Engleska: Premier League 2010/2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Premijer: Derbi Mančestera razočarao

00039163.jpg



Mnogo više se očekivalo od derbija dva velika rivala, Mančester sitija i Junajteda. Na kraju, posle 90 minuta igre, nije bilo onoga zbog čega se fudbal i igra, golova. Ne može da se kaže da je tempa nedostajalo, ali recimo da je to bilo najviše što su igrači pokazali. Tokom dva poluvremena nije viđena nijedna stoodstotna prilika. Posle ovog, 12. kola Junajted je drugi sa tri boda više u odnosu na četvrtoplasirani Siti.

Uvodni minuti mančesterskog derbija protekli su bez konkretnih pokušaja ka golovima Sitija i Junajteda. Prvi šut u okvir gola viđen je tek u 14. minutu kada je pokušao Nani. Njegov "slobodnjak" je ipak zaustavljen. Posle relativno mirne utakmice, Evra je pokušao iz kaznenog prostora ali je golman "građana" Hart bio siguran. Na terenu od početka je bio Nemanja Vidić, dok je na drugoj, domaćoj klupi bio drugi srpski defanzivac, Aleksandar Kolarov. U poslednjih 15-tak minuta "sitijevci" su pritiskali, a u 35. minutu, nekadašnji "đavo", Tevez je posle odlično izvedenog slobodnog udarca prilično namučio Van der Sara. U završnici prvih 45 minuta, igrači Aleksa Fergusona su se oslobodili, ali u skladu sa prethodnom igrom, opasnosti po Harta nije bilo.

Natavak utakmice doneo je sličnu igru, sa mnogo tempa, ali bez prilika. Na promene u timu odnosno uvođenje Brauna i O'Šeja, Ferguson je bio primoran zbog povreda. U tim Roberta Manćinija, vratio se i Aleksandar Kolarov posle duže pauze zbog povrede. Srpski bek je na terenu bio poeslednjih destetak minuta. Jedina neiznuđena izmena Fergusona bila je kada je umesto Dimitra Berbatova ušao Havijer Ernandez. Ipak, ni Meksikanac nije uspeo nešto bitnije da promeni. Nekoliko poluprilika uspelo je u završnici da izmami uzdahe navijača koji su sugurno očekivali mnogo više.


sportal.rs


Ono je bio klasičan dogovor o nenapadanju. Fudbal ko fudbal ali ono sinoć je bio pravi užas...yes3
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Ma kakav Mančester Junajted, kakav Mančester Sii Liverpul je bre najbolji!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Čelsi ne odbija poklone

00039165.jpg


Utakmica koja je obeležila 12. kolo engleske Premijer lige, sigurno je bio derbi u Mančesteru. U duelu "građana" i "đavola" bilo je 0:0, a takav razvoj događaja iskoristio je Čelsi. "Plavci" za koje je svih 90 minuta igrao Branislav Ivanović pobedili su gradskog rivala Fulam i povećali prednost. Meč na "Stamford bridžu" obeležio je Mikael Esijen. Reprezentativac Gane je u 30. minutu bio strelac, a u 90. Dobio drugi žuti karton.

Arsenal koji će uskoro ugostiti Partizan u Ligi šampiona, bio je ubedljiv protiv Vulverhemptona za koji je sve vreme igrao Nenad Milijaš. Posedbno su zanimljiva vremena u kojima su postignuti golovi. Maruan Šamak je "otvorio" i "zatvorio" meč, pogocima u prvom i 94. minutu. Njukasl je posle velike pobede nad Arsenalom neočekivano izgubio od Blekburna, a jedini strelac za "svrake" opet je bio Endi Kerol. U timu Liverpula, Fernando Tores je opet bio strelac, ali je Liverpul ipak igrao nerešeno.
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
PL: Nastavlja se potera za Čelsijem

PL: Nastavlja se potera za Čelsijem
12. novembar 2010. | 19:32 |

Englezi tokom vikenda igraju već treće kolo u samo nedelju dana. U 13. po redu najinteresantniji će biti uvodni meč na "Vila parku".

Posle remija u gradskom derbiju, Mančester junajted ponovo zaostaje za Čelsijem pa mora da pobedi Aston Vilu u Birmingemu.

Lider sa druge strane igra poslednji meč kola protiv Sanderlenda u nedelju kada se igra još jedan derbi, između Evertona i Arsenala.


Mančester junajted je jedini neporaženi tim u ligi, ali u gostima ove sezone teško dolazi do pobede. Na prethodnih šest mečeva pet puta je remizirao. Vila ipak nije slavila protiv Aleksa Fergusona na svom terenu od avgusta 1995. godine, a "crveni đavoli" drže rekord po uspešnosi na gostovanju sa 11 pobeda iz 18 mečeva na "Vila parku", uz četiri remija i samo jedan poraz.

Mančester siti dočekuje Birmingem i traži šansu da "preskoči" Arsenal na trećem mestu na tabeli. Sa druge strane ekipa Nikole Žigića bi se mogla naći u zoni ispadanja ukoliko ubrzo ne pobedi nekoga. Totenhem će protiv Blekburna pokušati da konačno pobedi na svom "Vajt Hart Lejnu" posle dva vezana remija i četiri meča bez triijumfa ukupno.

"Fenjeraš" Vest Hem dočekuje Blekpul, a ukoliko ne uspe da savlada debitanta u takmičenju, Avram Grant će verovatno morati da napusti "čekićare" koji će tada i definitivno postati glavni kandidat za eliminaciju u Čempionšip. Beg sa dna tabele Vigan će tražiti u duelu sa Vest Bromvičem koji je u padu forme pošto nije dobio poslednja tri meča. Fulam je jedan od timova sa najlošijom formom u poslednje vreme, a sada ga očekuje gostovanje na "Sent Džejms Parku" Njukaslu koji je na sjajnom petom mestu na tabeli.

Subotu zatvara duel na "Britaniji" gde gostuje Liverpul koji se zaletio posle tri vezane pobede pa osvojio samo bod u Viganu tokom nedelje.

Posle 12 kola samo je Mančester junajted neporažen, ali "crveni đavoli" imaju čak šest remija (pet u gostima) pa zaostaju četiri boda za liderom i braniocem titule Čelsijem koji je skupio 28 poena, zabeleživši dva poraza do sada. Arsenal je treći sa 23 boda, jednim manje od Junajteda, a četvrti je Siti sa 21.

Na petom mestu je povratnik u PL Njukasl sa 17 bodova, ali vrlo lako može da bude u donjem delu tabele jer Stouk Siti na 16. mestu ima samo četiri boda zaostatka.

U najtežoj situaciji su Vulverhempton sa devet i Vest Hem sa samo osam bodova.

Premijer liga, 13. kolo:
13.45h Aston Vila – Mančester junajted
16.00h Mančester siti – Birmingem
16.00h Njukasl - Fulam
16.00h Totenhem - Blekburn
16.00h Vest Hem - Belkpul
16.00h Vigan – Vest Bromvič
16.00h Vulvs – Bolton
18.30h Stouk Siti – Liverpul

nedelja:
15.00h Everton – Arsenal
17.10h Čelsi - Sanderlend

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Vidić za bod Junajteda, Stouk obnovio krizu Liverpula

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić postigao je drugi gol za svoj tim u 85. minutu utakmice protiv Aston vile, zahvaljujući čemu su "đavoli" izbegli poraz odigravši 2:2 protiv Aston vile u 13. kolu Premijer lige. Totenhem je prekinuo seriju od četiri meča bez pobede trijumfom nad Blekburnom od 4:2 uz dva pogotka i asistenciju Gereta Bejla, a taman kada su navijači Liverpula pomislili da njihovi ljubimci izlaze iz krize fudbaleri Stouka su ih vratili u surovu realnost - 2:0.

Na stadionu Britanija fudbaleri Stouka opredelili su se za standardno fizički i grublji pristup igri kako bi izbacili iz ravnoteže Stivena Džerarda i Fernanda Toresa.
U prvom poluvremenu, sa izuzetkom ambicioznog šuta sa distance Dina Vitheda i dve sporne situacije u kojima je sudija Mark Halsi propustio da svira penal za domaće, nije viđeno mnogo toga, a nakon desetak minuta igre u drugom delu igre Stouk stiže do vođstva.
Rori Delap je uputio jedan od njegovih čuvenih projektila iz auta, u šesnaestercu Liverpula je nastala opšta gužva, a tamo je najsnalažljiviji bio Rikardo Fuler - 1:0.
Uprkos golu Stouka gosti nisu nikako uspevali da dođu do inicijative i ozbiljnijih prilika.
Domaći fudbaleri pružili su veliki otpor Liverpulu, a u samom finišu susreta nakon jedne kontre Kenvajn Džons je smireno poslao loptu iza Reine za konačnih 2:0.

Fudbaleri Totenhema su bili rešeni da uprkos velikim kadrovskim problemima konačno zabeleže tri boda, a već u 16. minutu lepo popodne za "pevce" nagovestio je Bejl pogotkom glavom.
Piter Krauč je na isteku pola sata igre iznudio penal, a na zaprepašćenje svih loptu je preuzeo Roman Pavljučenko, a ne Rafael Van der Vart.
Da stvari budu gore Rus je bio neprecizan, ali se do kraja poluvremena ipak iskupio kada je iskoristio Bejlov centaršut za 2:0.

U drugom delu igre Krauč je prvim pogotkom u Premijer ligi dodatno povisio prednost, a sjajnu partiju Bejl je krunisao drugim golom za 4:0.
Opuštanje u domaćim redovima gosti su iskoristili da do kraja meča preko Dejvida Dana i Gaela Giveta postave konačnih 4:2.

Mančester siti je preko nedelje bez golova odigrao gradski derbi,a navijači na Istlendsu i ovog puta ostali su uskraćeni za pogotke svojih ljubimaca.
Birmingem je relativno lako odoleo, iako su domaći fudbaleri tokom celog meča uživali u većem posedu lopte i inicijativi.

Sve se uglavnom svodilo na pokušaje neraspoloženog Argentinca koji je jednom prilikom i pogodio mrežu, ali je gol opravdano poništen zbog igranja rukom.
U startnoj postavi Sitija našao se Aleksandar Kolarov koji je na terenu proveo 82 minuta, a na drugoj strani Nikola Žigić je upisao 65 minuta i uglavnom se isticao u defanzivnim zadacima.

Bez golova završili su se i mečevi između Njukasla i Fulama, kao i Vest hema i Blekpula gde su navijači ostali začuđeni kako su u tom duelu mreže mirovale.

Uzbudljivo je bilo i u Vulverhemtponu gde je Bolton odneo tri boda pobedom od 3:2, a u domaćim redovima Nenad Milijaš bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca.




Na Vila parku, posle prilično lošeg prvog poluvremena, u nastavku su obe ekipe zaigrale dosta otvorenije, a Vila je imala bolje prilike do prvog gola.
Domaći su došli u vođstvo preko Ešlija Janga sa bele tačke, nakon čega su momci Aleksa Fergusona krenuli nešto angažovanije ka golu Vile.
Posle drugog gola koji je bio delo Olbrajtona, igrači Mančestera su krenuli na sve ili ništa i brzo su preko Makede smanjili vođstvo, da bi konačan rezultat postavio reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.



Premijer liga, 13.kolo:
Aston vila - Mančester junajted 2:2 (0:0)
(Jang 72p, Olbrajton 76 - Makeda 81, Vidić 85)
Mančester siti - Birmingem 0:0
Njukasl - Fulam 0:0
Totenhem - Blekburn 4:2
(Bejl 16,76, Pavljučenko 42, Krauč 69 - Dan 80, Givet 90)
Vest hem - Blekpul 0:0
Vigan - VBA 1:0
(Mozes 70)
Vulverhempton - Bolton 2:3
(Foli 69, Flečer 77 - Stirmen 1ag, Elmander 62, Holden 67)
Stouk - Liverpul 2:0
(Fuler 56, Džons 90)
Nedelja:
Everton - Arsenal 15h
Čelsi - Sanderlend 17h
Tabela: Čelsi 28, Mančester junajted 25, Arsenal 23, Mančester siti 22, Totenhem 19, Bolton 19, Njukasl 18, Aston Vila 17, Stouk 16, Sanderlend 16, Liverpul 16, VBA 16, Everton 15, Blekburn 15, Blekpul 15, Fulam 14, Vigan 14, Birmingem 13, Vulverhempton 9, Vest Hem 9



Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
PL, 13. kolo:

Aston Vila - Mančester junajted 2:2
Njukasl - Fulam 0:0
Totenhem - Blekburn 4:2
Vulverhempton - Bolton 2:3
Mančester siti - Birmingem 0:0
Vest Ham - Blekpul 0:0
Vigan - Vest Bromvič 1:0
Stouk - Liverpul 2:0

nedelja:

Everton – Arsenal 1:2
Čelsi - Sanderlend 0:3

Tabela:

1. Čelsi 12 9 1 2 28:5 28
2. Mančester junajted 13 6 7 0 26:15 25
3. Arsenal 12 7 2 3 24:11 23
4. Mančester siti 13 6 4 3 15:10 22
5. Bolton 13 4 7 2 21:19 19
6. Totenhem 13 5 4 4 18:17 19
7. Njukasl 13 5 3 5 21:16 18
8. Aston Vila 13 4 5 4 15:18 17
9. Sanderlend 12 3 7 2 12:13 16
10. Liverpul 12 4 4 4 13:15 16
11. Stouk 13 5 1 7 15:18 16
12. Vest Bromvič 13 4 4 5 16:22 16
13. Everton 12 3 6 3 13:11 15
14. Blekburn 13 4 3 6 15:18 15
15. Blekpul 13 4 3 6 19:26 15
16. Fulam 13 2 8 3 13:13 14
17. Vigan 13 3 5 5 10:21 14
18. Birmingem 13 2 7 4 14:17 13
19. Vulverhempton 13 2 3 8 13:23 9
20. Vest Ham 13 1 6 6 11:22 9

B92
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Porazi Arsenala i Čelsija, neubedljivi Junajted stigao na vrh tabele

Fudbaleri Mančester junajteda neočekivano su se izjednačili na vrhu tabele nakon što su ostvarili rutinsku pobedu nad Viganom, a njihovi najbliži rivali Čelsi i Arsenal zabeležili poraze u utakmicama 14. kola Premijer lige. Birmingem je naneo "plavcima" drugi uzastopni poraz (1:0), a ranije danas Totenhem je prekinuo nestvarno lošu seriju od čak 68 mečeva bez trijumfa na gostovanjima takozvanoj "velikoj četvorci". Slađu pobedu od ove izabranici Harija Rednapa nisu mogli ni da zamisle jer su na poluvremenu gubili sa 2:0 od Arsenala, ali su na kraju meč rešili u svoju korist - 3:2.

U Birmingemu domaći fudbaleri su tokom svih 90 minuta bili podređen rival, ali jedna dobra akcija saigrača Nikole Žigića bila je dovoljna za pobedu nad aktuelnim šampionom.
Već u prvih pet minuta Čelsi je ugrozio Bena Fostera preko Salomona Kalua i Didijea Drogbe, ali mreža je ostala netaknuta.
U 17. minutu Sebastijan Larson uputio je dobar centaršut, Kameron Džerom je loptu prosledio u putanju Liju Bojeru, a kontroverzni fudbaler pogodio za 1:0.

Usledila je potpuna dominacija i revija promašaja Čelsija, ali Foster je prvo izbio Drogbinu loptu iz samog ugla, a zatim je i napadač Obale Slonovače pogodio stativu.
Ramireš je natrčao na odbijenu loptu i neverovatnim promašajem produžio agoniju Karla Anćelotija, a isti igrač je na početku drugog poluvremena bio u centru pažnje kada je tražio penal nakon pravovremenog starta Rodžera Džonsona.

Ređali su se pokušaji Kalua, Ivanovića i Aleksa, ali promene rezultata nije bilo pa su fudbaleri Birmingema nakon 90 minuta mogli da proslave teško izvojevanu pobedu.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson ponovo je izveo čudan i relativno slab sastav kada je na Old Traford stigao Vigan, ali uprkos novoj neubedljivoj partiji stigli su do pobede od 2:0 i vrha tabele.
Ferguson je započeo utakmicu samo sa Makedom u napadu i Obertanom i Nanijem po krilima, a do teško stečenog pogotka domaći fudbaleri su stigli u finišu prvog poluvremena preko Patrisa Evre.
Pre toga bolje prilike imali su gosti preko Uga Rodaljege i Šarla N'Zogbije, a u drugom poluvremenu za 15 minuta Vigan je ostao bez kolumbijskog napadača zbog isključenja, kao i defanzivca Alkaraza što je Junajted iskoristio da do kraja susreta povisi rezultat na 2:0 preko Havijera Ernandeza.

Bolton je deklasirao Njukasl sa 5:1, a ubedljiv je bio i Stouk na gostovanju VBA - 3:0.
U neverovatno uzbudljivom meču na stadionu Emirejts fudbaleri Arsenala sjajno su otvorili gradski derbi kada je u 9. minutu Nasri izašao sam ispred Eurelja Gomeša, zaobišao ga, a zatim iz veoma neugodnog ugla jedva šutnuo loptu preko gol linije - 1:0.
Gol je malo presekao goste, pa je u 27. minutu nakon tipične kontre Arsenala prednost povisio Maruan Šamak na 2:0, a do kraja prvog dela igre nije bilo dodatnih uzbuđenja.
Ipak, gosti se nisu predali i nakon mnogo angažovanije igre u drugom poluvremenu već posle pet minuta stigli su do 2:1. Povratnik na teren Džermejn Defo dobio je vazdušni duel, lopta je stigla do Rafaela van der Varta koji je smirio loptu Geretu Bejlu, a sjajni Velšanin smireno pogodio mrežu Lukaša Fabijanskog.
Nakon velike gluposti Seska Fabregasa Totenhem je dobio priliku da se potpuno vrati u meč, a siguran realizator najstrože kazne bio je Van der Vart posle potpuno bespotrebnog igranja rukom kapitena Arsenala - 2:2.
Arsen Venger je odmah reagovao ubacivanjem Robina van Persija, a nakon jednog njegovog centaršuta domaći su stigli do pogotka preko Skvilaćija koji je nažalost "tobdžija" bio u ofsajdu.
Usledio je i solidan šut Fabregasa koji je Gomeš odbio u korner, a nakon udarca iz ugla defanzivac Loren Koščelni nije iskoristio poklon kada se našao sam na drugoj stativi i sa pet metara prebacio loptu preko gola.
Kazna je stigla u 85. minutu kada je Junes Kabul sjajno reagovao glavom nakon centaršuta Van der Varta, a navijači Totenhema su strepeli do poslednjeg zvižduka pre nego što su pali u potpuni delirijum - 3:2.
Arsenal je nakon ovog poraza propustio priliku da izbije privremeno na prvo mesto Premijer lige, a Totenhem se sa nova tri boda izjednačio sa Mančester sitijem na četvrtoj poziciji.

Premijer liga, 14. kolo:
Subota:
Arsenal - Totenhem 2:3
(Nasri 9, Šamak 27 - Bejl 50, Van der Vart 66p, Kabul 85)
Birmingem - Čelsi 1:0
Blekpul - Vulverhempton 2:1
Bolton - Njukasl 5:1
Mančester junajted - Vigan 2:0
VBA - Stouk 0:3
Liverpul - Vest hem 18:30h
Nedelja:
Blekburn - Aston vila 14:30h
Fulam - Mančester siti 17h
Ponedeljak:
Sanderlend - Everton 21h
Tabela: Mančester junajted 28, Čelsi 28, Arsenal 26, Mančester siti 22, Totenhem 22, Bolton 22, Sanderlend 19, Stouk 19, Njukasl 18, Blekpul 18, Aston Vila 17, Liverpul 16, VBA 16, Birmingem 16, Everton 15, Blekburn 15, Fulam 14, Vigan 14, Vulverhempton 9, Vest Hem 9



Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Siti nemilosrdan protiv Fulama, Pedersen za pobedu Blekburna nad Vilom

Morten Gamst Pedersen bio je strelac oba gola za Blekburn koji je pobedio Aston Vilu 2:0 u 14. kolu Premijer lige.

31006_premijer_f.jpg


Pedersen je mrežu kluba iz Birmingema pogodio u završnici prvog poluvremena da bi konačan rezultat postavio u 66. minut.
Blekburn se tek petim trijumfom u sezoni primakao sredini tabele sa 18 bodova, dok je Aston Vila ostala na 17, odnosno ima bod više od gradskog rivala Birmingema.
U drugom meču dana sastaju Mančester siti je lako završio posao sa Fulamom, koji je znao da na svom stadionu neće sačuvati ni bod već posle pola sata igre.
"Građani" su preko Teveza, Zabalete i Turea brzo poveli sa 3:0, Argentinac je postigao i drugi gol za velikih 4:0 u uvodnom delu drugog poluvremena, a minimalnu utehu domaćima doneo je Gera u 70. minutu
Kolo će u ponedeljak zatvoriti Sanderlend i Everton.

Premijer liga, 14. kolo:
Nedelja:
Blekburn - Aston vila 2:0
(Pedersen 45, 66)
Fulam - Mančester siti 1:4
(Gera 70 - Tevez 6, 56, Zabaleta 32, Ture 35)
Ponedeljak:
Sanderlend - Everton 21h
Subota:
Arsenal - Totenhem 2:3
Birmingem - Čelsi 1:0
Blekpul - Vulverhempton 2:1
Bolton - Njukasl 5:1
Mančester junajted - Vigan 2:0
VBA - Stouk 0:3
Liverpul - Vest hem 3:0
Tabela: Mančester junajted 28, Čelsi 28, Arsenal 26, Mančester siti 25, Totenhem 22, Bolton 22, Liverpul 16, Sanderlend 19, Stouk 19, Njukasl 18, Blekpul 18, Blekburn 18, Aston vila 17, VBA 16, Birmingem 16, Everton 15, Fulam 14, Vigan 14, Vulverhempton 9, Vest Hem 9

Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Bane Ivanović - na Stamfordu poznat kao "Dva gola"

Defanzivac Čelsija Bane Ivanović bio je sagovornik u tradicionalnom "intervjuu četvrtkom" na sajtu šampiona Engleske, u kome je otkriven njegov novi nadimak i u kome priča o privikavanju sprskih igrača u Premijer ligi, golovima, Ševčenku...

88496_khxqeirq1_f.jpg


%22Pri%C3%84%C2%8Da%20se%20o%20krizi%20u%20%C3%84%C2%8Celsiju,%20ne%20po%20prvi%20put.%20Izgubili%20smo%20tri%20od%20%C3%84%C2%8Detiri%20utakmice%20pre%20susreta%20sa%20%C3%85%C2%BDilinom,%20povrede%20se%20gomilaju.%20Dobro%20je%20da%20u%20ovakvim%20trenucima%20Karlo%20An%C3%84%C2%87eloti%20mo%C3%85%C2%BEe%20da%20se%20osloni%20na%20Baneta%20Ivanovi%C3%84%C2%87a,%20igra%C3%84%C2%8Da%20toliko%20konstantnog%20da%20je%20uspeo%20da%20zaslu%C3%85%C2%BEi%20mesto%20u%20idealnom%20sastavu%20lige%20iako%20je%20do%20prvog%20tima%20svog%20kluba%20stigao%20u%20oktobru%22,%20navodi%20se%20izme%C3%84%C2%91u%20na%20ostalog%20sajt%20%C3%84%C2%8Celsija%20u%20uvodu%20pri%C3%84%C2%8De%20sa%20Ivanovi%C3%84%C2%87em.
"Priča se o krizi u Čelsiju, ne po prvi put. Izgubili smo tri od četiri utakmice pre susreta sa Žilinom, povrede se gomilaju. Dobro je da u ovakvim trenucima Karlo Anćeloti može da se osloni na Baneta Ivanovića, igrača toliko konstantnog da je uspeo da zasluži mesto u idealnom sastavu lige iako je do prvog tima svog kluba stigao u oktobru", navodi se između na ostalog sajt Čelsija u uvodu priče sa Ivanovićem.
Srpski defanzivac, koji po potrebi može da igra na desnom boku, ali i u centru odbrane, dokazao se i kao odličan golgeter, a zbog poznatih pogodaka u Ligi šampiona na Stamford Bridžu zovu "Dva gola".

"Mislim da sam završio za ovu sezonu! Volim da dajem golove, a prošle sezone sam toliko puta pogodio stativu ili prečku. Sada sam se upisao u strelce dva puta protiv Spartaka i jednom protiv Blekburna, golman Birmingema je sjajno odbranio jedan šut, tako da mislim da je to to", rekao je uz osmeh Ivanović.
On je dodao da je Čelsi sposoban da postiže puno golova jer cela ekipa naporno radim u svim situacijama, pa prostor dobijaju i defanzivci prilikom prekida.

"Golovi mi daju dodatno samopouzdanje, ali je najavažnije da pobeđujemo. Imamo vezni red koji može da postigne 20 ili 30 golova po sezoni, imamo neverovatne napadače, a dobro je i što i mi možemo da pomognemo. Na drugoj strani, kada se branimo, brani se ceo tim, pa tako Drogba često raščišćava posle kornera", rekao je Ivanović.
Član "orlova" je rekao i da je igračima iz Srbije potrebno vremena da se adaptiraju na ritam u Premijer ligi.

"Žigić je čvrst momak, ali mora da se privikne na fudbal koji se igra ovde. Siguran sam da će u narednim sezonama pokazati mnogo. On je snažan, ali nije 100 odsto spreman za Englesku. I Nemanji Vidiću je bilo potrebno vremena. Dobro je što ima više igrača iz Srbije, tu su Kolarov i Jovanović i to je sjajno. Za mnoge je iznenađenje kako stvari funkcionišu ovde i znam da je potrebno dosta truda da se adaptiraju na sve ovo. Međutim, mislim da će biti uredu", rekao je Ivanović.

On je rekao da je njemu najviše pomogao Andrej Ševčenko, koji je nedavno posetio svoje bivše saigrače Ivanovića i Žirkova na Stamfordu.
"Bilo je sjajno videti Ševu ponovo, on mi je bio veoma važan kada sam stigao u Čelsi. On je sjajan čovek i moj veliki prijatelj, pomogao mi je i sa upoznavanjem jezika i kulture", rekao je Ivanović.

Blicsport.rs
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top