Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
OK. Ćutanje je verovatno odgovor.

Laku noć Srbijo, ma gde da se nalaziš.

Neka te Bog čuva od lažnih prijatelja. Od neprijatelja ćemo se sami čuvati.

Ko je lazni prijatelj, jel ja?
Znaci nisi iz srbije, odakle si?
Da nisi iz US :)

I Vavilon veliki nije ono što jeste, iako se događaji ispunjavaju pred našim očima, već ispadosmo svi mi problem što ukazujemo na ispunjenje proročanstava!?

Da eto mi smo vavilon veliki, tu pricu sire i masoni(satanisti) , da smo mi vavilon.
Lepo sto ste se udruzili sa njima i radite u njihovom interesu..
I zasto pises vavilon, velikim slovom?

A koji je to duh koji Vas nadahnjuje? Božji duh? Duh istine? I pravde?

Da to je Bozji Duh.

Ili lažljivi duh palih anđela koji se trude da odvuku što više ljudi u drugu smrt.

To je vas Duh, buntovnicki..
Zove se "protestujem" - protestantski.

Njima je bitno da ljudi odbace IV Božju zapovest.

A Vi ste to prihvatili. Zašto?

Ko je rekao da je njima bitno da mi odbacimo IV Bozju zapovest? Ja to ne nadjoh u bibliji..
A ti, gde si to nasao?

Zato što ste tako odlučili.

Ja ne odlucujem nista suprotno volji Bozjoj.

Imate slobodnu volju i to ste tako izabrali. Išli ste u crkvu, upoznati ste sa istinom i onda ste je odbacili.

Naravno da cu odbaciti ono sto Biblija ne uci(mnogo toga vaseg ne uci), a ti dokazi da ona uci. O tome pricamo, o dokazima, a ne o necijim licnim motivima..

Iz dana u dan dolazite da osporavate IV Božju zapovest. Nećete Vi ostaviti ovu temu, već ćete pokazati veću revnost...

Ti iz dana u dan dolazis da branis i ne ide ti.

Ja sam veoma retko na ovoj temi, tako diskutujem na drugim temama stalno, a ovom nisam opsednut kao ato bi ti zeleo.

Optuzujes me a ne znas nista o meni.
To je i najgore suditi drugim ljudima: "jer kakvim sudom sudite, sudice vam se".

Sta rece ono za svoje ime - "sudija narodima"?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, kada kaze da nece nestati ni najmanjega slovaca iz zakona, i da ko izvrsi taj zakon on ce se veliki nazvati u carstvu nebeskom, on tu misli na predhodnu izjavu, i taj odgovor sam vec dao.

Dakle: "ON NIJE DOSAO DA UKINE ZAKON ( deset zapovesti ) I PROROKE ( ono sto su proroci pisali o zakonu i njemu kao onome koji je dosao da uzvisi zakon, jer stari zavet kaze za Isusa "ZAKON JE TVOJ MENI U SRCU" ) VEC DA ISPUNI ( da sam zivi po nacelima deset zapovesti ).
I ONDA napominje "DA OD TOG ZAKONA ZAKON DESET ZAPOVESTI KOJI JE ON ODRZAO - NECE NESTATI NI NAJMANJEGA SLOVCA IZ ZAKONA DOK SE SVE NE IZVRSI, I DA ONI KOJI IZVRSE TAJ ZAKON I NAUCE DRUGE DA GAIZVRSAVAJU - DA CE SE VELIKI NAZVATI U CARSTVU NEBESKOM, A KOJI POKVARE I NAUCE TAKO LJUDE - DA CE SE NAJMANJI NAZVATI U CARSTVU NEBESKOM"

Deset zapovesti nemaju u sebi tipoloske elemente, pa prema tome on ne moze biti ukinut kao predslika Hrista, i Hristos ne govori o njegovom ukidanju, vec ispunjavanju u smislu da je on sam ziveo po njemu, i onako kako su proroci prorekli da ce ziveti i na kraju umreti na krstu.
Cak sta vise, on tu uopste ne govori o Tipologiji i ispunjavanju tipoloskih elemenata, vec o deset zapovesti i onome sto su proroci pisali o Hristu i njegovom zivotu u Bozjoj pravdi i uzdizanju zakona deset zapovesti, i on kaze "DA I MI NE TREBAMO PO NJEGOVOM PRIMERU DA UKIDAMO NI JEDNU NAJMANJU ZAPOVEST IZ DESET ZAPOVESTI, VEC DA DRZIMO I DA DRUGE UCIMO DA IH DRZE"

Mire, nije lepo ciniti nekoga nepostenim time sto ce mo iznositi neistine protiv nekoga da nije odgovorio na nesto i ako jeste, i da je navodno kontradiktoran.

Ja sam odgovorio na svaku tvoju tvrdnju i pitanje, i kod mene nema nista kontradiktorno, osim ako ljudi sami ne stvore vadjenjem tudjih reci iz konteksta.

Evo jednog od mojih predhodnih odgovora, i ti sam mozes videti - da osudjujes druge, a da ti sam prelazis preko jasnih kontekstualnih dokaza:

"Ipak se tu radi o deset zapovesti kao zakonu koji nije dosao da ukine, jer on kaze "ko pokvari i jednu od tih zapovesti iz zakona i nauci ljude da tako cine - on ce se najmanji nazvati u carstvu nebeskom, a koizvrsi i nauci - on ce se veliki nazvati u carstvu nebeskom"

Ti kazes da on tu govori o zapovestima koje je izgovorio na gori, i ako tekst jasno kaze da se tu taj deo teksta nadovezuje na predhodni, a nije van njegovog konteksta.

"Не мислите да сам ја дошао да покварим закон ( deset zapovesti ) или пророке: нијесам дошао да покварим, него да испуним.
Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона ( deset zapovesti ) док се све не изврши.
Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести ( od deset zapovesti ) и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи,тај ће се велики назвати у царству небескоме" ( Matej 5. 17 - 19 )

Zapazi ovde jednu kljucnu stvar, da Isus u obadva slucaja pominje izraz "POKVARITI"

U prvom slucaju on kaze "Не мислите да сам ја дошао да покварим закон..нијесам дошао да покварим"

U nastavku on kaze: "Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести, и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме;"

Dakle, radi se o istom, Hristos gocori o deset zapovesti koje nije dosao da pokvari, vec da odrzi i iskustveno zivi po njemu, ali zapoveda da to ne cine ni drugi - da ga ne kvare i da ne uce druge da ga kvare, vec da ga izvrsavaju ili ispunjavaju prakticno po primeru Isusa Hrista koji je odrzao svaku zapovest"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Neverovatno, bolje reci uzas :(
Ponavljas jedno isto a na post ne odgovaras..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izgleda da si ti Mire propustio neki moj odgovor, jer si i prosli put napisao da nisam odgovorio na neko pitanje, a kada sam pitao koje - ti si ga ponovio, i ja sam ponovo postavio taj odgovor koji sam dao odgovorivsi na njega, i ako si ti tvrdio da nisam.

Dakle, ti propustas moje odgovore, jer ja odgovaram na sve..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Izgleda da si ti Mire propustio neki moj odgovor, jer si i prosli put napisao da nisam odgovorio na neko pitanje, a kada sam pitao koje - ti si ga ponovio, i ja sam ponovo postavio taj odgovor koji sam dao odgovorivsi na njega, i ako si ti tvrdio da nisam.

Dakle, ti propustas moje odgovore, jer ja odgovaram na sve..

Taj odgovor koji spominjes nije bio odgovor, nego ''odgovor u pokusaju''.
Ti si se trudio da opravdas pa si nesto isfilozofirao, i ja sam pokazao da je tvoj odgovor netacan.
Zato sam i rekao da ''nisi dao odgovor''.

I naprotiv ti u svojim postovima uvek pola toga ne odgovoris i ponavljas jedno isto, bez obzira na dokaze.
Ma koliko dokazi bili ocigledni, ti ih ignorises, ili ne mozes da shvatis.
Necu ulaziti u tvoje motive, ali ja sam istinu rekao, na tebi je..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti govoris od sebe, ja govorim rec Bozju i ono sto mi Gospod svedoci i osvedocava me.

Svi moji odgovori su u skladu sa biblijom, i onim sto Bog sam svedoci svojim Duhom.

Istinu znas, i tvoja volja je da li ces je prihvatiti, predati se Bogu, i iskustveno krenes u zajednicu sa njim, i primenjivanju istine u licnom zivotu.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Kako ćeš da ljubiš bližnjeg ako ne držiš 6-10 zapovijst?

Тако што ћу слушати Христа шта је рекао за све заповести из Старог завета. Није их поновио само, већ их је увећао и усмерио на срце. Тако да ја нећу по Мојсију, већ по Христосу. Ви како хоћете. Мислите да ћете се оправдати Декалогом, али Господ у срце гледа да ли је тај закон жив.

21. Чули сте како је казано старима: Не убиј; јер ко убије, биће крив суду.
22. А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свог низашта, бити крив суду; а ако ли ко рече брату свом: Рака! Биће крив скупштини; а ко рече: Будало! Биће крив паклу огњеном.

27. Чули сте како је казано старима: Не чини прељубе.
28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу свом.

Може човек да се хвали како држи заповести, али то не значи да може Бога да обмане како је веран. Зна Господ по срцу ко је какав. Тако и ви држите заповести као фарисеји, али ваш понос ће вам бити омча око врата, камен воденички. Далеко сте ви од Христа, баш као и ваши фарисејски преци. То је увидео апостол Павле који по закону беше савршен јер беше велики фарисеј, уман човек, школован, умишљен као и ви. Али када "прогледа", све што му је било на понос поста му одвратно. Назива све трицама, ништавним. Док то схватите, ако схватите, можда и буде касно. Већ сакупљате плату јеретичку ширећи раздор.

У православљу се држе све заповести, али не као код вас. Када ми прочитамо: "Не убиј!", ми то чинимо како је Господ рекао. Мисли да нам буду чисте, срце неокамењено. Тако и заповест о почивању вером држимо, јер уђосмо у покој (Мир Божији) својом вером. Тек тада човек може починути. Не телесно једном седмично, већ као унутрашњи човек који се обнавља - сваки дан. А спољашњи је распадљив и почивање телом је могуће чак и ако човек не верује. То је Христ и показао. Зато уводи у (с)покој само верне, не и оне који једном недељно не раде ништа. Зато говори о другом дану, не о суботи седмичној.

4. Ко си ти који судиш туђем слузи? Он свом господару стоји или пада. Али ће устати; јер је Бог кадар подигнути га.
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.
7. Јер ни један од нас не живи себи, и ни један не умире себи.

Тако да ја вама не замерам што суботарите, већ што ви нас сатанизујете непотребно. Мислите да ћете се тако показати као "већи" верници? Лудост је то...

Тако само уносите раздор и саблазан међу хришћане. Покажете им заповест где стварно пише, али зато им не говорите као хришћани, већ као фарисеји који нису схватали апостоле (ни самог Господа). Зато је и сазван Први Сабор, због таквих као што сте ви. Они су хтели да наметну закон и тако правили забуне и саблазни. Потпуно исто и ви радите.

13. Зато да не осуђујемо више један другог, него место тога ово гледајте да не постављате брату спотицања или саблазни.

Natrag