Da li se samo jednom ljubi?

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Po meni može se ljubiti više puta ali uvek će ti onaj prvi koji ti je bio prva da kažem iskrena ljubav ostati u sećanju ceo život.To je moje mišljenje što ne mora da znači ima ljudi jako lako zaljubljivih,ja nisam takva i jako jako teško se mogu zaljubiti,voleti mogu,ali zaljubiti se teško.

pomešala si poštovanje i ljubav, to što ti kažeš voleti jednako je poštovati tu osobu...
naravno to je takodje super i nema ničega lošeg u tome, ali to nije "SAMO JEDNOM SE LJUBI"...

i najvažnije "PRVA LJUBAV" je jedan par boxerskih rukavica a "SAMO JEDNOM SE LJUBI" drugi par najfinijih rukavica...

Iako naučnici kažu da zaljubljenost traje kratko, GREŠE, jer uzorak koji su ispitivali nije na nivou "SAMO JEDNOM SE LJUBI"...

Kad se popale bukvalno sve "lampice" u glavi tad si VEČNO ZALJUBLJEN i SAMO JEDNOM LJUBIŠ..... a rojevi leptira lete po svim delovima tela NON-STOP od 0-24 svih dana u godini za ceo život...

Ja ne znam sta bih mogla pamtiti od te `prve ljubavi` a da mi se to nije dogodilo i sa `drugom`...jos lepse i bolje. Ne pamtim prvu ljubav po necem posebnom. Sve sto je tad bilo prelepo, sad je potisnuto, ne postoji. Pamtim ono sto mi se dogadja sad. Ne vracam se u proslost. I ne volim da uporedjujem nekad i sad.
bravo....
kad ti se desi, što iskreno želim, "SAMO JEDNOM SE LJUBI" sve prve, druge, ine ljubavi biće prozračnije od izmaglice u tvojim sećanjima...
treba tragati sad i ubuduće a ne prebirati po koferu "STARO"... on je uredno odložen i to je to

CRAZYandLAZY!

Nemojte pisati jedan post za drugim - oba posta mogu biti obrisana a Vama poslata opomena.Shvatite ovo kao drugarski savet a ne kao kritiku.Mi cenimo Vaš rad i trud,ali pravila foruma se moraju poštovati!!!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
bravo....
kad ti se desi, što iskreno želim, "SAMO JEDNOM SE LJUBI" sve prve, druge, ine ljubavi biće prozračnije od izmaglice u tvojim sećanjima...
treba tragati sad i ubuduće a ne prebirati po koferu "STARO"... on je uredno odložen i to je to

Pa naravno. Proslost treba da bude samo jedna odskocna daska....da lose ne ponovimo a lepo ucinimo jos lepsim.

Član
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poruka
9
Kad bi i jednog momenta poverovao u to, crne misli bi mi se motale po glavi. Imam dovoljno godina za jednu ovakvu izjavu. I što više tonem u krizu srednjih godina, svojih prvih ljubavi se rado i sa nostalgijom sećam. Događale su se u neko drugo, bezbrižno vreme.
Svaka je imala nešto svoje, svaka je bila drugačija i u svakoj sam mislio, osećao, da je najveća, večna....
Kako uopšte porediti, meriti, ljubav? Ovu sam voleo toliko, onu ovoliko? Malko bljak. Ili voliš ili ne. Bojim se da u svim tim izjavama tipa, kao voliš samo jednom, postoji i izvesna doza pomirenosti sa životom, prihvatanje sivila u kome smo, pomirenost sa promašenim brakovima, pomirenost da si negde pogrešio. Porazna je i njihova nesvesnost koliko je izlaz jednostavan. Iskrenost prema sebi će proizvesti i iskrenost prema drugima. A još ako Vam postane toplo oko srca kad pomislite na nekoga.... Izlečeni ste 90%.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Naravno da može, tu "krilaticu" su smislili ostavljeni i razočarani, izgubljeni u strahu da neće naći novu ljubav, živeći u zabludi da je ono što su doživeli i proživeli sa nekim gornja granica, maksimum, nebo... Kasnije, kako ljubavi dolaze i prolaze, čovek doživi nove stvari, iskustva, osećanja, a ona stara, "nikad pržaljena", padaju u zaborav...

Natrag