Jovane, ti se odmaraš i subotom i nedjeljom? Ho, to nije pravedno,
meni, zbog obaveza koje imam s jednom bolesnicom,
i subota i nedjelja budu radni.
Sad sam, hvala Bogu, završila i namjeravala sam samo pročitati što ste sve pametno rekli, ali ovo što si napisao podsjetilo me na jednog židovskog liječnika koji je izvršio na tisuće abortusa. Kad su ga pitali kako se osjeća i da li osjeća grižnju savjesti, rekao: Ne, jer znam da ne mogu ništa drugo učiniti osim onoga što činim. O tome bi se moglo diskutirati, ali rekao je još nešto važno.
Žene dolaze abortirati jer je okolina vršila pritisak na njih, muž im sugerirao ili ih prisiljavao, jer nemaju nemaju sređenu financijsku situaciju, itd. dakle, dijete nije planirano, pa k tome ni željeno.
Međutim, on tvrdi da se ni jedna žena ne bi odlučila na abortus
da joj je bila ostavljena sloboda i da je bila u stanju sama donijeti odluku. U prirodi žene je tako da želi donijeti novo stvorenje na svijet. Bog joj je to dao i dodijelio tu ulogu da bude nositeljica života. Kad bi žene poslušale
taj nutarnji glas, ne bi činile to što čine.
Onda to ne bi bio neformirani fetus, nego dijete koje raste pod njezinim srcem. S novim ideologijama, žena ima pravo odlučivati o svom tijelu. Da, da...
Žena koja se bori za svoja prava na uštrb nerođenog djeteta je mizerija.
No, budući da se danas izgubilo poimanje grijeha, u očima svijeta ona je napredna žena.
P. S. Franc. predsjednik Macron je negdje izjavio da danas
ni jedna obrazovana žena ne želi imati petero-šestero djece, pa je u roku sat vremena bio zasut s mnoštvom pisama i slika obitelji s mnogo djece. Žene su negodovale:
" Predsjedniče, ja sam liječnica, imam sedmero djece..."
"Ja sam direktorica u banci,pogeldajte mojih pertero djece..." itd.
Macron je samo šutio.