Da li se samo jednom ljubi?

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Sećate li se pesme „Samo jednom se ljubi, sve je ostalo varka...“? Pre pedesetak godina ta je poruka poprimila obeležje pravog mita o ljubavi. Naši roditelji su pevali tu pesmu, igrali uz nju i zaljubljivali se, ne primećujući kako ih hipnotiše. Tako se neprimetno uvukla u njihov sklop verovanja, da su, ne znajući, počeli i da je žive. Posledice su za mnoge bile kobne.

Ako poverujemo da se samo jednom ljubi, odnosno da imamo pravo samo na jedan ljubavni izbor u životu, šta će biti posledica tog verovanja? Strah od moguće greške i razočarenja, sumnjičavost, kritičnost i nepoverenje, nesposobnost da se prihvate i prožive i prijatne i neprijatne emocije vezane za ljubavno iskustvo. Šta ako zavolim pogrešnu osobu? Što ako prokockam jedinu šansu? Moram otvoriti „četvore oči“ da mi se to ne dogodi.

Sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
09.10.2009
Poruka
5
hm, ljubi se mnogo puta al se covek uvek sjeti i prvo mu na pamet padne ,,jedan,,put. Dal je varka ili ne ko zna al je tako.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.029
Mislim da se ne ljubi samo jednom. I nikad se ne zna kad može ponovo da ti se desi. Kad se najmanje nadaš, kad ti ne pada na pamet, čak i kad nisi slobodan.
Prijateljica moje prijateljice je mesec dana posle porođaja otišla kod zubara i zaljubila se u njega. I sa bebom od mesec dana u naručju pobegla sa zubarom i ostavila muža. I danas žive u srećnom braku. Ma svašta se dešava.
Koliko ljubavi imamo za sobom, onih velikih, za koje smo u tom momentu mislili da su "za sva vremena", pa više nisu. Pojavile su se neke druge.
Definitivno mislim da se ne ljubi samo jednom.

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Po meni može se ljubiti više puta ali uvek će ti onaj prvi koji ti je bio prva da kažem iskrena ljubav ostati u sećanju ceo život.To je moje mišljenje što ne mora da znači ima ljudi jako lako zaljubljivih,ja nisam takva i jako jako teško se mogu zaljubiti,voleti mogu,ali zaljubiti se teško.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2009
Poruka
112
Na svu srecu, onaj ko ume da voli, tu ljubav ne moze da potrosi na samo jednu osobu.
Ako ima srece pa prvi kojeg zavoli, bude i previ, nikada nece spoznati 2. 3...
To se retko dogadja pa tako svi brzo spoznamo da se samo jednom ne ljubi...
srecom!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Neko vreme sam poučen ličnim primerom bio ubeđen da je odgovor pozitivan ali sada je već druga pesma. Ne mislim da se samo jednom ljubi ali ta prva "prava" ljubav koja je uopšte ovo pitanje i postavila se pamti...bez obzira kako se završila ali nema razloga da se lepa sećanja na nju potiskuju. S druge strane mogu da razumem i one koji veruju.... i uopšte ih ne bih nazvao sebičnjacima, praznim osobama ili nekima koji ne znaju da vole...tako je kako je :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
4
Ja iz osobnog iskustva mogu reci da se moze ljubiti vise puta ali ono sto covjek osjeti u onoj "PRVOJ LJUBAVI"pamti kroz zivot i jedan mali djelic srca pripada toj ljubavi !

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Prijateljica moje prijateljice je mesec dana posle porođaja otišla kod zubara i zaljubila se u njega. I sa bebom od mesec dana u naručju pobegla sa zubarom i ostavila muža. I danas žive u srećnom braku. Ma svašta se dešava.

LJUBI SE SAMO JEDNOM... al covek to nezna dok ga ne zadesi "sveobuhvatna" ljubav, stalno misli to je to, ali...
primer tvoje drugarice, dokazuje moju tvrdnju...za bračnog druga je mislila to što je mislila, pa se venčala a onda je došla ta situacija "samo jednom se ljubi"...
nas sputavaju tzv moral, zakon, vaspitanje... pravila koja je neko smislio da lakse utaba neke društvene odnose i to na način kako njemu odgovara..
a svako je jedinka i priča za sebe i ako hoće da bude svoj, ne treba da robuje dogmama...
na svim kontinentima je drugačija postavka ovih stvari...
jednostavno traži svoju osobu koja odgovara rečenici "SAMO JEDNOM SE LJUBI", ne plaši se, ne suzdržavaj se, ne robuj klišeima i naći ćeš je i tad ćeš videti razliku...DRASTIČNU

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ja ne znam sta bih mogla pamtiti od te `prve ljubavi` a da mi se to nije dogodilo i sa `drugom`...jos lepse i bolje. Ne pamtim prvu ljubav po necem posebnom. Sve sto je tad bilo prelepo, sad je potisnuto, ne postoji. Pamtim ono sto mi se dogadja sad. Ne vracam se u proslost. I ne volim da uporedjujem nekad i sad.

Natrag