Romantizam postoji u knjizevnosti, one stvari koje ne mozemo objasniti na neki logican nacin obicno pripisujemo mitovima ili romanticarskim razmisljanjima. Da li su ti istoricari odbaceni ili ne u to necu ulaziti. A ako je sve tako ocigledno kao sto sam navodis, uzmimo primjere iz fizike, i nekih njenih osnovnih zakona, npr. kao sto je zakon gravitacije, onako kao sto je postavljen ne moze se uzeti za validan, zato sto sam krsi osnovni zakon fizike a to je da se energija ne moze stvoriti niti unistiti, vec samo prelaziti iz jednog oblika u drugi, samim tim sto nema svoj izvor on krsi taj zakon, mada se moze uzeti tacan za interakcije izmedju tijela, tada imamo Ajnstajnov postulat da se nista ne moze kretati brze od svjetlosti, ali eto i to je pobijeno, ili da su atomi cestice, sa tim se ni Hajzenberg niti Fermi ne bi slozili. Kao sto je Ajnstajn rekao "ljudski um je kao padobran, radi jedino kada je otvoren", samim tim neke svoje predrasude ne treba da unosimo u svoja zapazanja. Mozda bi bilo bolje umjesto da dokazujes koliko mi u stvari grijesimo pokusao da dokazes da smo u pravu, i ako na kraju ne bi to uspio da dokazes, ni na bilo koji nacin, onda bi mogao reci da je to od samog pocetka bilo netacno i imao bi 100% dokaze o tome.