Da li je Isusov dolazak jako blizu?

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
90
чему се у овом, земаљском животу будеш уподобила-тамо ће ти и душа тежити. само у том случају, (у општем смислу те речи) блаженство не може бити загарантовано. онај ко ти је подарио јутро, није се обавезао и за вече... ми често у свом надахнућу и не појмимо о чему говоримо-са каквом одоговрошћу то чинимо.
наликујеш ми на набујалу реку, која носи и дрвље и камење... што ти доживљаваш као слободу, а ја бих, (ако дозволиш) назвао ропством. и твој пут, јесте само твој пут...

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
89
чему се у овом, земаљском животу будеш уподобила-тамо ће ти и душа тежити. само у том случају, (у општем смислу те речи) блаженство не може бити загарантовано. онај ко ти је подарио јутро, није се обавезао и за вече... ми често у свом надахнућу и не појмимо о чему говоримо-са каквом одоговрошћу то чинимо.
наликујеш ми на набујалу реку, која носи и дрвље и камење... што ти доживљаваш као слободу, а ја бих, (ако дозволиш) назвао ропством. и твој пут, јесте само твој пут...

Pa, kao što sam rekla... Ako Tvorac odluči da se pojavi, stavi tačku na ovaj svet i sudi mi- taj sud bih prihvatila, ma kada.
Ne želim da me pogrešno razumeš, u mojim rečima i postupcima nema ,,drvlja i kamenja''. Moj put dosad nisam pokušala nikome da obrazložim- jer ne verujem da bi išta značilo ma kome da pokuša da korača mojim stopama i gleda Boga mojim očima- ili ma čijim, ma koliko oni veliki proroci možda bili.
Zato nikada nisam ni pokušavala da pobijem nijedan konkretni citat iz Biblije a pogotovo izbegavam da se uključujem u svađe oko nadmoći doktrina- jer jalove su.
Ne mislim da moje reči nose odgovornost- jer ja i ne pokušavam da ubedim nikoga ni u šta, niti iznosim hule na ma koji put ka istini i duhovnom blaženstvu. To bi se kosilo s mojim uverenjem da svaki čovek mora da pronađe Boga u sopstvenom srcu i bude u miru s njim i samim sobom.

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
34
Dauritije, iako su tvoje misli ispravne i slažem se sa njima, verujem da ćeš se i ti složiti samnom u vezi jednog. A to je: mi ne možemo nikoga presvedočiti za njegove loše puteve. To je posao Duha Svetoga, a mi mu možemo pomoći samo molitvama. Kada Duh počne da radi na nekome, dovoljna je jedna prosta rečenica da se duša slomi pod teretom svog greha.

Da odgovorim na temu: prema mojoj veri u svetlu Biblijskih proročanstava, kako ih ja razumem, verujem da je zaista blizu. Ali bez obzira na Njegov dolazak, kao što je neko rekao, nama sutrašnji dan nije obećan. Svačija smrt je na neki način njegov lični sudnji dan. Ono što je bitno jeste da, bilo nakon smrti, bilo nakon drugog Isusovog dolaska, postaje kasno za kajanje i ispravljanje loših puteva.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Vernici vec dva milenijuma cekaju mesiju i svaka generacija je uverena da ce bas u njihovo vreme mesija ponovo doci. Jedan od velikih problema hriscanstva je sto je Isus obecao da ce se vratiti jos za zivota apostola.

Zaista vam kažem: imaju neki medu ovima što stoje ovde koji nece okusiti smrt dok ne vide Sina covecijeg gde ide u carstvu svom.
Matej 16:28

A zaista vam kažem: imaju neki medu ovima što stoje ovde koji nece okusiti smrt dok ne vide carstvo Božje
Luka 9:27

I rece im: Zaista vam kažem: imaju neki medu ovima što stoje ovde koji nece okusiti smrt dok ne vide carstvo Božje da dode u sili.
Marko 9:1

Zaista vam kažem da ovaj naraštaj nece proci dok se ovo sve ne zbude.
Luka 21:32

Kao i obicno, neko u bibliji laze. Ili je Isus slagao apostole ili su autori jevandjelja slagali. Ovo moramo da ispitamo do kraja, jer je ovo ogroman kamen spoticanja u hriscanstvu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ko je ono rekao, Rambo Amadeus, čini mi se, da ako se Isus ponovo javi, javiće se preko interneta!:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ko je ono rekao, Rambo Amadeus, čini mi se, da ako se Isus ponovo javi, javiće se preko interneta!:dtyste:

Prvo ce da otvori nalog na tviteru. Salu na stranu hocu da cujem apologetiku za neispunjeno obecanje.

Naravno, hocu da cujem i misljenja za ostala propala prorocanstva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
sva proročanstva iz Biblije su se ostvarila
samo neki ljudi izgleda ne shvaćaju to ili ne vjeruju, to je njihova stvar
Isusov dolazak je blizu
ali također se prvo moraju odigrati mnogi događaji unaprijed predviđeni, u Bibliji također najavljeni
-papa mora biti ustoličen kao najveći duhovni moralni autoritet
-nedelja mora biti uspostavljena kao sveti dan odmora za sve ljude
-sotona se mora ukazivati po nebu i glumiti Isusa, tvrdeći da svi oni koji ne poštuju autoritet zvjeri i slike njene izazivaju velike nesreće na nebu, na zemlji i na moru
-na našoj planeti če biti strašna razaranja i ljudi će moliti na koljenima za mir
-svi ljudi moraju biti upućeni, obaviješteni o istinu koju Biblija iznosi da mogu sami slobodno odlučiti hoće li prihvatiti istinu ili neće
-Božji Zakon 10.Zapovijedi se mora pronaći za svjedočanstvo kršćanima da su u pravu jer slijede Bibliju, vjeruju u Božji zakon

kažem mora jer je to i najavljeno u proročanstvima
kada se to nebi dogodilo, ispalo bi da je sam Bog lažov a to nije tako
jer On je sve te događaje i najavio jako jako davno
i upravlja događajima na zemlji da sve bude točno po njegovom planu i redu

da li je još koji mjesec ili još koja godina istala do drugog slavnog dolaska Spasitelja to nezna nitko samo Bog
ali gledajući, prateći događaje na zemlji koji se događaju nama pred oćima, i sami vidimo da nema još puno vremena

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
sva proročanstva iz Biblije su se ostvarila
samo neki ljudi izgleda ne shvaćaju to ili ne vjeruju, to je njihova stvar
Isusov dolazak je blizu
ali također se prvo moraju odigrati mnogi događaji unaprijed predviđeni, u Bibliji također najavljeni
-papa mora biti ustoličen kao najveći duhovni moralni autoritet
-nedelja mora biti uspostavljena kao sveti dan odmora za sve ljude
-sotona se mora ukazivati po nebu i glumiti Isusa, tvrdeći da svi oni koji ne poštuju autoritet zvjeri i slike njene izazivaju velike nesreće na nebu, na zemlji i na moru
-na našoj planeti če biti strašna razaranja i ljudi će moliti na koljenima za mir
-svi ljudi moraju biti upućeni, obaviješteni o istinu koju Biblija iznosi da mogu sami slobodno odlučiti hoće li prihvatiti istinu ili neće
-Božji Zakon 10.Zapovijedi se mora pronaći za svjedočanstvo kršćanima da su u pravu jer slijede Bibliju, vjeruju u Božji zakon

kažem mora jer je to i najavljeno u proročanstvima
kada se to nebi dogodilo, ispalo bi da je sam Bog lažov a to nije tako
jer On je sve te događaje i najavio jako jako davno
i upravlja događajima na zemlji da sve bude točno po njegovom planu i redu

da li je još koji mjesec ili još koja godina istala do drugog slavnog dolaska Spasitelja to nezna nitko samo Bog
ali gledajući, prateći događaje na zemlji koji se događaju nama pred oćima, i sami vidimo da nema još puno vremena

Mene interesuje sto je Isus slagao apostole da ce doci za njihovog zivota ili sto su autori jevanjdjelja slagali citaoce. Ovo moramo da razjasnimo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vernici vec dva milenijuma cekaju mesiju i svaka generacija je uverena da ce bas u njihovo vreme mesija ponovo doci. Jedan od velikih problema hriscanstva je sto je Isus obecao da ce se vratiti jos za zivota apostola.

Zaista vam kažem: imaju neki medu ovima što stoje ovde koji nece okusiti smrt dok ne vide Sina covecijeg gde ide u carstvu svom.
Matej 16:28

Zaista vam kažem da ovaj naraštaj nece proci dok se ovo sve ne zbude.
Luka 21:32

Kao i obicno, neko u bibliji laze. Ili je Isus slagao apostole ili su autori jevandjelja slagali. Ovo moramo da ispitamo do kraja, jer je ovo ogroman kamen spoticanja u hriscanstvu.

Ova dva navedena teksta se moraju sagledati u kontekstu biblije, jer Isus nije izjavljivao nešto što je kontradiktorno nekim njegovim ranijim ili kasnijim izjavama.

Naprimer, u 24 poglavlju jevanđelja po Mateju imamo najpoznatiji Isusov proročki tipološki govor o događajima koji treba da se odigraju nakon njegove smrti.
On tu kroz sliku razorenja Jerusalima koje se odigralo 70 godine nove ere, opisuje događaje koji će obeležiti sam njegov drugi dolazak.
Iz ovog poglavlja, kao i nekih drugih gde Isus ili sami apostoli takođe opisuju pojedine događaje koji će predhoditi Hristovom dolasku, može se zaključiti da je taj događaj smešten u budućnosti gledano sa vremenske tačke onoga vremena.

Prema tome, gore navedeni tekstovi upućuju na nešto drugo, a to sigurno nije Hristov drugi dolazak.

Ovaj prvi tekst koji glasi: "Zaista vam kažem: imaju neki medu ovima što stoje ovde koji nece okusiti smrt dok ne vide Sina covecijeg gde ide u carstvu svom" Matej 16:28 predhodi upravo događaju koji je ispunio ovaj Isusov nagoveštaj, a to je vezano za događaj pokazivanja Isusove slave, odnosno to je prvi stih ovog poglavlja, nakon čega ova Isusova reč i dobija svoje ispunjenje:

"И рече им: Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде царство Божје да дође у сили.
I poslije šest dana uze Isus Petra i Jakova i Jovana, brata njegova, i izvede ih na goru visoku same.
I preobrazi se pred njima, i zasija se lice njegovo kao sunce, a haljine njegove postadoše bijele kao svjetlost.
I gle, javiše im se Mojsej i Ilija koji s njim govorahu.
A Petar odgovarajući reče Isusu: Gospode, dobro nam je ovdje biti; ako hoćeš da načinimo ovdje tri sjenice: tebi jednu, i Mojseju jednu, i jednu Iliji.
Dok on još govoraše, gle, oblak sjajan zakloni ih, i gle, glas iz oblaka koji govori: Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji; njega slušajte.
I čuvši učenici padoše ničice i uplašiše se veoma.
I pristupivši Isus dohvati ih se i reče: Ustanite i ne bojte se.
A oni, podignuvši oči svoje, nikoga ne vidješe do Isusa sama.
I kada silažahu sa gore, zapovjedi im Isus govoreći: Nikom ne kazujte što ste vidjeli dok Sin Čovječiji iz mrtvih ne vaskrsne"

Što se tiče teksta "Zaista vam kažem da ovaj naraštaj nece proci dok se ovo sve ne zbude" Luka 21:32 Isus u njemu govori o događajima vezanim za svoju smrt i vaskrsenje, a ne o svom drugom dolasku.

Poslednja izmena:
Natrag