Dan SVIH SVETI

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
drugo pitanje tko su ti svi sveti ??
Svi apostoli i svi mučenici i pravednici ovog pokvarenog svjeta.

Antonija, blagdanom Svih Svetih smo proslavili sve duše koje su u nebu. Znači, ne samo apostole i mučenike već tisuće i tisuće anonimnih svetaca koji nisu službeno kanonizirani, ali su svojim kršćanskim životom bili dostojni da ih Gospodin primi u vječne stanove.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@jokermma
u ljubavi Kristovoj mogu još jedino poželjeti da ti Bog pošalje novu svjetlost po Isusu Kristu da se spasiš

@izabela
na nebu nije nijedna duša, jer duša je ustvari karakter osobe, ono što smo izgradili za života
ništa nečisto neče na nebo a pogotovo naš prljavi karakter dok se ne odstrani sva troska
dok Isus Krist ne dođe, ništa na nebo nemože
Biblija nigdje ne uči da duša nakon smrti odlazi na Nebo
ni Krist ni Apostoli to nikada nisu naučavali

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Antonija, blagdanom Svih Svetih smo proslavili sve duše koje su u nebu. Znači, ne samo apostole i mučenike već tisuće i tisuće anonimnih svetaca koji nisu službeno kanonizirani, ali su svojim kršćanskim životom bili dostojni da ih Gospodin primi u vječne stanove.
grešnost je podloga tvoje duše devojko. na stotine ubica proslavljati ili čak "svetaca" je greh Bogu. slavi Boga svaki dan kao i stinski "svetci."

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ako ti bilo koji čovjek kaže da grešna nisi onda budi sigurna da te u lice laže
svi se mi u grijehu rađamo živimo i umiremo
u grijeh smo i zatvoreni

jedino nas milost Isusa Krista i Duh Sveti može osloboditi sklonosti prekršaja Božjeg Zakona,
ratu kojeg mnogi još nesvjesno vode protiv Boga i Krista
Duh Sveti, ta Snaga Božja i preporađajuča sila Kristova osvjedočava nas šta je grijeh,
zatim se pomoču te sile, snagom Božjom i Kristovom odupremo svakom grijehu

Svaki, koji čini grijeh, čini i bezakonje, jer je grijeh bezakonje.
Prva Ivanova poslanica 3:4

da bi grešnik primio oprost mora se vratiti k poslušnosti Zakona
Ne, pred Bogom nisu pravedni slušatelji Zakona, nego - izvršitelji će Zakona biti opravdani.
Poslanica Rimljanima 1:13

šta čitaš u Evanđelju kada Isus govori o dvojici grešnih dužnika
spedy je dužan 50 dinara a izabela 500
buduči da nisu moglu vratiti , On im oprosti sve
koji je primio VEČU milost od Boga i ljubav
na koga se to preobilno izlijeva.......????
u ljubavi Kristovoj pomireni smo s Bogom,
jer ljubav je vršenje Zakona

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
:blum3: Kod tebe je sve naopako, i kad mi ti kažeš da sam grešna, onda sam sigurno sveta. Rekao si to isto Adrianu, peku, geri, Vahhelsingu...baš onima koje cijenim i od kojih mogu nešto pametno čuti.

kao i kod amosa,danila,jeremije,ilije,miheja,malahije ,da ne nabrajam dalje,sve je bilo "nopako" za one kojim je govoreno,a od Boga.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
kao i kod amosa,danila,jeremije,ilije,miheja,malahije ,da ne nabrajam dalje,sve je bilo "nopako" za one kojim je govoreno,a od Boga.

A ti si mi pa kao jedan od njih?kako primecujem ti sebe svrstavas u proroke kao i Ladokejac?ha,ha,ha!dani prorocanstva su zavrseni s Jovanovim otkrivenjem,a u poslednje dane ce doci dva proroka (POSLEDNJA)koja ce prorokovati 1260 dana!a posle toga (SUD)onima koji se ne pokaju.To su proroci koji su opisani u bibliji i koje cu ja poslusati a ne vas sarlatene koji samo zelite slavu i solite nam pamet ovde po forumu.
Zapamtite mi smo pismeni i citamo kako pise u bibliji a ne kako nam vi servirate.

Pre nego sto Izabeletu nazoves gresnicom izvadi sebi balvan iz oka a posle njen trun u oku!!!!

Dobro je Gero ovo ogledalo postavio da se ogledate i vidite odakle potice vase seme:

8. Jeres

Jeres u hrišcanstvu, a posebno u katolickoj i pravoslavnoj crkvi, oznacava sva mišljenja o verskim dogmama, koja se razlikuju od zvanicnog ucenja crkve.
Jeretik, covek koji o verskim pitanjima drukcije misli, je vekovima osudivan od strane crkve. Uvek se o jereticima širila zastrašujuca, odbojna predstava.U pocecima hrišcanstva su glavni jeretici bili ljudi koji su citali grcke filozofe. Tertulijan je to precizno odredio:"filozofi su patrijarsi jeretika", a njegov stav je kroz istoriju crvke bio široko prihvacen. J. Majendorf dokazuje da su, po ocenama prvih sabora, „klasicni filozofi bili jeresiarsi", odnosno da su sve glavne hrišcanske jeresi rezultat njihovog uticaja. (Vizantijsko bogoslovlje, 77.)(To oni cine i dan danas!!!)
Jeretik je po pravilu covek istrajavan u svom uverenju, koji se pre okrece protiv crkvene zajednice nego što ce se odreci vlastitog ubedenja.
(A to su:Laodikejac,Mrsavkic,Spedy i td.) Zbog smelog i cesto junackog zalaganja za drukcija shvatanja vere, jeretici se ubrajaju u velike pretece novih ideja. Kako je Hristovo ucenje odstupalo od zvanicnog toka jevrejske religije, on je bio doživljen kao reformator i, konacno, kao jeretik.(Kao io danas!!!)
Jeretik ima slicnosti sa prorokom, sa svecem, jep žrtvuje sve i ispunjen je verom. On je najjaci antipod religiozno ravnodušnom, crkveno-politicki orijentisanom coveku
.Veliki jeretici su religiozni stvaraoci, koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji hrišcanstva. Oni su stvorili novo i neprolazno, i hrišcanstvo ih se, uprkos pocetnom sablažnjavanju, više ne može odreci.

Postavio : Gero na temi istorija crkve!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
A ti si mi pa kao jedan od njih?kako primecujem ti sebe svrstavas u proroke kao i Ladokejac?ha,ha,ha!dani prorocanstva su zavrseni s Jovanovim otkrivenjem,a u poslednje dane ce doci dva proroka (POSLEDNJA)koja ce prorokovati 1260 dana!a posle toga (SUD)onima koji se ne pokaju.To su proroci koji su opisani u bibliji i koje cu ja poslusati a ne vas sarlatene koji samo zelite slavu i solite nam pamet ovde po forumu.
Zapamtite mi smo pismeni i citamo kako pise u bibliji a ne kako nam vi servirate.

Pre nego sto Izabeletu nazoves gresnicom izvadi sebi balvan iz oka a posle njen trun u oku!!!!

Dobro je Gero ovo ogledalo postavio da se ogledate i vidite odakle potice vase seme:

8. Jeres

Jeres u hrišcanstvu, a posebno u katolickoj i pravoslavnoj crkvi, oznacava sva mišljenja o verskim dogmama, koja se razlikuju od zvanicnog ucenja crkve.
Jeretik, covek koji o verskim pitanjima drukcije misli, je vekovima osudivan od strane crkve. Uvek se o jereticima širila zastrašujuca, odbojna predstava.U pocecima hrišcanstva su glavni jeretici bili ljudi koji su citali grcke filozofe. Tertulijan je to precizno odredio:"filozofi su patrijarsi jeretika", a njegov stav je kroz istoriju crvke bio široko prihvacen. J. Majendorf dokazuje da su, po ocenama prvih sabora, „klasicni filozofi bili jeresiarsi", odnosno da su sve glavne hrišcanske jeresi rezultat njihovog uticaja. (Vizantijsko bogoslovlje, 77.)(To oni cine i dan danas!!!)
Jeretik je po pravilu covek istrajavan u svom uverenju, koji se pre okrece protiv crkvene zajednice nego što ce se odreci vlastitog ubedenja.
(A to su:Laodikejac,Mrsavkic,Spedy i td.) Zbog smelog i cesto junackog zalaganja za drukcija shvatanja vere, jeretici se ubrajaju u velike pretece novih ideja. Kako je Hristovo ucenje odstupalo od zvanicnog toka jevrejske religije, on je bio doživljen kao reformator i, konacno, kao jeretik.(Kao io danas!!!)
Jeretik ima slicnosti sa prorokom, sa svecem, jep žrtvuje sve i ispunjen je verom. On je najjaci antipod religiozno ravnodušnom, crkveno-politicki orijentisanom coveku
.Veliki jeretici su religiozni stvaraoci, koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji hrišcanstva. Oni su stvorili novo i neprolazno, i hrišcanstvo ih se, uprkos pocetnom sablažnjavanju, više ne može odreci.

Postavio : Gero na temi istorija crkve!
opet koristiš niske stvari. ovde se ne sme spomenuti ime proroka. kake veze imam ja sa prorocima sad ako sam pomenuo proroke? ja tebe ovde gledam kao onoga ko želi reći nešto i respektujem to i ne držim te nakaradno za "mesiju"itd. Bog kroz svakog danas može progovoriti. zar ne piše d a ilija beše smrtni čoverk upravo da ne umislimo za sabe manje.on je bio isto što i ja i ti danasa,a za druge kad je govorio bio je ,ej,jer ti to mnisliš da si neki kao prorok.sve je isto tad i danas vanhelsing. ili jesmo ili nismo kao ilija i ostali. u tom duhu,razumeš. ako ih Bog ne diže nermoj ni ti!
pavle je hrabro rekao,da nije ništa manji od prevelikih apostola.i njemu su očito isto govorili.

Natrag