Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Darvin vs Bog

  • Začetnik teme JokerMMA
  • Datum pokretanja
JokerMMA

JokerMMA

Član
#11
Glavni adut kvazireligioznih ljudi je neznanje. Zapravo, oni se pozivaju na opste poznatu zabludu da je po Darvinu covek postao od majmuna, netrudeci se da prihvate ili cak saznaju istinu i realno objasnjenje da covek i majmun imaju zajednickog predaka (predake) Homo, Homo-erektus, Homosapiens, ...
tako je, zato sto ni ne zele da znaju
 
D

Dellboy

Član
#14
Bilo je i zanimljivih pokusaja stvaranja nadcoveka, superrase, a sve na osnovu teorije evolucije... Nije sve tako crno-belo.
 
S

sina 1

#15
Mnogi vernici kritikuju cinjenicu evolucije da je kriva za neka strasna dela masovih ubica i slicno, kao da nikada niko nije koristio nauku u lose svrhe .Kada se spominju losa dela u ime religije oni kazu da je to zlouporeba, kako je zloupotreba ako u svetim knjigama pise da treba ubijati, drzati robove i slicno, nigde u postanku vrsta to ne pise.
Teorija evolucije nam otkriva da sva ziva bica na ovoj planeti dele genetski materijal i svi smo rodjaci, to je mnogo lepsa poruka od one koja kaze da mi vladamo nad svim zivotinjama i stvoreni smo da budemo iznad njih .
Tako da pljuvanje po naucnim cinjenicama od strane vernika je krajnje jadnoNisam čitao Porijeklo vrsta ali čisto sumnjam da je Darvin znao šta je genetika i genetski materijal
 
g-force

g-force

#16
Nesto cu probat ukratko objasniti....

Covjek je dio zivota u Univerzumu...Ako je covjekoliki covjek onda interpretacije zivota..

U prirodi..svaki dan je borba,svaki trenutak je borba

Covjek je sebi NAMETNUO neka mjerila i pravila..Npr.Kaze ti susjed to i to..i ti ga zelis ubiti..kopljem..svejedno s cim..Al..zakon (socialna neprirodna tvorevina kaze..ne ne..pec pec..ici ces u zatvor)

E sad..ti ga ne ubijes al akumuliras svoje prirodne instikte u sebi...Nije prirodno ne radit ono sto ti se radi.

I onda...kad se dogdi periodicki ..rat,,a u ratu nema zakona..onda prvo susjed ubije susjeda..nece ubit netko iz Beograda nekog iz OSla...nema smisla..nisu dosli u konfrotaciju ..jer nisu u habitusu..

Dakle..kad netko napise..da je covjek najveca zvijer..To je glupost..On je samo zvijer.al sputana zakonima..pa u slucaju bezakonja se pokaze sta je covjek..i onda se netko kako iznenadi...
Poucak je slijedeci:
Sputani instikti i zakoni prirode se ispolje prije ili kasnije..cim prestanu zakoni odredjenih socioloskih skupina.
Zatomljavanje neceg je samo bacva koja ceka kad ce explodirat..
Zivi se sad i nikad vise sad.
 

Top