Da li je Isusov dolazak jako blizu?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2009
Poruka
56
jos su dva prorocanstva ostala da se inspune da bi nastupio armagedon(koliko je meni poznato). a to su: da amerikanci ukinu religiju i da se u svetu proglasi mir i sigurnost....;)

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
од око 1900. године, па до средине xx столећа, људи тога доба постаће такви да ће се једва моћи препознати. када се приближи време антихристова доласка, разум људи помрачиће се од плотских страсти и само ће се бесчашће и безакоње разрастати. свет ће бити непрепознатљив, измениће се изглед људски, захваљујући бестидности у одевању и чешљању неће моћи јасно да се разликују мушкарци од жена. ти ће људи бити дивљи и зверски сурови због саблазни антихристових. неће бити поштовања према родитељима и старијима, љубав ће нестати. а пастири хришћански, епископи и свештеници, постаће људи сујетни који савршено не разликују десни пут од левога. тада ће се хришћански морал и предање изменити. међу људима ће нестати скромности и челомудрија, а зацариће се блуд и распуштеност. лаж и среброљубље превазићи ће сваку меру, а тешко онима који гомилају благо. друштвом ће загосподарити блуд, прељуба, мужелоштво, тајна дела, крађе и убиства.
и у то будуће време, захваљујући сили огромнога злочинства и распуштености, људи ће се лишити благодати духа светога коју су добили на светом крштењу, а уједно ће изгубити и грижу савести.
цркве божије остаће без богобојажљивих и благочестивих пастира и тешко онима хришћанима који остају у свету и који ће савршено изгубити веру, пошто ће бити лишени могућности да ма од кога виде светлост познања. тада ће се они удаљавати од света, тражећи у свештеним прибежиштима олакшање од душевних страдања али свугде ће наилазити на препреке и тегобе. и све ће то бити последица тога што ће антихрист успети да да господари свима и да постане владар целе васељене и што ће творити чудеса и невероватна знамења. он ће уз то дати порочну мудрост несрећном човеку, тако да ће овај начинити таква открића да може један човек са другим да разговара са једног краја земље на други. тада ће људи летети по ваздуху као птице и прошећаће морским дубинама као рибе. и када све то достигну, бедни људи ће у удобности проводити живот, не знајући, несрећници, да је то - обмана антихристова. а он ће, зликовац, захваљујући човековој сујети тако усавршити науку, да ће то људе скренути са пута и привести у неверовање у постојање троипостаснога бога. тада ће свеблаги бог, видећи погибао рода људскога, скратити дане ради оних малобројних који се спашавају, јер ће антихрист хтети да саблазни, ако је могуће, и изабране... тада ће се изненада појавити мач казне и убиће опсенара и слуге његове.

свети нил мироточиви

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
90
најгоре од свега јесте нестајање љубави за ближње своје, за родитеље, дечицу... проституисање речи, и истовремено умножавање знања о свему и свачему... стварање привида благостања, и погубна ушушканост у блату греха... како су страшне, а за душу грешника, (какав сам и сам) морале да делују речи св. јована крститеља:
"покајте се, јер се приближило царство небеско!"
колико смо пута до сада били позивани да "родимо род достојан покајања".

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
89
Da li je jako blizu, hoće li ga IKADA i biti- ne znam. Niti IKO zna- postoji samo vera, priznavali mi to ili ne.
And I'm fine with that. yes3

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
90
марена сестрице, погледни мало боље кроз ту твоју лупу, па ћеш и ти видети... доћи ће господ, и треба га дочекати како то доликује творевини када дочекује творца.

п.с. надам се да се ниси наљутила. праштај.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Da li je jako blizu, hoće li ga IKADA i biti- ne znam. Niti IKO zna- postoji samo vera, priznavali mi to ili ne.
And I'm fine with that. yes3
ako ovako verujes niukom slucaju nemozes da se deklarises kao hriscanka.Prema tome ako nisi hriscanka ne vidim svrhu tvoje potrebe da se o necemu u sta ne verujes izjasnjavas ovde,jeri su u tom sluju otisla u off topic

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
89
марена сестрице, погледни мало боље кроз ту твоју лупу, па ћеш и ти видети... доћи ће господ, и треба га дочекати како то доликује творевини када дочекује творца.

п.с. надам се да се ниси наљутила. праштај.

Razume se da nisam, dauritije.
Postovi s tačnim datumom dolaska i koji u sopstvenoj nadobudosti predviđaju samo kazne neistomišljenika (umesto blaženstva pravednika) umeju samo da me nasmeju- mora se priznati da je to stvar koja nije u našim rukama niti je u našoj moći da znamo tačan čas Otkrovenja.
U mom slučaju- ne bih se bunila ni da čas mog susreta sa Tvorcem, pa i pravednim sudijom mog života osvane i sutra. Zanimljivo je da se sa ovakvim stavom nisam najbolje pronašla ni u jednom tekstu ili monoteističkom proročanstvu, već u govoru vernika upućenom Ozirisu koji sam pronašla u ,,Antiantologiji staroegipatske književnosti'' od Vesne Krmpotić.
Nadam se da ćeš odvojiti nešto vremena da ga pročitaš, tako ćeš najbolje shvatiti moj stav. :)

,,Uzmi me takvu kakva jesam: stranu sama sebi.
Sada vidim da nikada neću biti spremna za sustret sa Ozirisom: vazda ću, ma koliko pokušavala, ostati nedočešljana, neoprana, nedoskinuta. Vazda će mi nešto manjkati ili biti izlišno. Taština i kukavičluk zadržali su me da izađem pred Njega s nezakopčanom ogrlicom, bez tirkiza na veđama i prljavih noktiju; tašta sam i htela sam se udesiti da MU budem lepa; kukavica sam, ne mogoh podneti da ga razočaram.
Naišlo je neko čudno vreme, oblavi se burkaju na zapadu, talasi na moru, potresi pod korakom. Nemam vremena za dalja oklevanja. Nemam vremena ni za molitvu, ni za najavu, ni da izbrojim do tri. Neka ON to učini umesto mene.
Sa svim svojim ustručavanjima, idem. Sa svim sramovima zbog vlastite nesavršenosti, idem. Jer sada ne idem zato da budem Njemu lepa; idem zato što je on meni lep. Ne idem zato što sam spremna: idem zato jer znam da je ON spreman za mene''

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
90
па добро... имаш дар лепог изражавања. штета је што идеш за, (по мени), неким тамо озирисом, уместо за христом.
наше душе су невесте христове...
ах, како бих желео да могу у то и да те убедим- ја.
знаш, често се сетим једне кратке причице мога духовног оца о неком човеку који је заиста чинио грешке, (видљиве и атеистима и вернима). тај човек је био дубоко убеђен у исправност својих ставова... па ипак мој отац му никада није рекао да греши, јер је имао јаку мисао у себи следеће садржине:
"јесам ли баш ја тај, који треба да му каже да греши."

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
89
па добро... имаш дар лепог изражавања. штета је што идеш за, (по мени), неким тамо озирисом, уместо за христом.
наше душе су невесте христове...
ах, како бих желео да могу у то и да те убедим- ја.
знаш, често се сетим једне кратке причице мога духовног оца о неком човеку који је заиста чинио грешке, (видљиве и атеистима и вернима). тај човек је био дубоко убеђен у исправност својих ставова... па ипак мој отац му никада није рекао да греши, јер је имао јаку мисао у себи следеће садржине:
"јесам ли баш ја тај, који треба да му каже да греши."

To je u redu. Naročito poslednja rečenica- snaga vere je nešto što veoma cenim.
Ja nisam od ljudi koji izjednačavaju hrišćanstvo sa srednjovekovnom crkvom, despotizmom i neznanjem. Veoma se divim Isusovom liku i njegovom učenju o vladavini milosrđa nadahnutim ljubavlju i životu Boga samog u čoveku voljnom da umre zarad poraza smrti i našeg iskupljenja.
Ali... Nisam takođe ni pristalica ekskluzivizma monoteizma. Jeretik Spinoza sa rečima da je svaki pokušaj definicije boga pokušaj ograničavanja njegove moći i prema tome greh su moj način.
Verujem da je izvor, Bog, apsolut- jedan. Nezavisno od toga hoćemo li ga nazvati Jahve, Alah, Brama, Tetragramaton, Manitu ili Šemhameforeš.
Bog je za mene ljubav, svrha i izvor svega, večni zakon kosmosa, Heraklitov logos- i mnogo više.
Druga stvar u koju zaista verujem da svi putevi ispunjeni ljubavlju vode u Rim- i da Bog nikada ne bi odbacio eklektistu koji sam bira ovakvu stazu. Jer nametnuta staza nije istinska, a ponašanje po moralnim normama motivisano strahom ili nagradom, pa makar ona bila i raj- nije istinska dobrota.
Zato kada osetim potrebu za kontaktom sa božanstvom, potpuno mi je svejedno između paljenja sveća uz tihu molitvu u crkvi, meditacije ili malih samoizmišljenih rituala.
Nemam potrebu se deklarišem- moj put je samo moj, a postoji samo jedno biće čiju bih osudu zbog toga prihvatila.

Natrag