Član
- Učlanjen(a)
- 16.03.2010
- Poruka
- 542
Ma nasao sam ih u starom hotelu koji je bio povezan sa tim wi fi uredjajima. Gore navedeni predlog od clana konobar019 sam pokusavao i ranije ali nije uspelo, bas sad sam opet ali ne ide. Šteta, imam ih vise komada a bacaju dobar signal. Preko njih 100Mb/s ladno.Sto se tice samih uredjaja ja sve sto kupim vecinom je preko e-bay-a, dosta me povoljnije izadje, eventualno odem u media markt ako mi je nesto hitno.
Jel ima ko kakav predlog, posto hocu u jednom manjem hotelu da povezem net. Ja sam povezao ruterima i onde gde nisam mogao kabal da pruzim (zbog estetike) tu sam wi fi pojacavace koristio, e sad gosti imaju pristup normalno, samo preko pasworda. Hocu to malo da modernizujem i koje mi uredjaje preporucujete?
Ja sam radio na pokrivanju jednog velikog hotela i radili smo sa nanostation loco 2 uredjajima koji izgledaju lepo i bacaju dobar signal a stavljaju se u neki ugao gore visoko pa skoro da su neprimetni,problem bi ti mozda bilo da izvuces napajanje za njih ali opet kazem mozda jer im ide preko lana pa to i nije strasno.
na prvom se stavi bridge mode i unesu se mac adrese ostalih koje stavljas na istom principu.mi smo stavili 7 koji su povezani na 4 sprata i tako pokrili ceo hotel.uzimaju postojeci signal i bacaju dalje sa sprata na sprat,po 2 na spratu i jedan ka drugom na jednom kraju hodnika i na drugom (hodnik je 50m)pokrivaju sve sobe levo i desno.
za takve stvari treba aparatura za merenje i kvalitetna oprema.
ako radis cisto ovako i nije bas da oce da se otvore gazde onda ces sve da zavrsis sa range extender uredjajima kao sto kaze Torgandwarf,samo roknes u uticnicu i cao zdravo ali ocekuj pozive za intervencije sigurno