Da li ste za ulazak Srbije u EU?

Da li ste za ulazak Srbije u Evropsku Uniju?

  • Da

    Votes: 49 31,0%
  • Ne

    Votes: 92 58,2%
  • Uzdrzan

    Votes: 17 10,8%

  • Total voters
    158
Član
Učlanjen(a)
07.04.2013
Poruka
7
Nisam za ulazak iz mnogo razloga.Prvo mi nismo uredjena drzava,mi smo siromasna zemlja i nije nam mesto uz bogatase.Jer mi smo samo jedna obicna evropska kolonijalna drzava u koju ubacuju sve,od hrane sumnjive do sve druge sumnjive robe.Samo nas iskoristavaju,uslovljavaju i koce nam razvoj.Ako udjemo moramo se pridrzavati njihovih uslova,njihovih pravila igre.A pravila igre ne vaze podjednako za sve,nije isto Spanija,Francuska,I ostali i mi Rumuni Bugari i ostala boranija.Mi smo na Balkanu samo obicna boranija,citam jedan izvali odmah iz ovih stopa u EU haha ne zna odakle je supalj.Kad tako zuri sto nije otisao odavno??tamo su njegova braca i drugari samo ga cekaju rasirenih ruku...
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2013
Poruka
17
moguće da uđete 2025 u eu

Iako je svojevremeno, 2018. djelovala kao realnost za pristupanje Zapadnog Balkana EU, sada to više nije slučaj. Danas se nezvanično pominju «tri nove članice u narednih 10 godina» ili «cijeli region do 2025.- 2030.»

Deset godina poslije Solunske deklaracije kojom je EU potvrdila «evropsku budućnost» Zapadnog Balkana, zvaničnici EU ponavljaju da ujedinjenje Evrope nije kompletno bez proširenja na cijeli Zapadni Balkan. Istovremeno oni ne žele da daju prognoze ili, kako kažu, «lažna ohrabrenja» kada bi to moglo i da se realizuje. Iako je, svojevremeno, 2018. godina (kao simbolika stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata) djelovala kao realnost za pristupanje Zapadnog Balkana Uniji, sada to više nije slučaj.
Iako je svojevremeno 2018. godina djelovala kao realnost za pristupanje Zapadnog Balkana Uniji, sada to više nije slučaj.
Pristupanje postaje sve zahtjevniji proces, a atmosfera i raspoloženje u EU ne idu u prilog proširenja: «Nije vrijeme za smjele poteze. Poslije pristupa Hrvatske generalni je trend, i žao mi je zbog toga, tzv «konsolidacija « unuatr same Unije. To znači da do novog proširenja vjerovatno neće doći u ovoj dekadi», smatra izvjestilac evropskog parlamenta za proširenje, Maria Eleni Koppa. Kao predstavnica grčkih parlamentarca, Kopa kaže da se već odustalo od ideje nekadašnjeg grčkog premijera Jorgosa Papandreua, da se tokom slijedećeg grčkog predsjedavanja EU, u prvoj polovini 2014.godine, održi Solunski samit II, na kome bi se fokus EU ponovo vratio na Zapadni Balkan: «Sada, realno, možemo da se nadamo da ćemo u tom periodu moći da počnemo pregovore sa Srbijom, organizujemo Međuvladinu konferenciju i otvorimo poglavlja 23 i 24. Očekujemo da bi Albanija već u decembru mogla da dobije status kandidata. Za ostale nisu predviđena bitnija dešavanja.»
 
Učlanjen(a)
01.01.2014
Poruka
125
Ni ja nisam , sta bi imali od toga . Najbolje se vidi Bugarska i Rumunija koji nista nisu dobili.
 
Natrag
Top