Da li znas da spremis nesto od klope?

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Odlicna sam i spretna u kujni......Uspesno eskiviram svako trajno ostecenje izazvano

vrucim i zapaljivim supstancama....Znam da spremim jaja tako dobro da cete pozeleti da

:blum3: tanjir.......

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Valjda si znala i pre njih da kuvas?:vorred:

Nisam, zašto sam morala? Više sam voljela školu nego kuhinju, a u studentskoj sobi i nisam dobijala kulinarske ideje. Kada sam se udala , znala sam samo da ispržim jaja( vidim da se dosta spominju ). Sve sam naučila, nikakav problem.:)

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Pitam samo jer nismo svi isti. Ja sam i pre braka naucila da kuvam, a u braku sam usavrsila to.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
i ja imam obicaj da eskiviram..jaja na oko..na oci..vise volim da olizem sladoled..kad probam da olizem ja.@. spadnem sa kreveta..:)

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Znam skoro sve da skuvam i često to radim. Znam i sve mesare u gradu pa nabavljam najbolje meso. Znaju me i žene, prodavačice na pijaci i isto tako znaju da ne smiju da mi podvale.
Razvijam čak i jufke za pitu, onako preko cijelog stoljnjaka rastanjene dlanovima dok ne pređu ivicu stola ( ako je brašno redovno). Kolače rjeđe pravim ali slatke savijače sa jabukama ili višnjama pravim uz ostale pite tog tipa (burek, sirnica, zeljanica, krompiruša).

P:S: Kod mene burekom zovu samo pitu sa mesom a ostale pite imaju naziv prema onome čime su punjene.

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
P:S: Kod mene burekom zovu samo pitu sa mesom a ostale pite imaju naziv prema onome čime su punjene.

Zbog ovoga imaš "hvala"! yes3

Snalazim se po potrebi i u kuhinji,ali ne toliko dobro da bih znao pitu da napravim... Znam da ispečem roštilj (da prste pojedeš),skuvam pasulj,ispohujem mesinu i ispečem,ribu znam lepo spremiti (ali ne i očistiti),često napravim puru (palentu),sač,ražanj... :dance2:

Natrag