sam loptu u nogama i kad sam napravio pokret osetio sam bol u leđima. Mislim da mi neće trebati mnogo vremena da se vratim na teren", rekao je Kagava.

Menadžeru Mančester junajteda Aleksu Fergusonu preostaje da sačeka procene i vidi da li može da računa na Kagavu u subotu protiv Vigana. Četiri dana kasnije, Junajted počinje takmičenje u Ligi šampiona protiv Galatasaraja na gostovanju.

Japanac je ove sezone odigrao tri utakmice za Mančester Junajted u Premijer ligi i postigao je gol na debiju protiv Fulama.





 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Runi nije spreman za Liverpul, klub kome odajemo počast u

Ferguson: Runi nije spreman za Liverpul, klub kome odajemo počast u potrazi za pravdom

Beta |



Trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da napadač Vejn Runi još nije dovoljno oporavljen od povrede i da u nedelju neće moći da igra u derbiju sa Liverpulom.

268945_runi-reuters_f.jpg


"Bilo je nagoveštaja da će Runi moći da igra, ali to ipak nije slučaj. On nije daleko od povratka na teren, naporno radi i mogao bi da bude u konkurenciji za tim u narednom kolu", rekao je Ferguson.


Napadač Mančester junajteda pauzira već mesec dana zbog povrede noge. Ferguson je dodao da su Ešli Jang i Daren Flečer, takođe, blizu povratka u tim.

"Jang još ima modricu, ali bi trebalo da bude spreman za dve, tri nedelje, dok Flečer neće početi utakmicu protiv Liverpula, ali će igrati protiv Njukasla (7. oktobra). To je odlična utakmica za njega da bude opet u startnoj postavi", istakao je Ferguson.

Mančester junajted će u nedelju gostovati jednom od najvećih rivala, u utakmici petog kola Premijer lige.

Junajted je trenutno drugi na tabeli sa devet bodova, jednim manje od vodećeg Čelsija, dok je Liverpul 17. sa dva boda posle jednog od svojih najgorih startova u istoriji engleskog prvenstva.


Fergijevo pismo navijačima Junajteda: podržimo potragu za pravdom
Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson pozvao je navijače svog tima da
podrže napore Liverpula da dodje do istine kada se u nedelju budu sastali u derbiju fudbalskog prvenstva Engleske.


Prošle nedelje je otkriveno do koje mere je zataškana uloga policije u pogibiji 96 navijača u tragediji na Hilsbrou. Navijači Junajteda su, medjutim, posle objavljivanja tih dokumenata reagovali zadirkivanjem.

"Naš veliki klub je danas uz naše velike komšije Liverpul u sećanju na njihov gubitak i u počast njihovoj potrazi za pravdom", navodi se u pismu Fergusona koje će biti podeljeno navijačima Mančestera na Enfildu.

"Ono što se njima desilo bi trebalo da probudi savest svakoga ko ima
veze sa fudbalom", rekao je Ferguson.






 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferdinand: Džoni Evans može da zameni Vidića

Ferdinand: Džoni Evans može da zameni Vidića

Tanjug |



Iskusni fudbaler Mančester Junajteda Rio Ferdinand izjavio je da je razočaran zbog nove povrede Nemanje Vidića, ali da je uveren da se izostanak kapitena neće odraziti na rezultate.

266841_vidic-ferdinand01-fonet-fonetap_f.jpg


"Razočaravajuće je što zbog povreda ne možemo da napravimo kontinuitet u odbrani. Na sreću imamo igrače koji uvek mogu da uskoče, Džoni Evans je već protiv Liverpula dokazao da je odlična zamena za Vidića", izjavio je Ferdinand.


Engleski mediji podsećaju da sem Ferdinanda i Evansa, menadžer Ser Aleks Ferguson trenutno nema nijednog štopera na raspolaganju, jer su osim Vidića van stroja i Kris Smoling i Fil DŽons.


Iznosi se i veoma zanimljiv statistički podatak, po kojem Junajted sa Vidićem u timu pobeđuje na 74 odsto utakmica, a bez Srbina dobija "samo" 65 odsto mečeva.

Istovremeno, Junajted prima za trećinu manje golova sa Vidićem u timu.
Bivši srpski reprezentativac, koji je propustio veći deo prethodne sezone zbog povrede ligamenta levog kolena, biće odsutan naredna dva meseca, nakon što je juče operisao meniskus.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Uvesti sistem rotiranja golmana"

"Uvesti sistem rotiranja golmana"

IZVOR. B92 | NS



Golman Mančester junajteda Anders Lindengard izjavio je da očekuje da će većina velikih klubova u Evropi uvesti sistem rotiranja golmana.



1318033732506706226db3a020104390_orig.jpg



Lindegard i De Hea se trenutno nameću Ser Aleks Fergusonu kao potencijali standardni prvotimci, dok menadžer Mančester junajteda tvrdi da “branjenje naizmenično nije nikakav problem”.
Tradicija je da svaki tim ima prvog golmana koji će braniti na svim utakmicama osim na onim najmanje bitnim, ali Lindegard smatra da je vreme da se to promeni.

“Fudbal je veoma dinamična igra, i ljudi su navikli da svaki tim ima prvog golmana koji će braniti na svim utakmicama ali mislim da je to sada nemoguće. U svakoj sezoni imate po 50 – 60 utakmica i to predstavlja veliki napor za golmane, i fizički i psihički. Ovako će veliki klubovi imati dva dobra golmana koja će podeliti taj broj utakmica. Naravno uvek će postojati razlika između njih ali mislim da ćemo ovakav sistem sretati češće u budućnosti”, rekao je Lindegard.

U prethodnoj sezoni Lindergard je u jednom trenutku bio prva opcija Aleksa Fergusona ali je onda usledila povreda kolena koja ga je odvojila od terena i tako prekinula njegov napredak u klubu.

“Dugo mi je trebalo da se oporavim od povrede. Očigledno je da David trenutno brani odlično i u jednom trenutku nisam bio siguran kakva će biti moja budućnost u klubu, ali sada sam stvarno zadovoljan”, zaključio je danski golman.

Lindegard je u novoj sezoni zabeležio dva nastupa za “crvene đavole” dok je David de Hea ubeležio četiri nastupa za tim sa “Old Traforda”.
 
Natrag
Top