FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
UEFA se predomislila, Inijesta igra "El Klasiko" u LŠ

Barselona će u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv madridskog Reala biti jača za Andreasa Inijestu. Španac je nedavno u susretu Barse i Šahtjora dobio žuti karton, koji su čelnici UEFA okarakterisali kao ''namerno'' zarađen karton, kako bi bio čist pred polufinalni okršaj.

iniesta34559020110420103927.jpg

Međutim, Disciplinska komisija UEFA danas je preinačila sudijsku odluku, pa s obzirom da je Iniesta pauzirao u revanšu protiv Ukrajinaca, stekao je pravo da nastupi na prvom susretu polufinala 27.aprila.

Inijesta čak nije dobio ni novčanu kaznu.

Ipak, sada se čeka reakcija Madriđana, jer su oni tokom sezone imali istih problema, prilikom čega su Ramos i Alonso bili novčano kažnjeni, a inicijator Murinjo bio je suspendovan jednu utakmicu.

(sportske.net)

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Naša filozofija igre je napad

Gvardiola: Naša filozofija igre je napad

Trener Barselone najavljuje da će njegov tim napasti Real u Madridu i da neće odustati od napadačke filozofije.

v204068p0.jpg

Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je da ne vidi razlog za promenu napadačkog stila igre svog tima posle poraza u finalu španskog Kupa kralja od madridskog Reala u sredu uveče u Valensiji (1:0).

"Izgleda da se naš stil igre upotrebljava kao opravdanje za poraz na toj utakmici, a ja to ne želim. Naš stil igre ostaje isti, bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo. Napadački fudbal je jedini stil kojem težim, to je filozofija našeg kluba i ja ne nameravam da je menjam", izjavio je Gvardiola, nakon što su pojedini mediji "provukli" da bi Katalonci ove sezone mogli da osvoje "samo" titulu državnog prvaka.

"Iduće srede je prva polufinalna utakmica Lige šampiona u Madridu, gde ćemo opet igrati napadački. Trudićemo se da postignemo što više golova na 'Santjago Bernabeu", naglasio je trofejni stručnjak.

Gvardiola je podsetio da je Barselona u poslednje vreme ostvarila sjajne rezultate, istakavši da bi lično bio zadovoljan 'samo' titulom u Primeri.

"Ako navijači time ne budu zadovoljni, šta mogu. Svima je poznata matematika da u sportu češće gubiš nego što pobeđuješ, a ja nisam psiholog. Samo sam čovek koji je igrao fudbal i koji je naučio nešto o treniranju. Ništa više od toga", poručio je Gvardiola, navodeći da igrači ne bi trebalo da budu demoralisani porazom u finalu Kupa kralja.

"Tako nešto lakše će da prebole ukoliko pokušaju više da trče. Igrači moraju da reaguju najbolje što mogu, jer je to njihov posao. Osećaj samosažaljenja neka ostave van stadiona", rekao je trener Barselone, koja je pod njegovim vođstvom igru baziranu na hitrim dodavanjima dovela do savršenstva.

(MONDO)

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
Barselona će u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv madridskog Reala biti jača za Andreasa Inijestu. Španac je nedavno u susretu Barse i Šahtjora dobio žuti karton, koji su čelnici UEFA okarakterisali kao ''namerno'' zarađen karton, kako bi bio čist pred polufinalni okršaj.

iniesta34559020110420103927.jpg

Međutim, Disciplinska komisija UEFA danas je preinačila sudijsku odluku, pa s obzirom da je Iniesta pauzirao u revanšu protiv Ukrajinaca, stekao je pravo da nastupi na prvom susretu polufinala 27.aprila.

Inijesta čak nije dobio ni novčanu kaznu.

Ipak, sada se čeka reakcija Madriđana, jer su oni tokom sezone imali istih problema, prilikom čega su Ramos i Alonso bili novčano kažnjeni, a inicijator Murinjo bio je suspendovan jednu utakmicu.

(sportske.net)
koja je ovo lopšovska organizacija pa to je strašno...

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
hehe "demantuje",ovaj je samo malo pametniji od igrača reala bio pa nije bilo baš onoliko očigledno

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola "pukao": Murinjo je j..... šef

Gvardiola "pukao": Murinjo je j..... šef

Trener Barselone uz psovke odgovorio na provokacije kolege iz Real Madrida.

v204429p0.jpg

I živci Pepa Gvardiole imaju rok trajanja. Popucali su u utorak.

Trener Barselone je na konferenciji za medije, dan uoči prvog polufinalnog dvoboja Lige šampiona sa Real Madridom, uz niz psovki, odgovorio na provokacije Žozea Murinja.

Gvardiolu je isprovocirala izjava Murinja, koji je za njega rekao da je "otišao predaleko i uvredio sve Portugalce" kada je komentarisao mogući izbor Pedra Proense za sudiju tog meča (izbor je pao na Volfganga Štarka).

"Obratio se direktno meni, pa ću da mu odgovorim. U sredu ćemo se videti na terenu. Van terena me je dobio", počeo je Gvardiola.

Koliko je bio besan svedoči podatak da je počeo i da psuje.

"U ovoj sobi (prim.aut. sala za konferencije za medije) on je j..... šef i j..... gazda. Ja ne mogu da se takmičim s njim. Takvu igru neću da igram, jer ne znam da je igram", nastavio je šef struke šampiona Španije.

Gvardiola je dodao da ima šta da nauči od Murinja.

"Čestitam im, jer su zasluženo, na terenu, osvojili pehar u Kupu kralja protiv tima koji ja vodim i na koji sam ponosan. Tada nisam optuživao sudije niti sam ikada to radio. Na terenu pokušavam da naučim što više od njega (Murinja), a van terena ne toliko. Može se igrati na više načina, njegovi metodi su veoma dobri", završio je Gvardiola priču o Murinju.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Portugalac izneo niz optužbi na račun Katalonaca

Barselona najavila tužbu protiv Murinja

Agencije

Uprava Barselone najavila je podnošenje tužbe protiv trenera Reala Žozea Murinja zbog izjava nakon prve utakmice polufinala Lige šampiona u kojoj su Katalonci pobedili sa 2:0.

137649_610xcas0poqg_f.jpg

"Na konferenciji posle utakmice Murinjo je oštro kritikovao sudiju i izneo tvrdnju da UEFA favorizuje Barselonu. Naš odsek za pravna pitanja razmotriće sve moguće opcije", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Barselone.

Oba pogotka postigao je Leo Mesi, a prethodno je sudija Volfgang Štark isključio Murinja i igrača Madriđana, Pepea. Portugalac je na konferenciji za medije optužio i UEFA da favorizuje Barselonu.

"Gvardiola je sjajan trener, ali način na koji je osvojio je Ligu šampiona pre dve godine u Rimu, posle dešavanja na Stamford Bridžu je skandalozno. Slično će biti i ove godine", rekao je Murinjo.

On je dodao da predsednik španskog fudbalskog saveza Anhel Marija Viljar, ujedno i potpredsednik UEFA, povezan sa UNICEF-om, kao i da zbog toga Barselona ima veliku moć, dok ostali timovi u takvoj trci nemaju šanse.

Revanš utakmica polufinala Lige šampiona Barselona-Real Madrid igra se sledećeg utorka na stadionu Kamp Nou.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mesi propušta revanš protiv Reala?

Argentincu napukao mišić

Mesi propušta revanš protiv Reala?

Najbolji igrač Barselone Leo Mesi mogao bi da propusti revanš meč Lige šampiona protiv Reala pošto se u prvom duelu povredio.

137840_mesi_f.jpg

Mesiju je napukao mišić i trenutno se nalazi u ambulanti Barselone na pregledima. Pored toga, strelcu oba gola pronađeno je nekoliko modrica po telu kao posledica startova igrača Reala.

Mesi sigurno neće igrati narednog vikenda u duelu Sosijedada i Barselone u prvenstvu.

Blic

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
"Mali" problemi

Izudarani Leo Messi propušta Real Sociedad?

messi-ode.jpg

Zbog niza udaraca koje je primio tokom "El Clasica" igranog u srijedu na Santiago Bernabeuu, Lionel Messi će vjerovatno propustiti subotnji susret Barcelone protiv Real Sociedada u 34. kolu Primere.
Strijelac oba gola u Barceloninoj pobjedi (2-0) protiv Real Madrida u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka ima niz modrica po nogama, kao i lakšu povredu mišića zbog čega bi ga u klubu htjeli poštedjeti subotnje prvenstvene utakmice i sačuvati ga za uzvrat protiv Madriđana u utorak.
Konačna odluka hoće li najbolji svjetski nogometaš putovati u San Sebastian bit će donesena u petak u saradnji s klupskom ljekarskom službom.

(Totalsport)

Natrag