FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
A kad Barsa da Osasuni 8 onda svi cute.Strasno....Normalno je da i najbolji imaju los dan i da izgube ili odigraju remi ;) . Alzirac kad ces da se pomiris sa tim da barsa najbolji tim na svetu :blum3: !?

neće da prizna da je jose najbolji

Samo jos da je Jose u roku od 3 godine uzeo 12 titula bio bi jos bolji ;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
polako,nema potrebe da se leti posle jedne ubedljive pobede,sledeće kolo je gostovanje valensiji možda bude još jdan loš dan :p

Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
polako,nema potrebe da se leti posle jedne ubedljive pobede,sledeće kolo je gostovanje valensiji možda bude još jdan loš dan :p

Ma ne brine me Valensija,oni su poceli sezonu sa sve tri pobede,pa od takvih nije sramota zabeleziti los rezultat,nego ja nesto razmisljam kad budemo gostovali Levanteu :D,to bi bila sramota ;).

Učlanjen(a)
15.09.2011
Poruka
86
Messi: Ne razmišljam o rekordima, želim pomoći ekipi

[h=1]Messi: Ne razmišljam o rekordima, želim pomoći ekipi[/h]

Izvor: Sarajevo-x.com

Napadač Barcelone Lionel Messi izrazio je veliko zadovoljstvo i čast što je po broju pogodaka dostigao klupsku legendu, Mađara Ladislava Kubalu koji je u 194 navrata zabijao za katalonski klub.
110929055.jpg
Lionel Messi (Foto: AP)
Argentinski genije je u utakmici 2. kola grupe H Lige prvaka protiv Bate Borisova (5-0) u Minsku ugradio svoja dva pogotka kojima je dostigao legendarnog Mađara slovačkih korijena, te je ispred njega na tabeli najboljih klupskih strijelaca ostao još samo Cesar Rodriguez koji je za Barcelonu postigao 235 golova.

"Uistinu sam presretan što sam izjednačio rekord igrača koji je bio od velike važnosti u klubu. Znao sam prije meča da ga imam priliku dostići, ali nisam o tome razmišljao. Samo sam htio maksimalno pridonijeti ekipi", rekao je za Marcu Argentinac.

"Bilo bi sjajno kada bih uspio postati najbolji strijelac klub svih vremena, ali ne zanosim se time. Opušten sam", zaključio je​

Učlanjen(a)
15.09.2011
Poruka
86
Nikeove majice usporavaju Barcelonine nogometaše

[h=1]Nikeove majice usporavaju Barcelonine nogometaše[/h]

Izvor: Sarajevo-x.com

Nešto šte već godinana ne uspijevaju najveći rivali Barceloninih nogometaša na terenima diljem Evrope, uspjelo je Barcinom dobavljaču sportske opreme, i to nenamjerno.
110927121.jpg
Foto: AP
U katalonskom su klubu zaključili da njihove majice, koje im ekskluzivno dobavlja Nike, upijaju previše znoja, te su zatražili (i dobili) sastanak s predstavnicima američkog proizvođača sportske opreme. Na njemu su izložili svoje kritike u vezi s problemom: dres jednostavno upija previše znoja i na tijela igača zbog toga tokom utakmice dodaje dodatnu nepredviđenu masu.

Španski je dnevnik El Pais prvi objavio informaciju iz svlačionice španskog i evropskog prvaka nakon što su se igrači počeli žaliti da njihovi znojem natopljeni dresovi, kada ih mijenjaju u poluvremenu, teže dvostruko više od nekorištenih koje uzimaju.

Iz Nikea su potvrdili da problem postoji te da s Barcelonom rade na njegovom otklanjanju, kao i da se nadaju da će biti u potpunosti riješen kroz dvije do tri iduće sedmice.

Problematične su majice načinjene od sintetičnog materijala koji se zove Dri-FIT, a proizvodi se iz reciklirane plastike. U FC Barceloni koristi ga isključivo prva ekipa, kao i prve ekipe Manchester Uniteda, Arsenala i Intera, koji također nose iste dresove. Zasad se iz tih klubova nisu žalili.

Žalio se zato Rafael Nadal prilikom Australian Opena igranog u januaru. Španski je teniser u Melbourneu nosio dres istog proizvođača i od istog materijala.​

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barsa mora da plati 110.000 evra zbog bakljade navijača u Superkupu

Kazna za proslavu

Barsa mora da plati 110.000 evra zbog bakljade navijača u Superkupu

Blic

Fudbalski klub Barselona kažnjen je sa 110.000 evra zbog bakljade njenih navijača u finalu Superkupa protiv Porta.

181531_barsqa_f.jpg

Barselona je do drugog trofeja u sezoni stigla pobedom u Monaku od 2:0 u meču sa Portom, ali će između ostalog sada pamtiti i po kazni.

Predsednik Katalonaca Sandro Roselj ima 10 dana za žalbu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mesi drugi najbolji strelac u istoriji Barselone

Novi rekord za Argentinca

Mesi drugi najbolji strelac u istoriji Barselone

Tanjug |

Argentinski fudbaler Lionel Mesi pretekao je, sa dva gola protiv Rasinga, legendarnog Ladislava Kubalu na drugom mestu večne liste strelaca Barselone.

171305_610xca8otbyo_f.jpg

Mesi je, kada se dodaju golovi iz poslednjeg kola, došao do brojke 196, dok je Kubala upisao 194 pogotka.

Najbolji strelac u istoriji aktuelnog prvaka Evrope i Španije je Cezar Rodrigez sa 235 golova.

U dosadašnjem toku sezone Mesi je postigao 15 golova u svim takmičenjima.
Barselona je u subotu savladala Rasing Santander sa 3:0, u okviru 7. kola španske Primere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Čestitam Sevilji na hrabroj igri i remiju

Defanzivno ali učinkovito

Gvardiola: Čestitam Sevilji na hrabroj igri i remiju

Blic

Šef stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola nije iznenađen dobrom igrom Sevilje u derbiju Primere (0:0) jer organizovana i borbena igra u zadnjoj liniji dokazala je da ipak postoji lek za pasove ekipe sa “Nou Kampa”.

95369_el-klasiko21-foto-reuter_f.jpg

Veliki deo utakmice ekipa iz Andaluzije bila je dostojan protivnik i nisu bili daleko od tri boda, ali na kraju, Mesijev penal i herojska odbrana golmana Havija Varasa učinila je ovaj derbi i više nego zanimljivim. Sevilja je sačuvala jedan bod sa kojim na kraju bila upotpunosti zadovoljna.

“Nikad nije lako igrati protiv ekipe koja igra mnogo defanzivno. Pored devet odbrambenih igrača teško je naći prostora za šut. Sevilja je imala samo jedan opasan napad i čini mi se da smo mi imali nadmoć na terenu”, rekao je Gvardiola.

Barselona je imala 77 posto vremena loptu u svojim nogama ali nije uspela da postigne pogodatak.
Španski stručnjak je bio zadovoljan posetom i zahvalio se svim navijačima koji su pružili podršku.

Katalonska ekipa nalazi se na drugom mestu Primere odmah iza najvećeg rivala Real Madrida koji je demolirao ekipu Malage sa 4:0.

Natrag