Barcelona prati Jose Angela
Katalonski radio RAC-1 objavio je da je nekoliko evropskih klubova, uključujući i Barcelonu, zainteresovano za odbrambenog igrača Sporting Gijona i mlade Španske reprezentacije, Jose Angela (21).
Navodno je Barcelona ta koja bi bila spremna dovesti ovog mladog igrača u svoje redove kao pokriće za poziciju lijevog beka.
Nastupi Jose Angela su privukli interese nekolicine Evropskih klubova kao što su Everton i Wigan (engleski Premiership) koji će se zajedno sa Barcelonom boriti da ovaj mladi Španac potpiše baš za njih. U svojih 26 nastupa za Sporting, Jose Angel dao je jedan gol.
Stoichkov: "Igra Real Madrida mi se gadi!"
Hristo Stoichkov je veliki polemičar i provokator. U izjavama za program "La Graderia" na radiju Ona FM, bivši Barcin igrač se osvrnuo na bitne Mourinhove titule koje je osvojio sa Portom, Chelseajem i Interom.
- Prošle sezone osvojio je tri titule. Malo ko može negirati sve što je postigao u sva tri svoja kluba. Govoriti o osobi koju ne poznajete je veoma lako. Neka govore o njegovom ponašanju, u redu, ali za to ga trebaju poznavati - rekao je.
Bugarin je, međutim, pokazao da njegovim venama teče krv culéa, kada je kritikovao Real Madrid. Bivši nogometaš je priznao da uživa "poput djeteta" u igri ekipe Pepa Guardiole i ubijeđivao da se ne može porediti sa igrom ekipe Blancosa, o kojoj radije nije govorio jer mu se "gadi".
- Oni govore da Barca igra loše, ali kako je igrajući tako loše tako uspješna... Ovog trenera imamo samo neko vrijeme, a već smo najutjecajniji klub na nogometnoj sceni.
Na kraju je Stiochkov govorio o Argentincu Lionelu Messiju, koji je ovog četvrtka dobio zlatnu kopačku kao najuspješniji strijelac evropskih liga.
- Kada osvojite takvo nešto, treba biti ponosan na svoj rad, na trenera i na saigrače. Uvijek sam govorio da se jedan igrač razvija kada ima dobre saigrače - zaključio je Hristo.
Pedro: "Još uvijek nismo u optimalnoj formi!
Napadač Barcelone Pedro Rodriguez priznao je kako timu Barcelone još uvijek nedostaje "nekoliko utakmica kako bi ušli u pravu formu". Iako na treninizima mnogo i, kako kaže dobro rade, još uvijek nisu "uhvatili" pravu formu.
Za ove riječi naveo je vlastiti primjer kada je u prošloj utakmici protiv Rubina promašio nekoliko izglednih prilika. Pedro je kazao da mu je nedostajalo malo svježine kada se našao pred golom.
Pedro se nada kako će Blaugrana u narednim utakmicama imati i malo više sreće kada se njeni igrači nađu pred protivničkim golom. Kaže kako nema potrebe za brigom. Tim je opušten i igra dobro.
- Sve češće ćemo nailaziti na timove koji igraju kao Rubin, defanzivno i zatvoreno jer je to možda jedini način da ne prime mnogo golova. To je sve fudbal i mi ga moramo poštivati. No, ja sam miran, tim će nasatviti raditi u riješit ćemo problem nedostatka golova - kazao je Pedro.
Sličnu utakmicu očekuje i unedjeljnom susretnu protiv Mallorce čiji tim je opisao kao "jak i vrlo organizovan". Barcelona će igrati bez kažnjenog Davida Ville i povriješenog Xavija Hernandeza, ali sa potpuno oporavljenim Messijem. Pedro je dodao kako je najbolja odluka da Xavi ne igra ni utakmice reprezentacije Španije jer je itekako važan igrač za Barcelonu.
Messi, koji je jučer dobio 'Zlatnu kopačku' za najboljeg strijelca u europskim ligama, Pedro je naglasio da je " Messi najbolji na svijetu, pokazuje to svake godine svojim igrama, svojim djelovanjem, svojim golovima, i trenutno nema niko s kim bi ga mogao porediti u svijetu fudbala".
Naravno, Barca napadač je podsjetio da je Argentinac "nezamjenjiv igrač, ali i dodao kako Barcelona može pobijediti i bez njega.
- U utakmicama u kojima nije bilo Messija uspjeli smo napraviti dobar rezultat - dodao je Pedro na kraju.