Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Čekaj, da li ti vjeruješ da je Isus Sin Božji, druga osoba Presvog Trojstva?! Ne, jel tako? :)
Dakle, ti imaš problem i teškoće s Bogorodicom Marijom, a ne katolici. Ali, to je tema o kojoj smo već govorili, zato i ja kažem: Bog neka nas sudi.

Ma on eje pedesetnik,pentakostalac sekta kao i svi ostali, oni su ti ko ajkule sve ima da dzderu samo istinu ne!Savkic je pedesetnik to se vidi iz njegovih postova! on mrzi trojstvo jer ga ne razume,koliko puta smo mu poostavili stihove 1 Jovana 5 dan su tri svedoka na nebu i na zamlji ali on mrzi to_On licno kaze da Gospod laze!kad kaze krstite se u (IME OCA I SINA I SVETOG DUHA)to je jedan te isti Bog!Savkic ne prizna sta je kazo sam Gospod a to sto pricaju ljudi Matvej 28 jasno kaze (IDITE I KRSTITE SVE NARODE U IME OCA I SINAI SV DUHA)

A on je javni protivnik toga sta dalje da se raspravljamo s njime?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ma on eje pedesetnik,pentakostalac sekta kao i svi ostali, oni su ti ko ajkule sve ima da dzderu samo istinu ne!Savkic je pedesetnik to se vidi iz njegovih postova! on mrzi trojstvo jer ga ne razume,koliko puta smo mu poostavili stihove 1 Jovana 5 dan su tri svedoka na nebu i na zamlji ali on mrzi to_On licno kaze da Gospod laze!kad kaze krstite se u (IME OCA I SINA I SVETOG DUHA)to je jedan te isti Bog!Savkic ne prizna sta je kazo sam Gospod a to sto pricaju ljudi Matvej 28 jasno kaze (IDITE I KRSTITE SVE NARODE U IME OCA I SINAI SV DUHA)

za isabelitu svakako ovde niko nikog i da hoće ne mopže suditi,ovde treba jedno iskreno traganje u međusobnim postovanjima ,traganje za večnošću. naravno da mora biti i teške jake reči ali to mora biti uvek u sru donešeno po meri a ne po ljudskom preziru mržnji.
WANHELSING G. JA NISAM OVDE MRZITELJ ISTINE,KRUPNE REČI SI IZGOVORIO. Isus je kao što sam tolko puta stavio naglasak učio i govorio i u mateju 28. je rekao idite i naučite i krstite ....i sada u delima 1.gl. jasno stoji da je Isus zaustavio zapovedno sve učenike i rekao im da idu najpre čekati silu obećanu sa visine ,pre nego krenu svedočiti. da li je to tako. u jovanu 14. Isus isto kaže da kada dođe duh sveti i budu primili silu sa visine apostoli će biti naučeni svemu što je on učio i napominjao im.dakle očito da bez svetoga Duha nema razumevanja mateja 28. sada u jovanu 16.Isus ponovo kaže da će doći on Duh istine i UVEŠĆE IH U SVU ISTINU. sada dali je sveti Duh u delima apostola ,kada je svaki jedan put pod pomazanjem došlo krštenje u ime Isusa Hrista ,da li je sveti Duh jedini merodavan da nauči ili je u pitanju pogreška svetoga Duha koji je došao da nauči svemu što je Isus učio?!
tako da Gospod ne može lagati,već jedino mi možemo biti oni koji učimo nešto što je na žalost jedna laž iz nepoznavanja suštine mateja 28. ja nemam niti jedan put neki problem sa matejem 28. jer verujem pomazanju koje je bilo u početku ,dakle pedesetnica i taj duh istine to pomazanje u početku kaže jovan u prvoj poslanici 2.gl. nije laž već jedina istina onda ,jovan kaže da se upravo time proveravaju duhovi da li su od Boga. sada ,naj veći problem od nikejskog koncila jeste što su tu vođe crkvene odbacile duha istine i uzeli da jedu sa drveta znanja te su doneli kao i u slučaju eve smrt unutar crkve,izbaciv vođstvo svetoga Duha za vođstvo ljudsko. iz toga je došla teološka priča o tri boga i o krštenju u titule a ne u jedno ime titula u mateju 28,koje je jedinod ato za večni život. inače i današnji pentekostalci mašaju koristeć drvo znanja i učenjem o trojstvu mesto da se povinuju pomazanju u početku.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ma on eje pedesetnik,pentakostalac sekta kao i svi ostali,

Hvala što si mi rekao. Nisam znala u koju grupu bih svrstala savkića, kad svaki od njh nešto tvrdi i nešto negira. I stalno neke nove vjere, :) čovjek se više ne može snaći.

Kako je to ljudima palo na pamet da sami tumače Sveto Pismo, a onda to još javno propovjedaju i onda još uvjeravaju druge da su u zabludi?
Pričali su mi da su nekada, kad su zbog siromaštva, imali samo jednu Bibliju, obitelj se skupljala nedjeljom za stolom, najprije su molili, zaziv Duhu Svetom ili krunicu ili već nešto, ali molili su i prije i poslije čitanja.
Sjećam se jedne zgode, bila sam još jako mala, još nisma išla u školu, pa sam gledala ilustriranu Bibliju. I svaki put kad sam je htjela uzeti, baka me je pitala: je si li oprala ruke?
:dtyste:
To sam zapamtila, a danas to shvaćam slikovito: čistim i otvorenim srcem pristupi Riječi Božjoj, a ne da u njemu tražiš potvrdu za svoje svoje misli i želje. Zato su i rekli da neki protestanti "siluju" Bibliju i traže stihove koji bi se eventulano mogli primjeniti na ono što oni žele da bude.

I vezano uz Majku Božju. Kod nas će netko reći: K Isusu po Mariji! i protestanti će odmah prigovarati: ne, Marija nije posrednica, a u Evanđelju, u Kani Gallejskoj čitamo da je Ona posredovala i da je rekla:
Učinite sve što vam (Isus) kaže!

Ne znam kako to njima nije jasno.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Hvala što si mi rekao. Nisam znala u koju grupu bih svrstala savkića, kad svaki od njh nešto tvrdi i nešto negira. I stalno neke nove vjere, :) čovjek se više ne može snaći.

Kako je to ljudima palo na pamet da sami tumače Sveto Pismo, a onda to još javno propovjedaju i onda još uvjeravaju druge da su u zabludi?
Pričali su mi da su nekada, kad su zbog siromaštva, imali samo jednu Bibliju, obitelj se skupljala nedjeljom za stolom, najprije su molili, zaziv Duhu Svetom ili krunicu ili već nešto, ali molili su i prije i poslije čitanja.
Sjećam se jedne zgode, bila sam još jako mala, još nisma išla u školu, pa sam gledala ilustriranu Bibliju. I svaki put kad sam je htjela uzeti, baka me je pitala: je si li oprala ruke?
:dtyste:
To sam zapamtila, a danas to shvaćam slikovito: čistim i otvorenim srcem pristupi Riječi Božjoj, a ne da u njemu tražiš potvrdu za svoje svoje misli i želje. Zato su i rekli da neki protestanti "siluju" Bibliju i traže stihove koji bi se eventulano mogli primjeniti na ono što oni žele da bude.

I vezano uz Majku Božju. Kod nas će netko reći: K Isusu po Mariji! i protestanti će odmah prigovarati: ne, Marija nije posrednica, a u Evanđelju, u Kani Gallejskoj čitamo da je Ona posredovala i da je rekla:
Učinite sve što vam (Isus) kaže!

Ne znam kako to njima nije jasno.

zašto ne bi uzela sav tekst u kani galilejskoj da li namerno ili ne poznaješ kompletan događaj tamo. prvo je marija primetila da na svadbi ljudi nemaju vina ,potom je on jasno rekao,ne majko,već što je meni do tebe ženo(zove je svakad ženom,čak i kad je pod krstom oslovljava i predaje jovanu na brigu on kaže ženo ,ne majko,ženo, evo ti sina). on ju je zvao ženom jer ona to i jeste bila za njega najpre. nađi mesto gde ju je on ikad oslovio sa ženo i josifa sa oče,on je imao samo oslovljavanje nebeskog oca. ona se uvodi u red jer je istrčaka i rekla, što vam on kaže učinite,dakle,što opn Isus kaže ,ne ona. nikad niko nije učio da bilo ko ,ne ona, već bilo ko može biti u posredovanju između čoveka i Boga osim čoveka Isusa Hrista kako i piše,jedini posrednik je on, Isus. pa ako tako piše onda neka tako i ostane. ne da neka crkva bude u pravu već Bog.
sada zamisli kako je stari prorok simeon prepoznao njega da je Spasitelj? pa Duhom svetim koji je bio njemu nešto rekao. sada tu su bilio sinedrionci kajafa doktori teologije i da ga niko nije poznao kao bebu unetu u hram! ko je izašao pred njega ulaskom u jerusalim ,je li moćnici crkve? ne opet prost narod ,koji navodno kazano je od mudrih nije poznavao Pisma a oni ga poznaše. svaki puta šaka ljudi apostola ide za njime nigde velike crkvene grupe. onda dokle bi mi ovde trebali o tome zboriti da Isus nije u množini nikad bio prepoznat niti će biti. on će naprotiv biti znak protiv koga će se govoriti.i to je tačno tako do danas. muslimani,ateisti ,trojičari ,jevreji ,budisti ,svi do jednog govore protiv toga znaka mesije protiv imena Isusa Hrista na ovaj ili onaj način a on je rekao uzrok tome jer ne poznaju ni njega ni oca. da poznaju njega poznavali bi i Oca.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
zašto ne bi uzela sav tekst u kani galilejskoj da li namerno ili ne poznaješ kompletan događaj tamo. prvo je marija primetila da na svadbi ljudi nemaju vina ,potom je on jasno rekao,ne majko,već što je meni do tebe ženo(zove je svakad ženom,čak i kad je pod krstom oslovljava i predaje jovanu na brigu on kaže ženo ,ne majko,ženo, evo ti sina). on ju je zvao ženom jer ona to i jeste bila za njega najpre. nađi mesto gde ju je on ikad oslovio sa ženo i josifa sa oče,on je imao samo oslovljavanje nebeskog oca...

Ne vidim razloga da diskutiram s tobom. Naši oci su to još davno riješili, u 6. stoljeću, na Saboru u Efezu - Marija je Bogorodica, izabrana među svim ženama, sačuvana od ljage istočnog grijeha da bi bila dostojna nositi i roditi Spasitelja. "Odsada će me svi naraštaji zvati blaženom."

Kao žena, nije bila povlaštena, naprotiv čitav život ostala je u sjeni, u poniznom stavu vjere i poniznisti. Nije tražila nekakva poseban status za sebe zato što je Isusova majka. Živjela je obično kao i sve žene njezinog doba, prezrene i tretirane kao niža stvorenja. Isusova misija nije bila da se bori za ravnopravnost žena, ali je svojim životom i postupcima upravo to pokazao: uzdigao je ženu i dao joj dostojanstvo koje oduvijek ima pred Bogom. Žene su ga pratile, pomagale, a On je razgovarao s njima i otkrivao im tajne, bio im je bio prijatelj i žene su mu bile vjerne, sve do kiža.
Vječni Bog kojeg Svemir ne može obuhvatiti htio se zatvoriti u Marijino krilo, biti rođen od žene, odgajan u obitelji, predan njihovoj brizi i bio im je poslušan...
Kad to budeš razumio, shvatit ćeš i druge stvari.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ne vidim razloga da diskutiram s tobom. Naši oci su to još davno riješili, u 6. stoljeću, na Saboru u Efezu - Marija je Bogorodica, izabrana među svim ženama, sačuvana od ljage istočnog grijeha da bi bila dostojna nositi i roditi Spasitelja. "Odsada će me svi naraštaji zvati blaženom."

Kao žena, nije bila povlaštena, naprotiv čitav život ostala je u sjeni, u poniznom stavu vjere i poniznisti. Nije tražila nekakva poseban status za sebe zato što je Isusova majka. Živjela je obično kao i sve žene njezinog doba, prezrene i tretirane kao niža stvorenja. Isusova misija nije bila da se bori za ravnopravnost žena, ali je svojim životom i postupcima upravo to pokazao: uzdigao je ženu i dao joj dostojanstvo koje oduvijek ima pred Bogom. Žene su ga pratile, pomagale, a On je razgovarao s njima i otkrivao im tajne, bio im je bio prijatelj i žene su mu bile vjerne, sve do kiža.
Vječni Bog kojeg Svemir ne može obuhvatiti htio se zatvoriti u Marijino krilo, biti rođen od žene, odgajan u obitelji, predan njihovoj brizi i bio im je poslušan...

ti bi trebala shvatiti ali ti kao ahav prezireš istinu i moje postove i propovedi,no to je tvoj izbor. za razliku od ahava kada mu je došao miheja ,i rekao pored 400 "svetih otaca" on je ipak rekao,dokle ću te proklinjati da mi govoriš samo istinu! i ako je prezirao istinu bar je imao jasnu želju čuti je. kod tebe i to polako izostaje.
što su to sveti oci 6.stoljeća trebali donositi kad je Pismo već jasno zauzelo svoj stav? jedino sa drveta znanja su doneli znanje ne pomazanje svetim Duhom ono što jer jednom zauvek jevanđelje dalo svetima istinu.
ŠTO SAD OĆEŠ REĆI TVOJIM POSTOM A DA OVDE JA NISAM REKAO? MARIJA JE BILA PONIOZNA TO JE TAČNO,A TI? ISUS JE KAO DEČAK SLUŠAO SVOGA OCA, PA ON JE SVAKAKO ISPUNJAVAO REČ,ŠTO SI OČEKIVALA,TO JE ZAPOVEST DO DANAS?!
U ČEMU JE marija tu bila ugrožena kako ti sad odjednom izvodiš zaključak kao i mnoštvo žena toga doba, a da ju je Isus toga oslobodio? što ti misliš da je sloboda u opšte? evi je, princip slobode, u jednom času kad je izašla izvan glave adama i razgovarala sa sotonom,što nije bila volja Božja ,donelo smrt,ne samo njoj već i adamu. misliš li da je kako to danas pametni ateistički teolozi misle,dete ugroženo ako dobije ukora ili malo šibe po turu kako Bog savetuje jer je bezumlje vezano za njegovu dušu i da će mu se time spasti duša? onda što je sloboda,ovo danas da dete može reći sve psovati oca i majku,ružiti sve oko sebe i huliti na Božje ime čim progovori? misliš da je Isus rekao jedno,a pavle ponovio samo u efescima prvoj,14.gl. i u timotiju poslanici,da Bog zapoveda ženi svojom ličnom zapovešću da ne uči,da ne govori u crkvi i da ne vlada mužem? misliš li ,da sam te ja mrzošću često upozoravao na to mesto iz Pisma. oćeš biti po ugledu na mariju onda gde ti je posluh? misliš li da bi marija ovu zapovest prezrela? onda nikad ne bi bila izabrani Božji sud da donese spasitelja kao bebu,da bude jedan Božji izabrani inkubator! današnje "marije" su daleko od toga,jako daleko,možda neke ali većina ne! marija u vreme Isusa bi se stidela vas današnjih buntovnica,koje još prljate njeno ime. samo da je njeno,već Božje najpre. misliš da bi marija obukla na sebe mušku odeću kao danas 90. posto žena po crkvama?! da bi stala pred spasitelja u molitvi bez pokrivala? da bi stala za propovedaonicu i učila,kao elen vajt i neke slične elene danas?
sveti oci su je stavljali kako su je stravljali,ali ona ništa od toga nije htela uzeti ni tad niti bi danas. to je manipulacija sa tom svetom ženom. misliš li da bi ona pristala na ulogu kraljice neba koja je samo silmulacija za onu istu nebesdku kraljicu kojoj su se zavedeni i izgubljeni izraelci jedan čas molili u proroku jeremiji?! i stoga bili odrinuti od lica Božjeg 70. godina u roblje , vođerni alkama u nosu i ušima kao životinje na pijac! no svak kažem prima sud od Boga. a sud počinje vrlo brzo i to od Božje kuće najpre kako je i pisano.
kolko god da bežiš od ovih postova od Boga se pobeći ne može. njegova Reč će biti sudija.
Božji blagoslov svima. ne verujte ljubazni svakome duhu,već ispitujte duhove je su li od Boga ili nisu!

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702

Tesko da ce takvi kao on da shvate sta si htela reci,jer on mora da podrzava svoju dogmu!tj gordost

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ovde ako neko podržava dogmu to si ti prijatelju!
Ja podrzavam Crkvu apostolsku,Izabeleta,Adrian,gero,Faky itd.
Crkvu koja je stara 2000 g,a ti koju to crkvu podrzavas?neku svoju ili pedesetnicku?posto vidim dsa ti je svaka druga rec na dan pedesetnice!
Otac je glava Hristu,Hrist je glava crkvi,crkva je glava coveku,covek je glava zeni jel tako?zasto ste izasli iz maticne crkve?da bi iznosili svoju neku nauku-dogmu bas je pavle i upozorio za takve!da ce se pojaviti teski vukovi koji izvrcu nauku i da se pazimo takvih,svako ko se odreko apostolske crkve za mene je otpad.Pavle nije uzalud dosao i umro u rimu!njegova cilj je bio rim od rima da se propoveda apostolsko ucenje a ne od amerike,od sekti.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja podrzavam Crkvu apostolsku,Izabeleta,Adrian,gero,Faky itd.
Crkvu koja je stara 2000 g,a ti koju to crkvu podrzavas?neku svoju ili pedesetnicku?posto vidim dsa ti je svaka druga rec na dan pedesetnice!
Otac je glava Hristu,Hrist je glava crkvi,crkva je glava coveku,covek je glava zeni jel tako?zasto ste izasli iz maticne crkve?da bi iznosili svoju neku nauku-dogmu bas je pavle i upozorio za takve!da ce se pojaviti teski vukovi koji izvrcu nauku i da se pazimo takvih,svako ko se odreko apostolske crkve za mene je otpad.Pavle nije uzalud dosao i umro u rimu!njegova cilj je bio rim od rima da se propoveda apostolsko ucenje a ne od amerike,od sekti.
varaš se prijatelju pavle je počeo svedočanstvo od jerusalima. kao i ostali apostoli pa dalje po svetu. nisi dobro podesio snajper (!) jer pavle je o vukovima govorio 3.veka pre nakon su tek potom došli vukovi na nikejski koncil i napravili haos. rimokatolička crkva ne počinje od pedesetnice već od nikeje! proveri malo što su oni pod pomazanjem rekli na pedesetnici svaki jedan tad i kasnije pa i pavle a što nikejci,proveri dobro prijatelju! ne zaleći se prebrzo. pedesetnica nije počela ni u kakoj americi već zna se gde u gornjoj jerusalimskoj sobi. a ti si kilometrima daleko od pedesetnice i apostola. ne ljuti e ,ali slepoća tvoja će te koštati suda ako tim putem budeš išao uzdajuć se u crkvu veliku bludnicu. ja nisam nikad ni od kuda izlazio samo sam uzverovav pošao za pedesetnicom i tim iskustvom.

Natrag