Da li postoje vanzemaljci???

Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Dali verujete u Boga,dali ste ga videli? Tako vam je isto i sa vanzemaljcima,mi smo mrva u svemirskom kontinumu kao pesak na ogromnoj plazi(mislim na nas kao na zrno peska).Vrlo je moguce da postoji izobilje zivota u svemiru u svim mogucim formama i samo ceka da bude otkriveno ili da nas otkrije ako vec nismo otkriveni i pod lupom.Tehnoloski nismo spremni za bilo kakav susret s obzirom da neznamo ko ce nam doci na prag(sta ako nas kolonizuju-ko stoku potamane)i nemamo ni predstavu a ni odbranu od njihove tehnologije.Filmovi su jedno stvarnost je drugo a istina je tu negde izmedju.U ostalom i Stiven Hoking skoro rece neprizivajte i netrazite vanzemaljce jer kada ih nadjete mozda cete se pokajati (mogu vas kolonizovati i eksploatisati ,u najgorem slucaju ISTREBITI).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
U četvrtak 2 decembra 2010 godine NASA je zakazala konferenciju za štampu čiji predmet je "Nova otkrića u astrobiologiji". Pretpostavlja se da će biti reč o vanzemaljskim oblicima života. Detalji buduće konferencije drže se u tajnosti. Ovo su vesti Radio Beograda 1 program. A šta je bilo, čućemo sutra.

Član
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poruka
178
Ma postoje 1000%.....i to već dugo, dugo...Ruje i Ameri su ih već upoznali :)

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
I, ima li ko kakav izvod sa te konferencije za štampu? Link, člančić... Bilo šta?

Član
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poruka
178
Mislila sam da ćes nam ti ALEKSIJE D. saopđtiti novosti sa konferencije, ali ništa....:)

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Život može nastati u otrovnoj sredini, to je neki rezime konferencije. Pa ko dami to ne znamo!

Definicija života je proširena - rekao je Ed Bailer, NASA saradnik za nauku. "Kao što ćemo nastaviti napore da tražimo znakove života u Sunčevom sistemu moramo se potruditi da život koji mi ne poznajemo razmotrimo još bolje“.

Ovaj nalaz alternativne biohemije promeniće udžbenike biologije i proširiti opseg u potrazi za životom van zemlje.

Ugljenik, vodonik, azot, kiseonik, fosfor i sumpor su šest osnovnih elemenata koji grade sve poznate oblike života na Zemlji. Fosfor je deo hemijske okosnice DNK i RNK, strukture koje nose genetske instrukcije za život, i smatra se suštinskim elementom za sve žive ćelije.

Fosfor je centralna komponenta i energetski molekul koji se nalazi u svim ćelijama ( adenozin trifosfat), kao i fosfolipidi koji čine sve ćelijske membrane. Arsen, koji je hemijski sličan fosforu, je otrovan za većinu života na Zemlji.

"Mi znamo da neki mikrobi udišu arsenik, ali ono što smo mi otkrili je da ovaj mikrob može i da radi nešo novo a to je da može da raste zahvaljujući arsenu- rekla je Felisa Vulf Simona, vodeći NASA naučnik istraživačkog tima.

Novootkriveni mikrob, soj GFAJ-1, je član zajedničke grupe bakterija (Gammaproteobacteria). U laboratoriji istraživači su pratili uspešan rast mikroba čija se ishrana bazirala na fosforu, ali i velikim količinama arsena. Kada su istraživači uklonili fosfor i zamenili ga arsenom mikrob je nastavio da raste. Naknadne analize su pokazale da se arsen koristi za izgradnju novih ćelija GFAJ-1.

Ključno pitanje istraživača je bilo "Kada je mikrob porastao od arsena da li je on automatski postao deo vitalnog biohemijskog organizma kao što su DNK, proteini i ćelijska membrana."

Niz laboratorijskih tehnika se koristio da bi se utvrdilo u kom trenutku je zabeležen arsen u tim procesima.

Tim istraživača je izabarao da se istraživanje sprovede u Mono jezeru zbog svoje neobične hemije, visokog saliniteta, alkalnosti, a posebno zbog visoke količine arsena.

Rezultat ove studije će proširiti granice u mnogim oblastima, uključujući i proučavanje evolucije Zemlje, organske hemije, biohemijskih ciklusa i bolesti. Ovi rezultati će takođe pomeriti granice u oblasti mikrobiologije, ali i drugim oblastima istraživanja.

Istraživački tim su činili naučnici sa Američkog geološkog instituta, Državnog univerziteta Arizona, Univerziteta u Pitsburgu, Stenford univerziteta i Lorens Livermor iz Nacionalne laboratorije Livermor (Kalifornija).

Natrag