dali sam prevaren?i kako da proverim

Učlanjen(a)
05.03.2010
Poruka
7
naime,uzeo sam računar sa grafikom Nvidia 8500GT-kapacitet memorije 512MB,međutim kada otvorim everest-ultimate edition u programu mi se pokazuje da je kapacitet memorije 256.dali to ima veze sa tim što je procesor dual core pa deli kapacitet memorije na 2X256 ili sam prevaren od strane prodavca?hvala:dntknw:wacko2

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
naime,uzeo sam računar sa grafikom Nvidia 8500GT-kapacitet memorije 512MB,međutim kada otvorim everest-ultimate edition u programu mi se pokazuje da je kapacitet memorije 256.dali to ima veze sa tim što je procesor dual core pa deli kapacitet memorije na 2X256 ili sam prevaren od strane prodavca?hvala:dntknw:wacko2

Ako ti je instaliran kompletan drajver za tu graficku, onda imas i NVidia kontrol panel, dodjes do njega kad na desku ides desni klik misa i u otvorenom prozoru klik na NVidia kontrol panel i u njemu mozes procitat sve vezano za kapacitet tvoje graficke, kao i da izvrsis sva precizna podesavanja iste.
Pogledaj tu, ne treba ti Everest i znaces o cemu se radi.
Mada NV 8500 GT sa 256 rama je danas retkost da se nadje na trzistu, prodajem racunare pa znam.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Mozes to da vidis i golim okom......izvuces karticu i pogleadas okolo glavnog cipa.....ako ima cetiri cipa koja nisu pod pastom....onda je 512......ako ima dva.....

Član
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
69
Ides desni klik na radnu povrsinu/Properties/Settings/Advanced/Adapter.U tom prozoru ce da se pojave svi podaci o grafickoj.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
kod kupnje si morao da dobijes specifikaciju na kojoj pise sta je sve ugradjeno u komp. ako je komp pod garancijom a trebao bi biti godinu dana, sa zadnje strane kompa imas naljepnicu koja zahvata i zadnju stranu i poklopac kucista , a koju nesmijes skidati da nebi izgubio garanciju. e sad uzmi tu specifikaciju na kojoj pise da je grafika 512 i komp i nosi prodavcu neka mijenja grafiku. ako ti bude pravio problema zaprijeti mu tuzbom za prevaru. ovo pisem zato jer si napisao da si kupio komp , pa mislim da je to bilo nedavno.

Član
Učlanjen(a)
18.12.2009
Poruka
372
kod kupnje si morao da dobijes specifikaciju na kojoj pise sta je sve ugradjeno u komp. ako je komp pod garancijom a trebao bi biti godinu dana, sa zadnje strane kompa imas naljepnicu koja zahvata i zadnju stranu i poklopac kucista , a koju nesmijes skidati da nebi izgubio garanciju. e sad uzmi tu specifikaciju na kojoj pise da je grafika 512 i komp i nosi prodavcu neka mijenja grafiku. ako ti bude pravio problema zaprijeti mu tuzbom za prevaru. ovo pisem zato jer si napisao da si kupio komp , pa mislim da je to bilo nedavno.

Ali ako si kupovao na crno onda se pozdravi...:(

Učlanjen(a)
05.03.2010
Poruka
7
video sam se sa prodavcem."rešićemo to gospodine":reče.,sila boga ne moli...!!!hvala ljudi!pozdravwacko2

Učlanjen(a)
05.03.2010
Poruka
7
BRE LJUDI NEMAM POJMA,došao čova sa diskovima ,stavio gousta ,bekapovao mi windows pa stavio XP i na XP-u pokazuje da je grafika 512mb.po njemu problem je u tome što drajveri za windows 7 nisu dobri.:dntknw::dntknw::dntknw::dntknw::dntknw:!jedino da je proverim FIZIČKI

Dodato posle 38 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

možda neko može da mi kaže nešto po slikama

Prilozi

• Slika0201.jpg
    Slika0201.jpg
    90 KB · Pregleda: 42
  • Slika0202.jpg
    Slika0202.jpg
    91,9 KB · Pregleda: 43
  • Slika0203.jpg
    Slika0203.jpg