Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Laodikeja, koje je Božije zakone prekršilo dijete rođeno sa cerebralnom paralizom?
Mire, nije riječ o tome djeluje li Bog ili ne, nego o tome kako djeluje?! (Ovo, naravno, sa stanovišta vjernika, jer ateisti misle sasvim drugačije)
Pa ja sam objasnio kako on deluje sa stanovista vernika.
On je delovao pre vremena, jer u njemu vremena i nema i Bog nije ogranicen vremenom.
On je sve probleme vec resio, ali mi to ne vidimo jer smo ograniceni vremenom i prostorom, te kod nas postoji redosled dogadjaja, dok kod Boga toga nema.
On je kroz svoga Sina resio probleme patnje greha i smrti , u samom startu, jer kaze da je ''jagnje zaklano pre postanja sveta''.
Dakle ako ti ne vidis da on deluje, to je zbog forme vremena i prostora kojim smo mi ograniceni, a svakako da ce sve biti vidljivo na kraju, te jasno da Bog nije sedeo skrstenih ruku...
Jos nesto bih rekao.
Recimo da tvoje dete mora da se podvrgne bolnoj operaciji, da mu se spasi zivot.
Ti bi kao razuman roditelj dozvolio da se tvoje dete muci za kratko vreme, da prodje kroz bol, da bi se izlecilo i kasnije zivelo zdravim zivotom. Ova nasa planeta je takodje bolesna, i neophodno je da prodje kroz ''privremene bolove'' da bi ozdravila. Bez bola, nema ni izlecenja..
Sto se tice ovog deteta, ono nije nista krivo, Isus kaze za takve: ''niti sagresi on niti roditelji njegovi, pa se rodi slep''(mozemo to tvrditi i za druge bolesti)..
Sa stanovista Boga, ovo dete je vec unapred izleceno i spaseno, a sa stanovista coveka ono se i dalje pati..
Kod Boga mrtvi su zivi -''jer su njemu svi zivi'', a kod coveka ''oni vise ne postoje''.
Mislim da sam jasan.
Ateisti ce naravno uvek nalaziti i nelogicnsti i greske, i pokusavati ovo da pobiju na razlicite nacine..
Medjutim, zar se ovo ne cini razumnim objasnjenjem?
Koje su uopste vase zamerke, iznesi nam vas stav..