Član
- Učlanjen(a)
- 15.08.2013
- Poruka
- 103
Шта знам, користим гном шел на стоном рачунару и КДЕ 5 (плазму) на преносном рачунару оба су на Дебиан тестиг складиштима (тј сада на Дебиан 9 складиштима) и на оба је заузеће РАМ меморије огромна у односу на РОСА линукс на ком је такође КДЕ 5 (на оба рачунара је инсталиран и РОСА Линукс са КДЕ 5 окружењем.@radioizinata KDE se kod mene pokazao jako loše, iako imam dobar komp, tj. sasvim pristojnu konfiguraciju. Znači, bio sam veliki fan KDE-a, ali ga sada više ne koristim, jer troši brate nenormalno puno resursa!
Počeo sam da koristim Xfce, jer je lagano okruženje, i prilagodljivo svačijem ukusu... I, mogu ti reći, vrlo sam zadovoljan.
То ће рећи да није баш ни у питању само радно окружење већ пре до подешавања система. Очекивано је да оперативни систем у тест фази неће бити "утегнут" тј може доћи и до расипања ресурса...
Иначе, сада сам на стоном рачунару РОСА линукс надоградио на верзију Р9 и за сада је тек незнатно повећао потрошњу РАМ меморије у односу на Претходну верзију а по верзијама пакета који се користе је у рангу са Дебиан тестинг граном.