Imao sam i one sa buvljaka i vise se ne secam kakve. Vec duze vreme koristim Fluke 179. Mislim da je dobar instrument investicija za duze vreme i da na njemu ne treba stedeti. Preciznost merenja mi nikad nije bila mnogo vazna. Ono sto jeste, to je pouzdanost instrumenta. Preklopnik i tasteri moraju da budu pouzdani, sto nije bio slucaj sa onim sa buvljaka. Segmenti na displeju moraju uvek dobro da rade. Jako vazno mi je da instrument bude brz, a ne da ga cekam dugo dok se smisli da pokaze sta je izmerio. Jos kada ga gledam kao izbacuje jednu vrednost, pa se onda predomisli pa izbaci drugu pa se tek iz treceg pokusaja odluci i zadrzi tu merenu vrednost smuci mi se. Takvi su bili oni jeftiniji instrumenti iz prodavnica. Drugo pitanje je sta sve instrument treba da meri. Meni na primer na univerzalnom instrument uopste ne treba merenje kapaciteta kondenzatora jer je kondenzatorima osim kapaciteta potrebno proveriti i ESR pa za to koristim poseban uredjaj. Instrument sa buvljaka je imao merenje pojacanja malih tranzistora i to mi je samo jednom davno pomoglo dok nisam nabavio sa e-Bay-a vec spomenuti merac kapaciteta i ESR-a kondenzatora, koji usput meri i pojacanja tranzistora.Temperaturu merim veoma retko, ali opet sa onim IR pistoljem, tako da mi i ta opcija na instrument ne treba. Znaci pouzdanost i brzina su najvazniji. Moje iskustvo sa Fluke ne znaci da nema jos dobrih ali ja ih ne poznajem. Jos na kraju da spomenem i da i kablovi moraju biti kvalitetni, sa dobrom i elasticnom izolacijom i dovoljno preciznim vrhom. Ovi moji imaju i dugacke i tanke produzetke koji se po potrebi nataknu na vrhove.