Darvin vs Bog

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Mnogi vernici kritikuju cinjenicu evolucije da je kriva za neka strasna dela masovih ubica i slicno, kao da nikada niko nije koristio nauku u lose svrhe .Kada se spominju losa dela u ime religije oni kazu da je to zlouporeba, kako je zloupotreba ako u svetim knjigama pise da treba ubijati, drzati robove i slicno, nigde u postanku vrsta to ne pise.
Teorija evolucije nam otkriva da sva ziva bica na ovoj planeti dele genetski materijal i svi smo rodjaci, to je mnogo lepsa poruka od one koja kaze da mi vladamo nad svim zivotinjama i stvoreni smo da budemo iznad njih .
Tako da pljuvanje po naucnim cinjenicama od strane vernika je krajnje jadno
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jedino ako je Darvin u svojoj knjizi promovisao genocide, masakre, silovanja, porobljavanja, otimanja i decoubistva. Jel ima toga u "Poreklu vrsta"?
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U bibliji ima šta god poželiš! Na jednom mjestu, recimo, kaže se: Ne ubij, a na drugom Ubij!:D
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ja glasam za Darvina čak iako bi Bog bivstovao. Jer i da je Bog tvorac to nije onako kako banalno piše u Bibliji već je za to potrebno vreme koje zakoni fizike nalažu. A Abordžini i Bušmani to dokazuju a bogami i Indijanci. Svi znamo kada je Kolumbo otkrio ameriku ali da li znate odakle su indijanci na američkom kontinetu tu da ga dočekaju? Možda su se tamo nastanili Nojevom barkom ha,ha,ha? Bajke mi.

Kad smo već kod Biblije da li mi ko može reći koji narod je izvršio genocid nad sedam kaananskih naroda(Jeveji, Jevuseji, Hananci,Amorejci,Filestejci..) tako da ni jedan nije ostao i to je izvršeno pod zapovešću:"voli bližnjega svoga kao sebe sama" a sa obzirom da genocid ne zastareva.....! Odgovor dajte sami!
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
U svakom slucaju Darvin pobedjuje, i da bog postoji, i da bude bas hriscanski bog, opet je Darvin otkrio taj nemilosrdan proces prirodne selekcije koja nas je dovela do ovog stadijuma, nije Darvin stvorio parazite koji lezu larve u zive insekte i onda te larve luce sokove koje te insekte ostavljaju zivim ali paralizovanim da bi ih zive jela iz unutra ka spolja, nego bog, samo mi nije jasno kakav bog bi stvorio nesto tako i posle ocekivao da bilo ko kaze za njega da je milosrdan.
 
Član
Učlanjen(a)
22.09.2009
Poruka
8
Glavni adut kvazireligioznih ljudi je neznanje. Zapravo, oni se pozivaju na opste poznatu zabludu da je po Darvinu covek postao od majmuna, netrudeci se da prihvate ili cak saznaju istinu i realno objasnjenje da covek i majmun imaju zajednickog predaka (predake) Homo, Homo-erektus, Homosapiens, ...
 
Natrag
Top