I bilo bi dobro da stavimo tačku na Linux ja vam samo kažem svoje gledište za Linux i nema SILE koja ga može promenuti.
Nije mi ni u cilju da menjam tvoje misljenje jer imam svoje misljenje i meni je ubuntu extra i dosta bolji nego bilo koji windows.Evo sad cu probati instalirati adobe efect na ubuntu mada vidim da i sam sofver na ubuntu ima mnogo programa za editovanje slika koje podrzava.
Igrica ima brdo u opciji igre.
Za obicnog korisnika racunara koji surfuje kao i za programere,ubuntu linux je dosta bolji jer pomocu otvorenog koda koji on podrzava tj.kali programa,mozes da vracas naloge koje god pozelis,ta usluga se inace naplacuje 200$ a za obicne korisnike,ne moraju da misle da li im je usao virus i da usporavaju komp preko AV.
Vidim isto tako da podrzava brdo plejera i sta god treba a posle cu uslikati sta sve moze da se instalira preko ubuntu softvera,jer sad idem da probam da instaliram adobe after na ubuntu.
Visoke skole koriste ubuntu jer je otvoreni kod u pitanju.
Evo koja je jacina linuxa,da mi je u gmail nalogu stigla poruka da je primecena sumnjiva aktivnost na mom gmail nalogu na koji sam hteo da se logujem preko ubuntu,ali nije dao podatke o operativnom sistemu niti koja je IP adresa.
Zato obozavam ovaj linux - ubuntu jer se igra sa amerskim windowsim.