Death row, nisam shvatio. Ja sam glup. zato i ne mogu da udjem u Eu. Potrebno je da se napravi test podobnosti, počev od toga ko u džepu nosi vazelin, pa završno ko je za potpunu zabranu duvanskih proizvoda i uvodjenje legalizaje nekih travnatih biljaka koje su popularne po Amsterdamu. Zatim, uvodjenje seksulanog obrazovanja uz obaevzno podučavanje dece kako se kondom navlači (bile su za vreme Gaše Kneževića takve radionice) pri čemu bi se to pokazivalo ko crncima: uzme se drška od metle dodje čika u belom mantilu sa plavim kvadratom i žutim zvezdama na ledjima i uz prevodioca nekog iz mnogobrojnih ministarskih agencija objašnjava nama glupima i našoj glupoj deci koju treba opametiti i denacifikovati, kako se to navlači i da to treba i da se skine kasnije (ovo nije sarkazam ili već neki drugi izraz, ti valjda znaš šta je sarkazam a ja jedva da znam da čitam i ne koristim rečnik ili je ovo što imam pogrešno nazvani rečnik strtanih izraza, nešto već tu nije u redu), pošto to rade sa crncima (ima lepih priloga na televiziji CNN koja je model kako treba da izgleda ne evropska nego svetska televizija: objektivna, edukativna, stroga, s pravim analizama). Dakle, oni koji završe uspešno kurs i polože test, e oni mogu u EU, a ostali moraju da se sklone ili da izvrše kolektivno samoubistvo. Vi koji možete u EU uzmite svoje masters diplome i kažite im gutentag ja bi malo arbajten za 10.000 evra, evo imam po Bolonji, ja ih bih masters, elektrotehnik i tako to. I naravno, dobićete posao da otpušavate kanalizacione cevi uz ostale ravnopravne pripadnike EU kao što su Rumuni i Bugari, dok vam dični Holadjanin izdaje direktive.
To što Jurivaka ide na neke geopolitičke strateške ciljeve, daj, to su samo priče oportunista ( moram pod hitno da vidim u rečniku šta to znači, ali lepo zvuči) onih koji su skloni teoriji zavere i daju nama preveliki znač. Njima, EU naravno smeta naša jaka vojska, naši nepokolebljivi, patriotski, neporočni, prepošteni, nepotkupljivi, moralni političari, koji su grudobran državnotvornih interesa onog što je država Srbija koja ima jasno definisane granice. Doduše, kad kupite karte i pogledate udžbenike geografije ima tu nekih čudnih, dvostrukih crta što je verovatno greška u štampi...
Dakle, i ja sam za EU.
Nek ide život.
Cigare sam ostavio, još samo da kupim vazelin...