- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Idemo vidjeti tko laže. Kažeš, govori se o Rimu. Pa citiraš tekst o "sedam brežuljaka Rima". A vidi što si prije tvrdio:
A vidi što piše u tekstu koji si ti citirao kao potporu svojoj tezi:
Vidiš kako bezočno lažeš. Vatikan nije u "središtu sedam gora", i nije uopće jedno od sedam brežuljaka Rima. Međutim, ja se ne čudim tvojim lažima. Kad vam je proročica mogla besramnim lažima i Boga vrijeđati, zašto i ti ne bi lagao. Dapače, moraš lagati, jer moraš slijediti proročicu.
Slape, ne laže on, on u to veruje, Laž mu je plasirana kao istina.
Njihova strategija je stara koliko i svet. Ocrni protivnika i oduzmi mu mogućnost da se brani. Prva meta njihovogo napada bile su ostale Sola Scriptura zajednice, koje se i same međusobno napdaju ko i kako poštuje tekst Biblije. Posebno SZ. Kada su bili napucani od strane ostalih Sola Scriptura, naravno da su se okrenuli prema omiljenoj meti, prema Crkvi. Inače, čak je i ekumenizam nastao kao pokušaj teološkog pomirenja PROTESTANATA međusobno.
Da se vratim na strategiju. Kako ćeš sledbenicima pojasniti napade? Zavisi od toga da li oni veruju Bogu, ili vođi sekte i njegovom tumačenju Biblije. To je uslov sine qua non. Posmatraj na koje načine ovde brane svoju iskrivljenu teologiju. Posmatraj ko su im žrtve, tj članovi. Ljudi koje je lako kupiti osmesima, i pozivanjem na Bibliju, oni koji nemaju čvrstinu vere. Nekoga će iz Crkve oterati župnik ili paroh koji pije, juri žene, nekoga gomilanje bogatstva, nekoga ovo, nekoga ono. A oni im nude odgovor koji te ljude zadovoljava. Jer to nisu ljudi koji će reći, župnik-paroh je grešan, i ja sam grešan, svako svoje grehe nosi, a Bog je taj koji će suditi. Ne, to su ljudi koji će reći, ovo nije ispravno, ali neće odbaciti potragu za Bogom, i tako će postati meta akolita sekti. Oni koji če poverovati da se Otkrovenje odnosi na papu, koji će poverovati mrziteljima i lajavcima. kada i ako posumnjaju, a ima i takvih, osećaće se prazno i ostavljeno. Oni koji ne posumnjaju verovaće da je njihov zadatak da svima nametnu teologiju "proroka" osnivača sekte. Primere imaš ovde na forumu.