Potrebna je reforma u crkvi, ali to se radi u okviru crkve(a ne osnivajuci sekte) i oni koji su u crkvi na odgovornim mestima, treba da pokrenu tu inicijativu, da svako ko se suproti ucenjima crkve(krade, bavi se politikom, cini greh) bude iskljucen, i svako ko ne ucestvuje u Bogosluzenju takodje da bude oznacen kao "neaktivan" sto bi se smatralo da "nije vernik" vec "deklarativni pripadnik".
Tako bi imali pravu sliku i stvarni broj vernika..
Koliko je samo onih koji se vernicima zovu, upisani su u crkvene knjige, a ne znaju ni svoju veru, zive nemoralno.. I sad nas vi optuzujete radi njih..
Kod vas je identična situacija..
Konkretan primer je moja rodjaka adventistkinja, koja je godinama nakon krstenja isla na "igranke", imala je "prijatelja"(mislim tu na emotivnu vezu), koji nije adventista, drugaricu koja nije u crkvi, i oni su zajedno isli na igranke. Pila je kafu koja je zabranjena, jela je svinjetinu(poznato cak i njenim drugaricama u crkvi). I opet vernici u subotnoj skoli znajuci da ona ide na igranku i radi sve to, da pije kafu, jede svinjetinu, nikom nisu prijavili, niti su je osudili i upozorili, nista joj nisu ni rekli.
Apsolutno jedno nemoralno stanje vlada i danas medju mladima u adventistickoj crkvi, ja to dobro znam. Posecujuci sastanke mladih u to sam se uverio, ima i suvise licemera..
Nedavno sam napravio i fejsbuk profil, da bi tamo nasao adventiste, i jos vise se zgrozio kada sam video da su apsolutno svi takvi, kao i uzivo u crkvi.
Njihov nacin zivota, muzika koju slusaju, njihovi prijatelji, slike, izlasci, njihova neozbiljnost i ponasanje sve to sam jos bolje video na fejsu.
Oni su zaista deo sveta i svetski zive, oblace se isto(kako u crkvi tako i napolju), devojke isticu svoje obline oskudnom odecom, slikaju se u izazovnim pozama, cak se i maskiraju kao za noc veštica. Niko ih ne bi razlikovao od ljudi iz sveta, da ih sretnes na ulici ni po ponasanju, ni po govoru niti po odeci..
Niko ih za to ne ukorava, pastori ih ne kritikuju za nacin zivota, oni su legitimni pripadnici crkve.
A pored toga, puni su sebe, tesko prihvataju nekog u svoje drustvo i nedostaje im ljubavi..
Ko zna koliko tu zaista ima greha..
U razgovoru sa jednim adventistom na fejsu rekao mi je da je jako razočaran da u crkvi ima puno licemera, i zato vise ne posecuje crkvu. I dalje veruje sve sto i adventisti, ali tamo vise ne ide..
U crkvi je takva situacija kako sam i opisao, svako moze otici i uveriti se na licu mesta u licemerje okupljenih clanova, nemojte se uopste iznenaditi kada pored vas prodje ili sedne oskudno obucena devojka u mini suknji, po svemu izgledu svetska..
Ovo pišem najvise zbog Tripa, jer su njemu adventisti "bezgresni".