Darvin vs Bog

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Glavni adut kvazireligioznih ljudi je neznanje. Zapravo, oni se pozivaju na opste poznatu zabludu da je po Darvinu covek postao od majmuna, netrudeci se da prihvate ili cak saznaju istinu i realno objasnjenje da covek i majmun imaju zajednickog predaka (predake) Homo, Homo-erektus, Homosapiens, ...

tako je, zato sto ni ne zele da znaju
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
27
Bilo je i zanimljivih pokusaja stvaranja nadcoveka, superrase, a sve na osnovu teorije evolucije... Nije sve tako crno-belo.
 
Učlanjen(a)
30.12.2014
Poruka
1
Mnogi vernici kritikuju cinjenicu evolucije da je kriva za neka strasna dela masovih ubica i slicno, kao da nikada niko nije koristio nauku u lose svrhe .Kada se spominju losa dela u ime religije oni kazu da je to zlouporeba, kako je zloupotreba ako u svetim knjigama pise da treba ubijati, drzati robove i slicno, nigde u postanku vrsta to ne pise.
Teorija evolucije nam otkriva da sva ziva bica na ovoj planeti dele genetski materijal i svi smo rodjaci, to je mnogo lepsa poruka od one koja kaze da mi vladamo nad svim zivotinjama i stvoreni smo da budemo iznad njih .
Tako da pljuvanje po naucnim cinjenicama od strane vernika je krajnje jadno




Nisam čitao Porijeklo vrsta ali čisto sumnjam da je Darvin znao šta je genetika i genetski materijal
 
Učlanjen(a)
22.02.2015
Poruka
18
Nesto cu probat ukratko objasniti....

Covjek je dio zivota u Univerzumu...Ako je covjekoliki covjek onda interpretacije zivota..

U prirodi..svaki dan je borba,svaki trenutak je borba

Covjek je sebi NAMETNUO neka mjerila i pravila..Npr.Kaze ti susjed to i to..i ti ga zelis ubiti..kopljem..svejedno s cim..Al..zakon (socialna neprirodna tvorevina kaze..ne ne..pec pec..ici ces u zatvor)

E sad..ti ga ne ubijes al akumuliras svoje prirodne instikte u sebi...Nije prirodno ne radit ono sto ti se radi.

I onda...kad se dogdi periodicki ..rat,,a u ratu nema zakona..onda prvo susjed ubije susjeda..nece ubit netko iz Beograda nekog iz OSla...nema smisla..nisu dosli u konfrotaciju ..jer nisu u habitusu..

Dakle..kad netko napise..da je covjek najveca zvijer..To je glupost..On je samo zvijer.al sputana zakonima..pa u slucaju bezakonja se pokaze sta je covjek..i onda se netko kako iznenadi...
Poucak je slijedeci:
Sputani instikti i zakoni prirode se ispolje prije ili kasnije..cim prestanu zakoni odredjenih socioloskih skupina.
Zatomljavanje neceg je samo bacva koja ceka kad ce explodirat..
Zivi se sad i nikad vise sad.
 
Natrag
Top