Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A kome i što ti dokazuješ?
Lezi ti malo. Zvali smo Simovića.
Očigledno je da projektuješ sebe.Zvali smo Simovića
Očigledno je da projektuješ sebe.
Ako li kažeš: Gle, nismo znali za to; neće li razumeti Onaj koji ispituje srca,
i koji čuva dušu tvoju neće li doznati i platiti svakome po delima njegovim?
Priče Solomunove, glava 24
Toga radi raduje se srce moje, i veseli se jezik moj, još će se i telo moje smiriti u uzdanju;
Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi trulost.
Pokazaćeš mi put životni: obilje je radosti pred licem Tvojim, uteha u desnici Tvojoj doveka.
Psalam 16
Zato se razveseli srce moje, i obradova se jezik moj, pa još i telo moje počivaće u nadi;
Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi truljenje.
Pokazao si mi puteve života: napunićeš me veselja s licem svojim.
Dela apostolska, glava 2
Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?
Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u telesima svojim i u dušama svojim, što je Božije.
1. Korinćanima, glava 6
A kad se rastavljaše s dušom te umiraše, nazva ga Venonija; ali mu otac nadede ime Venijamin.
I umre Rahilja, i pogreboše je na putu koji ide u Efratu, a to je Vitlejem.
I metnu Jakov spomenik na grob njen. To je spomenik na grobu Rahiljinom do današnjeg dana.
1. Mojsijeva, glava 35
A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe,
i proteže besedu do ponoći.
I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.
A seđaše na prozoru jedno momče, po imenu Evtih, nadvladano od tvrdog sna,
i kad Pavle govoraše mnogo, naže se u snu i pade dole s trećeg poda, i digoše ga mrtva.
A Pavle sišavši pade na nj, i zagrlivši ga reče: Ne bunite se, jer je duša njegova u njemu.
Onda iziđe gore, i prelomivši hleb okusi, i dovoljno govori do same zore, i tako otide.
A momče dovedoše živo, i utešiše se ne malo.
Dela apostolska, glava 20
Jer kakva je korist čoveku ako sav svet dobije a duši svojoj naudi?
Ili kakav će otkup dati čovek za svoju dušu?
Matej, glava 16
Jer kakva je korist čoveku ako zadobije sav svet, a duši svojoj naudi?
Ili kakav će otkup dati čovek za dušu svoju?
Marko, glava 8
Ti projektuješ sebe. Uvek to radiš. To je značajan psihološki mehanizam. I to se ozbiljno studira na fakultetu.Nije očigledno. Dapače, očigledno je da se ti zrcališ u Simovića
Psalam 16,9-10
Stog` mi se raduje srce i kliče duša, i tijelo mi spokojno počiva.
Jer mi nećeš ostavit` dušu u Podzemlju ni dati da pravednik tvoj truleži ugleda.
Jeruzalemska Biblija
Tomu se raduje srce moje i veseli se duh moj; i bol će moja počivati u sigurnosti.
Jer ti ne predaješ duše moje podzemnom svijetu; ne daš da Svetac tvoj truleža ugleda.
Ivan Šarić
Isto tako se moje srce veseli, moja duša kliče i moje tijelo ostaje u sigurnosti,
jer ti me ne prepuštaš paklu, ti ne puštaš svog vjernika vidjeti jamu.
Tomislav Dretar
Toga radi raduje se srce moje, i veseli se jezik moj, još će se i tijelo moje smiriti u uzdanju;
Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.
Daničić-Karadžić
ti. Ja ne znam da li je normalno da se jedan Hriscanin ovako ponasa.