To nisu bile reci pracene bilo kakvim izlivom gneva, ili borbom za nesto licno, vec obrazlozavanje istine u pogledu onoga sto se desava u Pentakostalizmu.
Ja sve sto cinim - to cinim iz osvedocenja, i ovo je bilo potpuno po osvedocenju, i pored sotoninog gneva koji negoduje kada se iznosi istina u pogledu obmana koje cini medju ljudima, jer se tada rusi njegovo carstvo.
Ima dosta slucajeva koji pokazuju da u Pentakostalizmu ne vlada Bozji Duh, vec sotonski.
Jedan od primera je jedan moj prijatelj koji je dolazio u Adventisticku crkvu ( nije bio krsten, vec je samo posecivao Bogosluzenja ).
On je u jednom periodu zasao u vode Prntakostalizma, i dopustio da ga krsti Pentakostalni svestenik.
Kasnije mi je ispricao, da je nedugo posle tog cina bio obuzet nekom silom kojamu nije dopustala da zaspi celu noc.
Celu noc se nezaustavljivo smejao valjajuci se po podu, i govorio cudne jezike - sto je vrlo uplasilo njegovu suprugu.
Takodje, da tokom dana pocne nezaustavljivo da govori cudne jezike, i da place bez razloga.
Posto smo se zajedno cesto molili, rekao sam mu da to vise necemo ciniti, jer u poslednje vreme nakon sto je bio krsten, u treutcima kada se zajedno molimo - on izgovara te jezike, uzurbano seta gore dole, prica nesto nerazgovetno, i u molitvi se dere i kao da naredjuje Bogu sta on treba da cini... cudno ponasanje, i manifestacije..
Taj Pentakostalni svestenik mu je rekao da je to krstenje Duhom, i on je to prihvatio, kao i neke cudne ideje, kao na primer - da smo mi krsteni Duhom i da smo kao takvi - pravednici koji grese po malo, tako da je za njega postalo normalno da popije pivo, da opsuje, da se okrece za zenama, i samo zenama propoveda jevandjelje, ako se to moze nazvati propovedanjem - vec vise flertovanjem, i ima kontakt sa mnostvom njih, i da pravi afere u crkvama, iz kojih je cak bio oteran zbog takvih nekih afera, a njegov svestenik ga i dalje uljuljkava u tom stanju, govoreci da onaj ko je jednom krsten Duhom Svetim - on je krsten za uvek, pa bilo da ucini i najgoru stvar, ili da gresi..
Kada sam mu licno izrekao svoj stav po pitanju Pentakostalizma, i njegovog stanja - on mi je rekao isto sto sam cuo i ovde - da hulim na Duha Svetoga.
Sada kao Pentakostalac - ne podrzava samo njih, vec i neke Brahamovce, neke nezavisne grupe.. i slicno.
Cuvajmo se prevara, jer sotona ne mudrim postupanjem uzima danak nad ljudima koji ne uzimaju rec Bozju kao merilo istine, i ne mole se Bogu da ih on povede putem istine, vec veruju ljudima, i cuda stavljaju na prvo mesto..