FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

  • Da, hoce

    Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

    Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

    Votes: 9 7,3%
  • Mozda

    Votes: 15 12,2%

  • Total voters
    123
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Guardiola: Messi može u Inter, ali...





Posljednjih se dana potencira kroz medije želja Interova predsjednika Massima Morattija za dovođenjem Lionela Messija. Barcelonin trener Josep Guardiola nema ništa protiv...



Štoviše, ohrabrio je aktualne europske i talijanske prvake španjolski stručnjak riječima da su Katalonci spremni za razgovor. Prije toga će, naravno, Inter morati ispuniti neke uvjete, a prvi i osnovni odnosi se na klauzulu u argentinčevom ugovoru koja kazuje da može napustiti Camp Nou pronađe li se kupac s bankovnim jamstvima od astronomskih 250 milijuna eura.

- Možemo pričati o Messijevom odlasku, ali tek onda kada on poželi otići i kada Moratti uplati 250 milijuna eura. No, kako sam shvatio, Leo ne želi otići, a igračevo mišljenje presudno je u nogometu. Njegova je posljednja - kazao je Guardiola.

Za očekivati je da Inter neće na stol staviti traženu svotu, no pojačanja u siječnju ipak bi trebalo biti.

La Gazzetta dello Sport u tom kontekstu navodi interes kluba za Tottenhamovim Garethom Baleom, strijelcem sva tri pogotka u Interovoj pobjedi protiv engleske momčadi u Ligi prvaka u srijedu (bilo je 4-3). Na toj je listi i Andrea Barzagli, Wolfsburgov centralni branič.
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Apsolutni monolog Barçe





Utakmica 8.kola španske La Lige između Zaragoze i Barcelone završena je pobjedom našeg tima od 2:0. Oba pogotka postigao je Lionel Messi na sjajne asistencije Davida Ville. Barcelona je dominirala u svim segmentima igre, te možemo sa sigurnošću reći da je Zaragoza imala sreće večeras što nije još koji gol završio u njihovoj mreži.
La Romareda se još nije stigla ni oporaviti od prošlogodišnjeg potopa koji im je nanio Messi svojim hat-trickom (4:2), a već ih je naš čarobnjak zasuo novim golovima.
Messi je već u 7. minuti počeo ozbiljno da prijeti, kada je pokušao iznenaditi golmana Doblasa, ali je on skrenuo loptu. Četiri minute kasnije i Villa je pokušao na lijepu asistenciju Inieste, ali loptu skreće Jarosik.
Zaragoza je imala jednu šansu u 19' ali je Valdes odlično reagovao. Dominacija Barcelone bila je vidljiva, pitanje vremena bilo je kada će postići pogodak.
Igrala se 42' kada je Villa izigrao odbranu Zaragoze i prelijepim pasom loptu proslijedio Messiju baš u pravom trenutku kako ne bi bio u ofsajdu. Messi nije propustio priliku da pogodi.
Drugo pluvrijeme počelo je dobro po naš tim, igrala se 47' kada je Ponzio napravio prekršaj nad Alvesom, a sudija to okarakterisao kao crveni karton. Barcelona je umijela da iskoristi terensku inicijativu, te je u 66' Messi još jednom pogodio za konačnih 2:0. Opet je sjajnu asistenciju uputio Villa. Do kraja utakmice bilo je još par pokušaja naših igrača, ali nije bilo promjene rezultata. Nova 3 boda su tu, svi možemo biti zadovoljni viđenim.
Prema mišljenjima mnogih medija, Barcelona je pružila sjajnu partiju večeras na La Romaredi.
Tako Sport.es komplimentira našim napadačima pišući kako je Messi dao sjajne golove na još sjajnije asistencije Ville.
Čak i engleski komentator koji je komentarisao utakmicu u jednom trenutku izjavio je: „Apsolutni monolog Barcelone.“
Neke od zanimljivosti s večerašnje utakmice:
Messi je zabio svoj 139. gol u dresu omiljenog kluba i upisao 150. nastup u La Ligi;
Barcelona nikada u povijesti nije imala bolji početak u gostima kao ove sezone (4 utakmice = 4 pobjede);
Naš sportski direktor Andoni Zubizarreta proslavio je ovu noć 49. rođendan;
Barcelona je u prvih 5 minuta imala posjed lopte nevjerovatnih 98%, Zaragozini igrači loptu su držali u tom momentu samo 4 sekunde.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Odlicno igraju u tandemu Villa i Messi,kao da vec nekoliko godina igraju zajedno,ali me plasi ovakav Real,koji daje svakom po 5-6 komada,kako ce proci derbi videcemo...
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Odlicno igraju u tandemu Villa i Messi,kao da vec nekoliko godina igraju zajedno,ali me plasi ovakav Real,koji daje svakom po 5-6 komada,kako ce proci derbi videcemo...


uhvatili fenjerase pa im deru guzove ,cekaj dok nalete na neko jacu ekipu. i prosle godine su dobijali svakoga pa opet nista. plafon 1/8 finala lige prvaka.
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
neznam samo odakle ti ta informacija. bilo bi lijepo kad bi naveo izvor
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Detektivi prije dvije godine pratili Barçine zvijezde


Istražitelje detektivske agencije Metodo 3 tijekom proljeća 2008. godine unajmio je predsjednik
Barcelone Joan Laporta da bi pratio Ronaldinha, Eto'oa, Deca i Piquea...



Informaciju je objavio španjolski magazin Interviu otkrivši da je klub agenciji za usluge jednotjednog praćenja Gerarda Piquea, tada pristiglog iz Manchester Uniteda, isplatio 5000 eura. Piquea su privatni istražitelji pratili neprekidno sedam dana, 24 sata na dan. Izvještaj o njemu bio je apolutno pozitivan.

Tri ondašnje najveće zvijezde u sastavu Franka Rijkarda, koji je na kraju sezone 2007/2008 završio Primeru na trećem mjestu ljestvice iza Real Madrida i Villarreala, s tim da je za najvećim rivalom zaostao na kraju punih 18 bodova (85-67), Laporta je nalagao špijunirati povremeno. Često su iz kluba stoga alarmirali istražitelje u gluho doba noći.

Izvještaji o njihovu ponašanju izvan travnjaka nisu bili pozitivni: igrači nisu bili disciplinirani i nisu poštivali klupske režime.

Ljeto nakon toga u klubu se zaržao samo Eto'o. Ostao je još samo jednu sezonu.
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Šest igrača Barce na listi kandidata za Zlatnu loptu




golden_ball.jpg
Francuski sportski magazin France Football objavio je danas listu kandidata za Zlatnu loptu. Tradicionalna nagrada za najboljeg nogometaša godine od ove godine će biti ujedno i nagrada FIFA-e, pa će najbolji igrač svijeta od sada dobivati FIFA zlatnu loptu.
Za ovogodišnju nagradu objavljena su imena 23 kandidata, a pobjednik će biti poznat 10. januara 2011. godine na ceremoniji u Zürichu.
Na spisku potencijalnih kandidata nalaze se: Iker Casillas (Španija/Real Madrid), Daniel Alves (Brazil/Barcelona), Didier Drogba (Obala Slonovače/Chelsea), Samuel Eto'o (Kamerun/Inter), Cesc Fabregas (Španija/Arsenal), Diego Forlan (Urugvaj/Atletico Madrid), Asamoah Gyan (Gana/Sunderland), Andres Iniesta (Španija/Barcelona), Julio Cesar (Brazil/Inter), Miroslav Klose (Njemačka/Bayern), Philipp Lahm (Njemačka/Bayern), Maicon (Brazil/Inter), Lionel Messi (Argentina/Barcelona), Thomas Muller (Njemačka/Bayern), Mesut Özil (Njemačka/Real Madrid), Carles Puyol (Španija/Barcelona), Arjen Robben (Holandija/Bayern), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Njemačka/Bayern), Wesley Sneijder (Holandija/Inter), David Villa (Španija/Barcelona), Xabi Alonso (Španija/Real Madrid), Xavi (Španija/Barcelona).
Istovremeno je objavljen i spisak kandidata za nagradu za najboljeg trenera godine. Na listi se nalaze: Carlo Ancelotti, Vicente del Bosque, Alex Ferguson, Pep Guardiola, Joachim Löw, Jose Mourinho, Oscar Tabarez, Louis van Gaal, Bert van Marwijk, Arsene Wenger.
 
Natrag
Top