Da li ste videli nekada ovako nešto?

Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
A ja i danas ne znam kako se zove drvo na kom raste plod koji je savršeno okrugao ,zelene boje i površina mu je kao kora od mozga...

Ako mislis na ovo:

plod003yp1.jpg

To je Maclura Pomifera... u narodu znana kao Maklura...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Ovo je dobro plasirati u temu filozofija sa komentarom :" Sta je starije kokoska ili jaje". Mislim da bi bilo zanimljivo citati komentare i postove.

Kako izgleda plod kada se presece na pola?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Ako mislis na ovo:

plod003yp1.jpg

To je Maclura Pomifera... u narodu znana kao Maklura...

Ne znam kako si uspeo da pogodiš iz prve a inače to sam prvi put video u osmom razredu,odneo nastavnici i nije mogla da mi kaže šta je to...Ja se istripovao zafrljačio preko dvorišta škole...raspalo se u 1000 komada...
Puno hvala na informaciji,trudiću se da zapamtim.

Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Ne znam kako si uspeo da pogodiš iz prve a inače to sam prvi put video u osmom razredu,odneo nastavnici i nije mogla da mi kaže šta je to...Ja se istripovao zafrljačio preko dvorišta škole...raspalo se u 1000 komada...
Puno hvala na informaciji,trudiću se da zapamtim.

Cim sam procitao post znao sam na sta mislis jer dok sam bio klinac, glavna zanimacija kod babe na selu nam je bila da se gadjamo datim plodovima...
I, mogu ti reci da boli kad te tresne...a, tek sto ima neprijatan miris... uzas...

Btw, nema na cemu... tu sam da pomognem uvek kad i ako sam u mogucnosti...
tiphat.gif

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Ovo je dobro plasirati u temu filozofija sa komentarom :" Sta je starije kokoska ili jaje". Mislim da bi bilo zanimljivo citati komentare i postove.

Iznutra ima semenje kao bundevica. Sutra ću da vam priložim fotografiju.

Ma to si zakacila jaja na to heh vidi se.

Ma to je uskršnji zeka zakačio, samo je zaboravio da ofarba.

Dodato posle 13 Sati 1:
--------------------------------------------------------------------------

Evo preseka. Malo mi je mutna fotografija, baterija mi je na rezervi, ali vidi se.

DSCN0089.jpg

Poslednja izmena:
Natrag