dali sam prevaren?i kako da proverim

Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
podseti me ova tema , posto ja imam slican ali sasvim razlicit problem . ja se pitam dal su se u servisu zeznuli pa su mi dali bolju graficku nego sto trebalo.

u pitanju je ATI Radeon X1550. u specifikacijama za komp pise graficka 256MB ali ATI catalyst centar ovako kaze :

znaci pise 512MB

jos na nekim Programima sam nasao 512MB a sama graficka bi trebalo da bude 256MB nije mi jasno... nije overklovoana il nesto slicno..

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    30,3 KB · Pregleda: 29
Učlanjen(a)
05.03.2010
Poruka
7
evo EVEREST i NVIDIA CONTROL PANEL kažu 256MB,vidite i sami,

laik sam pa možda i lupetam ali da nije slučajno ovde rađen neki overclock?

pogledajte ovaj tht. dole

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    17,5 KB · Pregleda: 25
  • NVIDIA System Information 06-30-2010 23-31-31.txt
    2,3 KB · Pregleda: 3
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
evo EVEREST i NVIDIA CONTROL PANEL kažu 256MB,vidite i sami,

laik sam pa možda i lupetam ali da nije slučajno ovde rađen neki overclock?

pogledajte ovaj tht. dole

Ne mozete dici ram graficke !!!
Ono sto vam kaze Everest ili SIW ili Kontrol centar to je to i cao.
Ako vam auto ima 80 konja ili vec koliko KW to je to, sto se tice nekih grafickih kartica izguglajte malo Net i videcete da na osnovu oznake ista , sa osnovnim imenom , brojcanom, moze imati manje ili vise Rama.
Ako ima ko racun kad je kupio istu moze je reklamirat, sta da vam jos kazem, mozete u garanciji neki deo reklamirat i ako istu prodje dobiti slicnu ili onu koja ima trenutno na lageru. Garancija za graficke je uobicajeno 3 godine, sem ako imate dobrog prodavca , ???
Ako sumnjate, postoji inspekcija.

Učlanjen(a)
05.03.2010
Poruka
7
našao sam!http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=N82E16814127304 linka je grafika koja bi trebalo da je u mom računaru 512MBšta da kažem,na slikama se može videti oznaka na kartici koja kaže NX8500GT-TD512EH/D2 ŠTO NIJE SLUČAJ SA GRAFIKOM U MOM RAČUNARU,oznaka kod mene na grafici kaže NXD8500GT-TD256EH/D2 što je oznaka za grafiku od 256mb,a prodavac me ubeđuje da oznaka nema veze sa tehničkim specifikacijama.BARABA.
šta da kažem,mora da mu izgledam kao budala pa me voza!ali rešićemo to!na ovaj ili onaj način!!!;)

Poslednja izmena:
Natrag