VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Dobro si rekao DUH ZIVOTNI ili DAH ZIVOTA + PRAH ZEMALJSKI ILI TELO = COVEK, DUSA ZIVA
Ceo covek kao spoj DUHA ZIVOTNOG i PRAHA ZEMALJSKOG daje proizvod ZIVOG COVEKA
Spajanjem Duha zivotnog i praha nije unutar coveka postao treci elemenat, vec je od dva ellementa - Duha i praha zemaljskog covek postao ziv, xivo bice.
Tekstovi koje si prilozio su iz prevoda Danicic - Karadjic.
Pogledaj druge prevode koji u opste ne govore o dusi koja je navodno u coveku, vec o duhu zivotnom, ili zivotodavnoj sili, o samom zivotu.
NE POSTOJI DUSA U COVEKU VEC DUH ZIVOTNI, ZIVOT.
( 1 Mojsijeva 6. 17 )
Daničić-Karadžić (RDK):
17 Jer evo pustiću potop na zemlju da istrebim svako telo u kome ima živa duša pod nebom; šta je god na zemlji sve će izginuti.
Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):
17 Jer evo: pustit ću potop na zemlju, da istrijebim sva bića pod nebom, što imaju u sebi dah života; sve, što živi na zemlji neka izgine!
Bible in Basic English (BBE):
17 For truly, I will send a great flow of waters over the earth, for the destruction from under the heaven of all flesh in which is the breath of life; everything on the earth will come to an end.
------------------------------------------------------------
( 1 Mojsijeva 7. 15 )
Daničić-Karadžić (RDK):
15 Dođe k Noju u kovčeg po dvoje od svakog tela, u kome ima živa duša,
15 Uđoše k Noi u kovčeg, po dvoje od svih živih bića.
15 They went with Noah into the ark, two and two of all flesh in which is the breath of life.
---------------------------------------------------------------
( 2 Samuilova 1. 9 )
9 Then he said to me, Come here to my side, and put me to death, for the pain of death has me in its grip but my life is still strong in me.
( 1 carevima 17. 21 )
21 Nato se pruži triput nad dječakom i pomoli se glasno Gospodu: "Gospode, Bože moj, daj ipak da se život dječakov opet vrati u njega!"
21 And stretching herself out on the child three times, he made his prayer to the Lord, saying, O Lord my God, be pleased to let this child's life come back to him again.
Ceo covek kao spoj DUHA ZIVOTNOG i PRAHA ZEMALJSKOG daje proizvod ZIVOG COVEKA
Spajanjem Duha zivotnog i praha nije unutar coveka postao treci elemenat, vec je od dva ellementa - Duha i praha zemaljskog covek postao ziv, xivo bice.
Tekstovi koje si prilozio su iz prevoda Danicic - Karadjic.
Pogledaj druge prevode koji u opste ne govore o dusi koja je navodno u coveku, vec o duhu zivotnom, ili zivotodavnoj sili, o samom zivotu.
NE POSTOJI DUSA U COVEKU VEC DUH ZIVOTNI, ZIVOT.
( 1 Mojsijeva 6. 17 )
Daničić-Karadžić (RDK):
17 Jer evo pustiću potop na zemlju da istrebim svako telo u kome ima živa duša pod nebom; šta je god na zemlji sve će izginuti.
17 Jer evo: pustit ću potop na zemlju, da istrijebim sva bića pod nebom, što imaju u sebi dah života; sve, što živi na zemlji neka izgine!
17 For truly, I will send a great flow of waters over the earth, for the destruction from under the heaven of all flesh in which is the breath of life; everything on the earth will come to an end.
------------------------------------------------------------
( 1 Mojsijeva 7. 15 )
Daničić-Karadžić (RDK):
15 Dođe k Noju u kovčeg po dvoje od svakog tela, u kome ima živa duša,
15 Uđoše k Noi u kovčeg, po dvoje od svih živih bića.
15 They went with Noah into the ark, two and two of all flesh in which is the breath of life.
( 2 Samuilova 1. 9 )
9 Then he said to me, Come here to my side, and put me to death, for the pain of death has me in its grip but my life is still strong in me.
( 1 carevima 17. 21 )
21 Nato se pruži triput nad dječakom i pomoli se glasno Gospodu: "Gospode, Bože moj, daj ipak da se život dječakov opet vrati u njega!"
21 And stretching herself out on the child three times, he made his prayer to the Lord, saying, O Lord my God, be pleased to let this child's life come back to him again.