F.C. Juventus ~ La Vecchia Signora

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
“Del Pjero ne dobija novi ugovor”

[h=1]“Del Pjero ne dobija novi ugovor”
[/h] Izvor. B92, Tanjug | JT


Generalni menadžer Juventusa Đuzepe Marota rekao je da klub na kraju sezone neće produžiti ugovor sa legendarnim fudbalerom Alesandrom del Pjerom.

21034011234f76ef0e9a864477743607_orig.jpg


“Da budem iskren previše se pričalo o Del Pjeru u poslednje vreme, a predsednik Anjeli je bio jasan. Juventus će ponuditi ugovore samo kvalitetnim igračima, a odluku će doneti trener Antonio Konte”, rekao je Marota.
I dok u Juventusu ne žele da produže saradnju sa Del Pjerom, situacija sa golmanom Đanluiđijem Bufonom je skroz drugačija.

Bufon će ostati dugo kod nas, spremamo mu doživotni ugovor. Ubuduće ćemo dovoditi igrače koji možda nemaju zvučna imena, ali mogu da budu od pomoći timu”, dodao je Marota.

Del Pjero je u Juventus došao iz Padove 1993. godine i na 697 utakmica postigao 288 golova, pet puta je bio šampion Italije, a jednom prvak Evrope, 1996. godine. Legendarni igrač ‘stare dame’ pre nekoliko dana je otkrio da je tokom karijere odbio da ponude u Mančester Junajteda i Barselone.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Matri i Bonuči do 2017. u Juventusu

[h=1]Matri i Bonuči do 2017. u Juventusu
[/h] Izvor. B92, Beta | MJ


Fudbaleri Juventusa Alesandro Matri i Leonardo Bonuči produžili su ugovor do 2017. godine, saopštio je tim iz Torina.

13627239414f78bff9cd701954239929_orig.jpg


Oba fudbalera stigla su u klub 2010. godine i posle dobrih nastupa Juventus je odlučio da produži saradnju.
27-godišnji Matri igra na poziciji napadača i u ovoj sezoni postigao je deset golova u 26 nastupa u Seriji A.
Juventus je u poslednjem kolu u nedelju pobedio Napoli sa 3:0, a svoj prvi gol u crno-belom dresu postigao je 24-godišnji Bonuči koji je u klub stigao iz Barija.

Na isti period ugovor sa klubom je produžio i Paolo de Čelje, koji je ove sezone za Juventus nastupio 17 puta i postigao jedan gol.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Del Pjero u sredu juri 700. meč za Juventus

Del Pjero u sredu juri 700. meč za Juventus


Blic


Kapiten Juventusa Alesandro del Pjero na pragu je da u sredu protiv Lacija ostvari novo, veliko dostignuće i "upiše" 700. utakmicu u dresu Stare dame.

222465_italije-del-piero-foto07-afp_f.jpg


Del Pjero je odavno na večnoj listi kluba po broju utakmica preskočio legende Gaetana Šireu (552) i Bepea Furina (528).


Od dosadašnjih 699 utakmica za Juve, Del Pjero je 473 odigrao u Seriji A, 35 u Seriji B i 55 u Kupu Italije. On je za Juve u LŠ odigrao 92 meča, u Ligi Evrope je upisao 32 utakmice, a tri u Intertoto kupu.


Pored toga, Del Pjero je odigrao dva meča u evropskom Superkupu i jedan u Interkontinentalnom kupu.

U dosadašnjem toku sezone Del Pjero je postigao tri gola na 22 utakmice za Staru damu.


Meč Juventus - Lacio igra se od 20.45 u Torinu. Stara dama trenutno ima bod više od drugoplasiranog Milana.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
'Stara dama' kažnjena zbog rasizma

'Stara dama' kažnjena zbog rasizma

Izvor. B92, Tanjug | MJ


Lider italijanskog fudbalskog prvenstva Juventus, kažnjen je sa 30.000 evra, zbog rasističkih parola koje su uzvikivali njegovi navijači na meču sa Lacijom.

4152323274f86fff92b98f764728820_orig.jpg

'Stara dama' je u 32. kolu italijanske Serije A slavila sa 2:1 i vratila se na poziciju broj 1, sa bodom više od Milana.

"Pet puta tokom meča navijači su uzvikivali rasističke parole. Olakšavajuća okolnost je što su čelnici kluba i ostali na stadionu uspeli da ih ućutkaju", kaže se u saopštenju Serije A.

Juventus je pre tri godine jednu utakmicu igrao pred praznim tribinama, nakon što su navijači na meču protiv Intera, na rasnoj osnovi vređali tadašnjeg napadača milanskog kluba Marija Balotelija.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Marota: Uskoro novi ugovor za Kontea

Marota: Uskoro novi ugovor za Kontea


Tanjug |



Generalni menadžer Juventusa Bepe Marota najavio je da će uprava kluba uskoro ponuditi novi ugovor treneru Antoniju Konteu.

226659_610x10_f.jpg


"Pitanje produžetka saradnje sa Konteom je, u principu, stvar koja će ići po automatizmu. Imamo sjajnu saradnju sa njim. Konte je deo našeg dugoročnog projekta, veoma brzo ćemo rešiti to", kazao je Marota italijanskim medijima.


Konte je na klupu Juventusa došao letos, a pod njegovim vođstvom tim iz Torina na 32 utakmice u prvenstvu nije doživeo poraz.


Sadašnji Konteov ugovor sa Juventusom ističe u leto 2013. godine.


Stara dama trenutno ima bod više od drugoplasiranog Milana, a očekuje je i finale Kupa Italije sa Napolijem.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zeman: Juventus zaslužuje titulu

Zeman: Juventus zaslužuje titulu


Tanjug |




Bivši trener Crvene zvezde i velikog broja italijanskih fudbalskih klubova Zdenjek Zeman rekao je da Juventus zaslužuje da osvoji titulu prvaka Italije.

228674_mdf67985_f.jpg


"Juventus ima veću glad za trofejima. Do pre nekoliko nedelja delovalo je da je Milan snažniji, ali Juve stvarno igra sjajno. Klub iz Torina ima mlađu ekipu i veću želju da se domogne titule", kazao je Zeman.


Češki stručnjak dodao je da je Milan tokom sezone imao dosta problema sa povredama, što je uticalo na trku za prvo mesto u Seriji A.


Zeman trenutno radi kao trener drugoligaša Peskare.

Do kraja šampionske trke u Seriji A ostalo je još šest kola, a Juventus ima bod više od Milana.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Del Pjero pred odlaskom iz Juvea: Prolazim kroz najteže trenutke u

Del Pjero pred odlaskom iz Juvea: Prolazim kroz najteže trenutke u karijeri


Blic


Kapiten Juventusa, Alesandro Del Pjero otkrio je da ne zna čime će da se bavi u budućnosti i da trenutno prolazi kroz najteži period u svojoj karijeri.

222463_italije-del-piero-foto05-reuter_f.jpg


Juventusov predsednik Andrea Anjeli napomenuo je u oktobru da će ova sezona biti poslednja za Del Pjera, a legenda Juventusa je priznao da nije očekivao takve reči i da mu to mnogo teško pada.


“Anjelijeve primedbe su me zaista iznenadile. Ali, kapiten nikad ne sme zaboraviti svoje dužnosti i ono što predstavlja”, izjavio je kapiten Bjankonera.


Bivši reprezentativac Italije dodao je da njegovom klubu, u ovom trenutku, nisu potrebne kontroverzne izjave.

“Juventus je trenutno posvećen osvajanju Skudeta i Kupa. Nema potrebe za tenzijom, koja nikad nije bila prisutna u mojoj karijeri”, podsetio je Del Pjero.


Legendarni fudbaler je ove sezone počeo svega šest utakmica, pa je stoga priznao da teško prihvata činjenicu da je izgubio svoje mesto u voljenom klubu.


“Ovo su najteži trenuci u mojoj karijeri, zato što se suočavam sa surovom realnošću, koju nisam očekivao, a to je da igram malo, a ponekad ni ne ulazim u igru”, objasnio je miljenik navijača "stare dame".


Prelazak u američku MLS ligu jeste najrealnija opcija za ovog fudbalera, iako on još uvek tvrdi da ne zna kakva ga budućnost čeka.


“Ugovor mi ističe 30. juna, a ja još uvek ne razmišljam o svojoj budućnosti. Biće to mnogo velika promena koja me iskreno plaši. Osećam se kao da napuštam svoj dom, po drugi put”, zaključio je Del Pjero.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Juventus se već odrekao Del Pjera, sprema mu se oproštajni meč

Juventus se već odrekao Del Pjera, sprema mu se oproštajni meč


Blic


Legendarni fudbaler Juventusa Alesandro Del Pjero po svemu sudeći će svoju karijeru u dresu "stare dame" završiti ovog leta, a oproštajni meč trebalo bi da bude organizovan u Australiji.

234554_delpjero01-reuter-stringeritaly_f.jpg


"Juventus će najverovatnije igrati jednu utakmicu u Australiji i to nakon finala Kupa, a cilj je da se Del Pjeru omogući oproštajna turneja", izjavio je izvor blizak neporaženom timu Serije A, dodavši da su za sada u opticaju gradovi kao što su Sidnej, Melburn ili Brizbejn.

Očekuje se da torinski gigant na ovoj utakmici izvede najbolji tim, a izvor tvrdi da se sve priređuje u čast ikone kluba.

"Doćiće legija navijača da proslave ili titulu ili Kup, a možda i oba trofeja. Ipak, zvezda noći će biti Del Pjero koji je najpoštovanija osoba u Italiji trenutno", dodao je izvor blizak upravi Juventusa.

Očekuje se da kapiten "stare dame" svoju veliku karijeru u italijanskom klubu završi na kraju ove sezone, a kako je sam izjavio, trenutno prolazi kroz najteže trenutke u karijeri, pošto su čelnici Juventusa još ranije potvrdili da mu neće ponuditi produžetak saradnje.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kanavaro: Juventusu su potrebne zvezde za LŠ, nadam se dolasku Benz

Kanavaro: Juventusu su potrebne zvezde za LŠ, nadam se dolasku Benzeme i Robena


Beta |



Legendarni italijanski fudbaler Fabio Kanavaro izjavio je da bi voleo da u njegov bivši klub Juventus pređu napadač Real Madrida Karim Benzema i krilni igrač Bajerna Arjen Roben.

224784_roben01-ap-peter-klaunzer_f.jpg


"Nekoliko zvezda će verovatno doći u Juventus pred početak Lige šampiona. Znam da generalni direktor zna šta radi i da mu ne treba nikakav savet, ali bih voleo da u klubu vidim napadača kao što je Benzema i neverovatno krilo poput Robena. Možete li da zamislite igrače takvih kvaliteta u jakom kolektivu kakav je Juventus", rekao je Kanavaro.


Juventus je trenutno prvi na tabeli italijanske Serije A s jednim bodom više od drugoplasiranog Milana. Klub iz Torina nema nijedan poraz u ligi.

"Ovaj Juve ima pravi mentalitet ratnika. Podseća me na tim kakav je bio dok je Kapelo bio trener. Ekipa igra sa više intenziteta nego bilo koja druga, nesavladivo, samoumereno i uvek se bori", zaključio je Kanavaro.

Kanavaro je u Juventusu proveo ukupno tri sezone, tokom kojih je odigrao 122 utakmice za taj klub.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Materaci: Del Pjero zaslužio bolje

Materaci: Del Pjero zaslužio bolje

Izvor. B92, Tanjug | JT



Nekadašnji italijanski reprezentativac Marko Materaci rekao je da ga nije iznenadila odluka Juventusa da se odrekne dugogodišnjeg kapitena Alesandra del Pjera.


5722612924f8e909a103d6256441499_orig.jpg


Uprava kluba najavila je da na leto neće produžiti ugovor sa 37-godišnjim fudbalerom, iako Del Pjero želi da karijeru završi u timu iz Torina.

“Ne čudi me njihova odluka. U fudbalu odavno ne postoji zahvalnost. Del Pjero je proveo 20 godina u tom dresu, što je istorijsko dostignuće, ali u klubu ga jednostavno ne žele”, rekao je Materaci.

Del Pjero je u Juventus došao 1993. godine iz Padove, a u klubu je ostao i u sezoni 2006/07, kada je torinski gigant igrao u Seriji B.
 
Natrag
Top