Духовни геноцид над људима

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ja znam za sebe, ostali kako hoće :). Svima je dato pismo, pa ko voli nek izvoli :). Šta fali malo plašenja ako ispadne dobro :dance2:;)
Dobro, šta ti misliš da je duhovni genocid (možda je genocid prejaka riječ), ja bih to rađe nazvao duhovnim terorom, dakle, šta misliš da je duhovni teror nad ljudima - lišavati ih istine prećutkujući je, ili im, umjesto istine, poturati njene surogate?

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Dobro, šta ti misliš da je duhovni genocid (možda je genocid prejaka riječ), ja bih to rađe nazvao duhovnim terorom, dakle, šta misliš da je duhovni teror nad ljudima - lišavati ih istine prećutkujući je, ili im, umjesto istine, poturati njene surogate?

Pa vidiš, o tome ti i ja teško da možemo razgovarati. Za tebe je istina evolucija, za mene Stvoritelj. Eto. Ko sada tu koga teroriše? Ti mene ili ja tebe? Ti veruješ u jednu istinu a ja u drugu.
Mene su, npr , terorisali učenjem o nepostojanju Boga kad sam bila mala i dok sam odrastala.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Еволуција нема ниједног доказа. Баш бих волио да се расправа настави на тој теми, па да виде еволуционисти како им се обарају докази. У духовном геноциду се такође промовише самоубиство и величање Сатане преко сатанских хард рок група. Промовише се и идолопоклонство према политичким вођама и другим познатим личностима који (велика већина у свијету) имају веома лоше понашање.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa vidiš, o tome ti i ja teško da možemo razgovarati. Za tebe je istina evolucija, za mene Stvoritelj. Eto. Ko sada tu koga teroriše? Ti mene ili ja tebe? Ti veruješ u jednu istinu a ja u drugu.
Mene su, npr , terorisali učenjem o nepostojanju Boga kad sam bila mala i dok sam odrastala.
Pa, ti mene, naravno!:dntknw: Plašiš me babarogama, paklom, ognjenim jezerom, sotonom, kuvanjem u kazanu..., a ništa od toga niti postoji niti je dokazanao da postoji. Šta je to ako nije i duhovni i mentalni teror?yes3

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Pa, ti mene, naravno!:dntknw: Plašiš me babarogama, paklom, ognjenim jezerom, sotonom, kuvanjem u kazanu..., a ništa od toga niti postoji niti je dokazanao da postoji. Šta je to ako nije i duhovni i mentalni teror?yes3

Ајд да видим где сам написала казан, огањено језеро,кување, бабарога. Цитирај или ти, докажи тврдњу.
Написала сам да је пакао стање душе одлучене од Божије љубави. :), не плашим те ја ни са чим, ти си се, изгледа, сам улашио. Ако живиш како треба нећеш тамо доспети :). Шта је ту страшно и за плашење? Ко не краде, не иде у затвор, зар не?

Ти си мене плашио тиме да су ми дедови и бабе мајмуни, па не плачем :). Па си ме плашио да после смрти од човека остане НИШТА, не постоји, испари, нестане, као да га није никада ни било. Што се онда уопште рађао и живео? Онда цео живот нема никаквог смисла. Да се послужим твојом логиком, шта је то него душевни, емоционални терор?

Одем на пример у зооврт и кажем, здраво Јуривакин рођаче по "бабине линије". Зар то није терор? :)

Еволуција нема ниједног доказа. Баш бих волио да се расправа настави на тој теми, па да виде еволуционисти како им се обарају докази. У духовном геноциду се такође промовише самоубиство и величање Сатане преко сатанских хард рок група. Промовише се и идолопоклонство према политичким вођама и другим познатим личностима који (велика већина у свијету) имају веома лоше понашање.

Где нема Бога, наступа тај што га помињеш. Ја правим велику разлику изеђу оних који ЗНАЈУ да постоји Бог али призивају "оног" и оних других, као што је наш Јури, који НЕ ЗНАЈУ да постоји Бог. Веровањем да је то тако, падају под власт непомињаног. Како је у човековој природи да верује у нешто, он верује слепо у науку итд...Велики део науке је у ствари само хипотеза, теорија, претпоставка. Нешто је доказано али много тога није.

Шта је са траговима човека и диносауруса који стоје један поред другог упоредо? Ко се од научника упустио да то објасни?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ајд да видим где сам написала казан, огањено језеро,кување, бабарога. Цитирај или ти, докажи тврдњу.
Написала сам да је пакао стање душе одлучене од Божије љубави. :), не плашим те ја ни са чим, ти си, изгледа, сам улашио. Ако живиш како треба нећеш тамо доспети :). Шта је ту страшно и за плашење? Ко не краде, не иде у затвор, зар не?
Nisi eksplicitno nigdje to pomenula, ali to se podrazumijeva. Čim vjeruješ u "bradatog čiku" koji te sa sedmaog (bješe li sa sedmog ili devetog) neba posmatra i koji zna svaku tvoju misao i pomisao, a o grijehu da i ne govorimo, tu je negdje i raj, a odmah do njega i pakao sa ognjenim jezerima i rijekama, kazanima u kojima se kuvaju grešnici i td. Nisam ja to izmislio!
Ти си мене плашио тиме да су ми дедови и бабе мајмуни, па не плачем :). Да се послужим твојом логиком, шта је то него душевни, емоционални терор?
Vidim, da si bila slab učenik. Čovjek ne vodi porijeklo od ove vrste majmuna koje danas poznajemo, nego od jedne sasvim druge vrste (da te ja sad ne edukujem) koja više ne postoji jer se pretvorila u ljudeyes3

Одем на пример у зооврт и кажем, здраво Јуривакин рођаче по "бабине линије". Зар то није терор? :)
E, nije. Što bi to bio teror. To je samo tvoj slobodni izbor. Možeš priznavati rodbinu, a i ne moraš. Samo, znaš, to nije lijepo. Odricati se rođaka nije plemenito:)

Napisao Tripo:
Еволуција нема ниједног доказа. Баш бих волио да се расправа настави на тој теми, па да виде еволуционисти како им се обарају докази.
Tripo, nije valjan dokaz da nešto Nije, nego da nešto Jeste! Tovaži za svu nauku pa i za logiku!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
To se kaže: igra riječima! Isto kao što se neki oduševljavaju onim glupostima da je zima odsustvo toplote...

Pitanje je u vezi tvog komentara da li jeste nešto dokazano ili nije.
Nije prosta igra reči. Poluprazna čaša kažu pesimisti, a polupuna optimisti. Izanđan, stari test, mnogo rabljen, ali radi. Vidiš i to je logika, nije (ili jeste) dokazano ni da je čaša polupuna ni da je poluprazna. Eto opet problema s dokazivanjem :blum3:.

Poslednja izmena:
Natrag