U bre... :mrgreen: Vidi ironije, svi protiv tehnologije, pričaju putem tehnologije
A što se dece tiče, zaboravljate mnoge korisne stvari.
Recimo, motorika, snalaženje u prostoru, kao i logičko povezivanje stvari se kod dece razvijaju upravo putem igrica, pogotovo 3d igrica. Tu je i obilje knjiga koje mi nismo mogli imati kao mali (jeste da je u elektronskom obliku, ali ipak knjiga je knjiga)... a i ako su deca na internetu ima onih programa koji blokiraju nepristojan sadržaj, pa deca mogu naleteti na normalne stvari. Nije u redu da mi, koji sami provodimo po x sati za kompjuterom, ospemo na decu sav gnev. I njima je kompjuter i mnoštvo mogućnosti zanimljvo kao nama, ma i mnogo više...
Koliko će deca provoditi vremena za kompom, to je već stvar vaspitanja. Starije generacije jesu disale više svežeg vazduha, ali su zato bile uskraćene za nešto drugo. Svaka generacija ima svoje prednosti ali i mane, pa je tako neko za generaciju '70-ih govorio "kako su ti hipici drogeranti" i kako je ta generacija osuđena na propast, a eto sad generacija 70-ih priča isto za svoju decu
Sve su to normalne stvari... i ne mislim da treba kukati još uvek, jer ipak se deca i dalje igraju po parkovima, voze skejtove i bicikle, a u međuvremenu provode vreme za kompjuterom. Što je sasvim ok.
Ja sam bila ubeđena da to nije dobro, ali nisam bila u pravu. Dobro je i korisno je.