Morati: Nisam doveo Leonarda da bi provocirao Milan
Gazda Intera, Masimo Morati, iznenadio je mnoge odlukom da
umesto Rafe Beniteza brigu o ekipi
poveri Brazilcu Leonardu. "Zli jezici" su odmah prebacili gazdi "nero-azura" da je smišljeno angažovao bivšeg fudbalera, skauta i trenera najvećeg rivala, Milana, samo da bi iritirao komšije. Ipak, za Moratija su takve konstrukcije smešne.
- Nismo sigurno doveli Leonarda samo da bismo nervirali Milan. Odabrali smo ga jer je talentovan i može postići mnogo sa Interom. Ovo će biti interesantna avantura za njega, imaće vremena da stvari postavi na svoje mesto. Verujem mu i srećan sam što je sa nama - rekao je Morati.
Dugogodišnji gazda "nero-azura" priznao je da je veliki poštovalac "lika i dela" Brazilca.
- Dugo godina se divim Leonardu, i poštujem sve što je radio. Kada je došlo vreme za smenu Beniteza, Leonardo je bio bez angažmana što je i njemu i nama omogućilo da bez pregovora sa trećom stranom postignemo dogovor. Odabrao sam ga zato što je inteligentan, što je osobina koju sam kod njega primetio kada smo se prvi put upoznali, još dok je bio igrač. Prošle sezone vodeći Milan pokazao je i da je izuzetan trener, koji odlično obavlja svoj posao - nije štedeo pohvale na račun novog trenera Morati.