Духовни геноцид над људима

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Духовни геноцид над људима је гори од физичког геноцида. Промовисање преко медија лажних учења попут еволуције, затим хороскопа, призивања духова (уствари Сатане), враџбина, прорицања судбине, материјализма, слободног секса, прељубе, алкохола и пијанчења, нерада (посебно преко сатанских емисија Великог брата, Фарме и сл) итд. је све веће. Шта ви мислите о томе?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Духовни геноцид над људима је гори од физичког геноцида. Промовисање преко медија лажних учења попут еволуције, затим хороскопа, призивања духова (уствари Сатане), враџбина, прорицања судбине, материјализма, слободног секса, прељубе, алкохола и пијанчења, нерада (посебно преко сатанских емисија Великог брата, Фарме и сл) итд. је све веће. Шта ви мислите о томе?
Malo si pobrkao lončiće! Teorija evolucije nije lažno učenje. Kreacionizam je lažno učenje. Na evolucionizmu počiva sva današnja nauka, a nazivati nauku lažnom, može samo neko ko još "živi" u srednjem vijeku!

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Teorija evolucije je diskutabilna kao "nauka" iz prostog razloga što je još uvek (i ostaće za uvek) samo TEORIJA. Da je dokazana, bila bi nauka, ovako je samo pretpostavka. Očajnički se traže "karike koje nedostaju".
Nauka je već više puta pokazala da nema odgovor ni objašnjenje kako su neke vrste postale i opstale i odakle su se razvile.
E sad, veliko je pitanje ko živi u "srednjem veku" a ko u zabludi :)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Teorija evolucije je diskutabilna kao "nauka" iz prostog razloga što je još uvek (i ostaće za uvek) samo TEORIJA. Da je dokazana, bila bi nauka, ovako je samo pretpostavka. Očajnički se traže "karike koje nedostaju".
Nauka je već više puta pokazala da nema odgovor ni objašnjenje kako su neke vrste postale i opstale i odakle su se razvile.
E sad, veliko je pitanje ko živi u "srednjem veku" a ko u zabludi :)
Teorija evolucije je teorija i tako se i danas zove. Ona sama po sebi nije nauka u smislu da je naučno dokazana, ali je na toj teoriji zasnovana čitava današnja nauka. Da se razumijemo. Teorija Darvinove evolucije vrsta, bavi se samo porijeklom vrsta. Međutim, na tom konceptu su danas zasnovane skoro sve naučne discipline. Ako se za Darvinovu teoriju o porijeklu vrsta može reći da je diskutabilna, to se ne može reći za druge naučne grane koje su zasnovane na toj ideji. To može reći samo onaj ko razmišlja mozgom čovjeka iz srednjeg vijeka. I nema tu nikakvih zabluda. Činjenica je da nauka ne korača koracima od stotinu milja, nego mukotrpno i sistematski istražuje tajne života, prirode, svemira... Mnoge od tih tajni je otkrila i dokazala, a mnoge još nije. I ništa tu nema očajničko, to je tendeciozna i nesmislena opaska. Prije bi se moglo reći, da ti i takvi kao ti, očajnički pokušavate da dokažete nešto što se dokazati ne može, a to je da je život i svijet nastao onako kako piše u Bibliji. Biblija je bajka, i to čak loša bajka. Nije ni čudo, jer su je pisali ljudi prije dvije hiljade i kusur godina, čije je znanje o svijetu i životu bilo vrlo oskudno i u mnogome pogrešno.
I na kraju, odgovor na tvoje pitanje ko živi u srednjem vijeku a ko u zabludi, bjelodano je jasan i nedvosmislen. Oni koji vjeruju u bajke, posebno biblijske, em su u srednjem vijeku, em su u zabludi!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Ne jedan naučnik je proučavajući svet i prirodu došao do zaključka da je to samo Bog mogao da stvori. Organizam i uopšte priroda i njeni zakoni su tako složena tvorevina da nije mogao da nastane sam od sebe. Osmišljeno i organizovano sve do poslednje sitnice. To je samo savršeno biće moglo da stvori. Biće koje je moglo da sagleda apsolutno sve, početak, kraj, začeće, smrt, rast, starenje, vodu, kopno, vazduh....

Srednji, ne srednji vek, ali smešno je samo i pomisliti da se sve to desilo "slučajno". Ni jedna slučajna mutacija, varijacija, deoba, eksplozija....ne bi mogla da stvori ovakav savršen biljni, životinjski i svet uopšte.

Niti dokazujem išta niti mi pada na pamet, samo konstatujem da je mnogo logičnije da je sve što postoji stvorio Stvoritelj a ne niz slučajnosti.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Niti dokazujem išta niti mi pada na pamet, samo konstatujem da je mnogo logičnije da je sve što postoji stvorio Stvoritelj a ne niz slučajnosti.

Reći ću samo ovo - logični iskazi ne znače da su i tačni. A reći da "evolucija nije nauka nego teorija" ukazuje katastrofično nepoznavanje osnovnih naučnih pojmova.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
E hvala ti na obaveštenju. Kako li sam do sada mogla da živim u mraku i neznanju :):blum3::D

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne jedan naučnik je proučavajući svet i prirodu došao do zaključka da je to samo Bog mogao da stvori. Organizam i uopšte priroda i njeni zakoni su tako složena tvorevina da nije mogao da nastane sam od sebe. Osmišljeno i organizovano sve do poslednje sitnice. To je samo savršeno biće moglo da stvori. Biće koje je moglo da sagleda apsolutno sve, početak, kraj, začeće, smrt, rast, starenje, vodu, kopno, vazduh....

Srednji, ne srednji vek, ali smešno je samo i pomisliti da se sve to desilo "slučajno". Ni jedna slučajna mutacija, varijacija, deoba, eksplozija....ne bi mogla da stvori ovakav savršen biljni, životinjski i svet uopšte.

Kakva li je ta tvoja logika koja, u nedostatku jasnih objašnjenja o nastanku života i svijeta ovakvog kakvim ga poznajemo, automatski to pripisuje Bogu ili nekom stvornju koje je sve osmislilo? Da su se takvom logikom rukovodili ljudi, mi se sada, između ostalog, ne bi ovako dopisivali preko neta, nego bi još živjeli u sojenicama, a poruke jedno drugom bi slali dovikivanjem! Zašto ne dozvoljavaš mogućnost da je sve upravo plod slučajnosti? Samo jedan detalj. Da onomad onaj veliki asteroid nije udario u Zemlju i na taj način stvorio njen satelit - mjesec, Zemlja ni izbliza ne bi bila ovo što je danas, a veliko je pitanje da li bi se ikada na njoj pojavio život! MIsliš li da je neko odnekud nanišanio Zemlju nekim nezamislivo velikim topom i ispalio taj asteroid da napravi ono što je napravio? E, pa, sad, ti razmisli šta je logičnije - ova zadnja pretpostavka, ili je udar asteroida bio slučajan?

No, da ipak ostanemo u okviru teme. Duhovni genocid nad ljudima je upravo ovo - negiranje nauke i zamlaćivanje nesuvislim i nikad dokazanim idejama, koje su bile i ostale samo u okvirima metafizike, da postoji neki "majstor" koji je sve ovo što zovemo životim i svijetom, osmislio i stvorio. Nikakavo čudo nije što su tako razmišljali ljudi u ono vrijeme kada nisu raspolagali skoro nikakvim znanjima, ali je ipak čudo da tako neki razmišljaju i danas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Bravo:air_kiss: .
Mnogo volim da izazivam tvoje komentare i silno me zabavljaju. :) Srčani i ostrašćeni do koske, kao da se radi o tebi lično. Uvek se iznova divim kako te ne mrzi da u svakom kometaru toliko izgaraš u nastojanju da ubediš sagovornika u neko svoje uverenje, a nisi vernik. Mmm, da. Fanatik, ali ne verski :). Ono što je, bar tako kažu, najlepše u čoveku, je to da "zadrže dete u sebi" :). Ti si uspeo u tome i blago tebi.

:yea:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bravo:air_kiss: .
Mnogo volim da izazivam tvoje komentare i silno me zabavljaju. :) Srčani i ostrašćeni do koske, kao da se radi o tebi lično. Uvek se iznova divim kako te ne mrzi da u svakom kometaru toliko izgaraš u nastojanju da ubediš sagovornika u neko svoje uverenje, a nisi vernik. Mmm, da. Fanatik, ali ne verski :). Ono što je, bar tako kažu, najlepše u čoveku, je to da "zadrže dete u sebi" :). Ti si uspeo u tome i blago tebi.
:yea:
Dušo, nije ovdje riječ o meni, nego o duhovnom genocidu! Onda, i mene zabavljaju moji komentari. Volim zalutale usmjeriti na pravi put! Ako to radim sa strašću koju pominješ, tim bolje. Možda ću time zaslužiti raj:)

Poslednja izmena:
Natrag