Tačno, obrezanje je deo obrednog zakona koji je bio TIPOS Hrista i njegove žrtve na krstu, i zaveta koji on ćini u novozavetnom periodu sa svim ljudima.
Deset zapovesti nisu TIPOS, već moralna pravila ponašanja u Božjem carstvu, zapovesti koje on u novom zavetu upisuje u misli i srce, i one ne samo da nisu ukinute, već ih Bog upisuje u misli i srce, i Duhom Svetim čini da čovek drži SVAKU zapovest dekaloga.
"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevijem i s domom Judinijem nov zavjet,
Ne kao onaj zavjet koji učinih s ocima njihovijem, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje Misirske, jer onaj zavjet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod;
Nego ovo je zavjet što ću učiniti s domom Izrailjevijem poslije ovijeh dana, govori Gospod: metnuću zakon svoj u njih, i na srcu njihovu napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod.
I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: poznajte Gospoda; jer će me znati svi od maloga do velikoga, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i grijeha njihovijeh neću više pominjati" ( Jeremija 31. 31 - 34 )
"Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника,
И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света.
И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо.
Који говори: Познајем Га, а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
А који држи реч Његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у Њему.
Који говори да у Њему стоји, и тај треба тако да ходи као што је Он ходио.
Љубазни! Не пишем вам нове заповести, него заповест стару коју имасте испочетка. Заповест стара јесте реч коју чусте испочетка" ( 1 Jovanova 2. 1 - 7 )
"Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.
Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.
Ko je koji svet pobeđuje osim onog koji veruje da je Isus Sin Božji?" ( 1 Jovanova 5. 2 - 5 )
Amin!