- Učlanjen(a)
- 21.09.2015
- Poruka
- 1.460
Zapravo nismo soma vec sarks.To bi bilo kao razlika izmedju plot(jedinstvo duse i tela-sarks) i telo(krv i meso-soma).Nismo mi ovde na zemlji "duhovi", nego smo "tela".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zapravo nismo soma vec sarks.To bi bilo kao razlika izmedju plot(jedinstvo duse i tela-sarks) i telo(krv i meso-soma).Nismo mi ovde na zemlji "duhovi", nego smo "tela".
Netacno, tamnica je skup dusa, ti tumacis razumom, a mi Svetim Duhom pa mislim da je nase tumacenje ispravnije, isti ljudi koji u sastavili kanon ovako tumace, a ako njihovo tumacenje ne valja onda ne valja ni kanon pa mozete da ga odbacite.
Ovo tumacenje Otkrovenja je potpuno pogesno pa ga ne bih ni komentarisao.
Duse borave u tami kako sam rekao, duse u SZ su boravile u tamnici.
Opet, nema spominjanja tamnice.
Ovo u zagradama nije tacno, odnosno pogresno je i radi se o tvom tumacenju pomocu razuma.
18. Зато и Христос једанпут за гријехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе Богу, усмрћен тијелом, а оживјевши духом;
19. Којим и сиђе и проповиједа духовима у тамници.
20. Ови некада бијаху непослушни кад их очекиваше Божије дуготрпљење у дане Нојеве, када се грађаше ковчег, у коме се мало, то јест, осам душа спасоше водом,
Ovde jasno pise da je Hristos stradao i zatim oziveo duhom kojim je sisao da propoveda duhovima u tamnici, naglasavam duhovima znaci umrlima,
i takodje kaze da su ovi kojima je propovedao bili neposlusni u vreme Nojevo, a vi iz vremena Nojeva su mrtvi sem Noja, znaci ovde se direktno govori da je Hristos sisao u tamnicu, odnosno svojom smrcu otisao kod ostalih dusa i propovedao im je, a ti duhovi su bili neposlusni u vreme Nojevo, znaci ovde se sigurno govori da je Hristos otisao u tamnicu njima da propoveda, a oni su mrtvi.
Nisi dao nijedan dokaz vec izmenjen tekst sa svojim tumacenjem, nama ne trebaju reci u zagradi da bi Duhom Svetim tumacili Sveto Pismo.Inace Sveto Pismo se ne tumaci razumom, jer kao sto vec rekoh onda bi bilo tumacenja koliko i tumaca, nas razum je ogranicen i nesavrsen, stvoren i trulezan i on ne moze bez Bozije pomoci da tumaci nesto kao SP, nauku savrsenu i nestvorenu.Ja sam dao dokaze iz BIblije
da se radi o tamnici. Pa Biblija se i tumači razumom (smislom).
Ne ovde direktno pise da je Hristos sisao u tamnicu i propovedao duhovima , a ne ljudima sto nije isto, ovde direktno i jasno pise da je HRistos po svojoj smrti ozivevsi duhom sisao u tamnicu i propovedao onima koji su mrtvi, jer ljudi iz vremena Nojeva su mrtvi.Nigde u SP ne pise da je Noja ista propovedao, to ti tumacis iako takva stavka ne psotoji u SP, dodajes, a onaj koji doda ili oduzme..................Pa kontekst je jasan, vidiš da je stavljen u Nojevo doba. Jer se i tada propovijedalo ljudima a nisu bili9 u zatvoru iza rešetaka nego u grijehu.
Којим и сиђе и проповиједа духовима у тамници.Ne govori se da je sišao u tamnicu.
Nema popravke kada umre od dolaska Hristovog, ali pre dolaska Hristovog nisi mogao ni da se spases, On je sisao u tamnicu i dao zakon ljubavi kao i zivima inace bi to bila diskriminacija, SZ zakonom samim niko se nije mogao spasti inace Hristos nije trebao da dolazi, On je jednako svim ljudima objavio zakon ljubavi i onima pre Njegovog dolazka i onima za vreme Njegovog boravka i ostavio onima posle Njegovog vaznesenja, On je svima otkrio zakon ljubavi pa cak i mrtvima.tipično pagansko učenje da se mrtvi mogu spasiti. ŠTA ima da im propovijeda kada niti čuju, niti misle. Niti mogu da se spase. Što čovjek živi ovim životom jedinim do vaskrsenja to je. Nema popravke kada umre.
Nisi dao nijedan dokaz vec izmenjen tekst sa svojim tumacenjem,
nama ne trebaju reci u zagradi da bi Duhom Svetim tumacili Sveto Pismo.
Inace Sveto Pismo se ne tumaci razumom, jer kao sto vec rekoh onda bi bilo tumacenja koliko i tumaca, nas razum je ogranicen i nesavrsen, stvoren i trulezan i on ne moze bez Bozije pomoci da tumaci nesto kao SP, nauku savrsenu i nestvorenu.
ovde direktno pise da je Hristos sisao u tamnicu i propovedao duhovima
Nigde u SP ne pise da je Noja ista propovedao, to ti tumacis iako takva stavka ne psotoji u SP, dodajes, a onaj koji doda ili oduzme.
Prica o "bogatasu i Lazaru" se odnosi na stanje u kom su bili mrtvi pre Hristove smrti.
Tada nije bilo izbavljenja i nisi mogao preci iz jednog mesta u drugo, nije bilo nade.
Hristos potom odlazi i propoveda im dobru vest u hadu i oni bivaju izbavljeni. Inace pise na drugom mestu da su cak sa Hristom vaskrsli neki sveti. Da nije pobedio smrt i odatle ih izvukao ne bi ni mogli vaskrsnuti.
Којим и сиђе и проповиједа духовима у тамници.
Ti se salis zar ne?
Hoces da kazes da je Hristos sisao za vreme Noja ili sta?!
Nema popravke kada umre od dolaska Hristovog,
On je sisao u tamnicu i dao zakon ljubavi kao i zivima
SZ zakonom samim niko se nije mogao spasti inace Hristos nije trebao da dolazi,
Cak pise da ce on umrle koji su u zagrobnom zivotu, prilikom drugog dolaska "DOVESTI SA SOBOM", evo tekst:
"Jer ako vjerujemo, da je Isus umro i uskrsnuo, tako će Bog i one, koji su usnuli po Isusu, DOVESTI s njime."
Ako ih "dovodi" oni vec moraju biti sa njim.
Dakle on ih dovodi i oni dobijaju tela tj. vaskrsavaju.
Znači mogu poslje smrti da se izbave? Sam sebi skačeš u stomak. ti su izašli iz groba, a ne iz pakla kako ga ti opsiuješ.
vaskrsenje prvih rodova sa isusom nema veze sa ovim što ti želiš da kažeš. Jer ispada da su oni bili grešni mrtvi i opet se spasili. Kako ih ne bi mogao vaskrsnuti, kada će opet vaskrsnuti ljude. to je ispunjenje proročanstva iz Pslama da će Isus dovesti roblje. A oni izađoše iz groba, a ne iz mučilišta.
Gdje tu piše U ZAGROBNOM ŽIVOTU? Piše da su usnuli. San riječ kojom se označava prva smrt, smrt do vaskrsenja.
Pa baš zato što ih dovodi oni nisu sa njim. Dovesti sa sobom nazad, a ne dovesti odozgo.
3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja. Jovan 14,3
Kad se te reci u zagradi dodaju cela recenica gubi pravi smisao, to sto radis je izvrtanj BOzijih reci.Nije tekst izmijenjen nego se zagrada stavlja radi dodatnog objašnjenja koje savršeno u skaldu sa tekstom.
Znacenje stiha je ocigledno, svako dodavanje i tumacenje je suvisno, poslanica je uucena narodu, a ne visokim teoloskim umovima koji bi trebali da vrse egzegezu, znacenje recenice je vrlo jasno i nema dublje tumacenje, sam apostol Petar je rekao da su Pavlovi spisi komplikovani, a ovo tumacenj koje vi iznosite je komplikovanije nego tumacenje bilo koje Pavlove izjave, Petar sam svedoci da njegovi spisi nisu komplikovani i jasno pise da je Hristos propovedao Duhovima, a ne ljudima.Meni ne treba u zagradi, ali tebi treba. Da bi shvatio. Nisam ja radi sebe ni stavio, nego radi tebe.
Nisi rekao samo razum, ali tumacis samo razumom.Nego čime, možda nerazumom. Pa ukjljuči razum onda mu Bog pomaže da tumači Pismo. Jedno bez drugog ne može. Nisam ja rekao samo razum.
Ne u nastavku se pominju oni koji se nisu spasli pred potop i spominje se kako je Hristos sisao i propovedao im, nigde se ne kaze da je Noje propovedao vec Hristos.Da je to tvoje tumacenje pogresno svedoci i sam sled teksta, znaci ne bi bilo logicno da neko kaze Hristos je vaskrsao duhom i sisao da propoveda ljudima u tamnici, Noja je propovedao pred potop, da li ovaj kontinuitet reci ima ikakvog smisla?Kako ne kada je jasno u nastavku stiha da se spominje Noje i propovijedanje, barka i spasenje 8 duša.
Ne pise da je propovedao ljudima u grehu(ljudima u tamnici) vec da je propovedao duhovima u tamnici(duhovima u grehu ne bi imalo nikakvog smisla) sto se poklapa sa predanjem.U tamnici koja je grijeh. sada se više ne osvrćeš na tamnicu nego na duhove. Pa jel Isus propovijedao ljudima ili duhovima kada je imao 29-30 godina pa do smrti? Nigdje nema da je demonima propovijedao vjeru.
Ubacio bih dodatni prethodni stihVidi se iz konteksta da jeste. Ispada da je samo gradio barku 120 godina.
I prvoga sveta ne postede, nego sacuvavsi samo osmoga Noja pored ostalih sedam, PROPOVEDNIKA pravde navede potop nad svetom BEZBOZNIKA.
2. Petrova 2,5.
Vidiš da je Noje propovijedao.
Naravno, zato je Hristos i dosao, On je otvorio vrata raja i izbavio sve koji su bili u tom mracnom skupu sa demonima, vaskrsenje pravednika pri Njegovoj smrti je dokaz da je on cim je umro izbavio ljude iz tamnice i oni pravednici koji su se Bogu upodobljavali bivaju oslobodjeni i vaskrsavaju.Pre Hristovog stradanja ljudi se nisu mogli spasiti, jer je On pobedio smrt, greh i djavola.A šta sada ima izbavljenje?
Odma ti je jasno kad neko Isus pise malim, a satana velikim slovom o kakvoj se osobi radi-osobi u zamci djavolskisusom
Tema je Duh, dusa i Sveti Duh, a u stihu koji sam naveo spominju se duhovi, ti si taj koji ne zeli da odgovori, zahtevam odgovor?Skrećeš sa teme.
Naravno da ima popravke inace pravednici ne bi vaskrsli po stradanju Hristovom, On je pobedio greh, smrt i djavola i samim tim On je popravio ljude tj. Boziji lik u njima.nema popravke čim umre, a ne do Hristovog doalska. Bog daje svima po djelima njihgovim. Naravno u životu.
A kakve veze ima ljubav sa mislima, hvalom i znanjem?Šta će mrtvima zakon ljubavi.
Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10
Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.
Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.
Sada moze svako da se spase zakonom ljubavi kao i onaj razbojnik na krstu kom Hristos kaze DA CE MU SE DANAS PRIDRUZITI U RAJU, JER CE ON OTVORITI VRATA RAJA!Pa ni sada se niko ne spašava zakonom, nego Isusom, Njegovom krvi. Kakve ovo ima veze sa temom. Ne pričamo o zakonu i milosti.
Lepo pise da ih dovodit, a samim tim moraju biti sa njim bas kao sto i svo vreme pricam posle stradanja svi se ljudi nalaze u ljubavi Bozijoj(blizini Bozijoj) i muce se ili uzivaju u njoj, to je zivot.Vi ocigledno mesate zivot i egzistenciju kao i smrt i nestanak u psotojanju, po vama su te stvari iste.Gdje tu piše U ZAGROBNOM ŽIVOTU? Piše da su usnuli. San riječ kojom se označava prva smrt, smrt do vaskrsenja.
Pa baš zato što ih dovodi oni nisu sa njim. Dovesti sa sobom nazad, a ne dovesti odozgo.
3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja. Jovan 14,3
Kad se te reci u zagradi dodaju cela recenica gubi pravi smisao, to sto radis je izvrtanj BOzijih reci.
Ne zagrada znaci da neka rec ima drugacije znacenje ili to podrazumeva, ovde nije taj slucaj ti si u zagradu stavio svoje misljenje sta odredjena rec podrazumeva, pisalo bi u Svetom pismu da ima potrebe za zagradom.Ne gubi, to je sasvim uobičajen način dodatnog pojašnjavanja. Zagrada je znak koji je prisutan u našem pisanju.
Nelsim ti lepo rece, vi adventisti takodje praktikujete svoju veru drugacije od ucenja crkve,