Kažeš slažemo se da je Bog jedan a ti imaš Boga kao imaginaciju a ne kao Stvoritelja i Spasitelja.
Tačno, jedan Bog se pojavljeje kao Stvoritelj i kao Spasitelj i ako uzmeš mesta gde se Otac pominje kao Spasitelj onda čitaš i da je Isus Spasitelj a nema dva Spasitelja i o je taj JEDAN koji nas Spasi, Duh ili TELO? Ili Duh kroz Telo?
Ne razumem zasto si skrt na recima i nekako ostajes nedorecen?
Ja mogu ovo sto si napisao razumeti samo na jedan nacin, a to je... Isus Hrist je Bog OTAC i On se(DUH) podelio dolaskom Isusa na zemlju, jedan deo Boga je na zemlji u Isusu(TELU) a dragi na nebesima. Je li tako???
Isusa razapinju i on vaskrsava u telu od krvi i mesa i u takvom TELU odlazi na nebesa. Da li je Otac(DUH) podeljen i dalje na nebu ili se OTAC u potpunosti nalazi u Isusu(TELU) i da li oni izmedju sebe komuniciraju? Je li ovako???
Ako nije, pitam te kome se prema Pavlovim recima ISUS na nebesima MOLI za nas???
Ako je Isus OTAC APSOLUTNI BOG I JEDAN JEDINI, kako to da se OTAC sam sebi moli i ima li potrebe za ovim i da li je ovo u opste logicno?
Ako je Hrist OTAC kome je On onda POSREDNIK???
Nista mi od ovoga nije jasno pa te molim ako zelis da mi objasnis!
Ko to kaže?
Ide služba STVORITELJA i gde je tad bila služba Spasitelja kad je stvarano? A kad je išla služba Spasitelja gde je bila služba posrednika i Stvoritelja?
Usresredi se na ono sto te pitam.
Ko je Jehova?
Ko je Isus Hrist?
Ko je sveti duh?
Da li su Oni jedan Bog, tri ili dva?
Da li sada u ovom trenutku postoje i Isus i Jehova i ko je ko?
Da li je ovo iz tvoje logike ili iz Božje reči?
Šta imamo na Jordanu pri krštenju?
Zakljucih na osnovu onog sto si pisao a ne na osnovu onog sto je zapisano u Bibliji.
Na Jordanu imamo, kako podronitelj kaze
OCEVOG SINA kog krstava(u cije IME ga krstio) imamo
OCEV SVETI DUH vidljiv u obliku goluba i
OCEV glas koji dolazi sa neba. Tako Jovan kaze. A nikako nije rekao da je krstio BOGA OCA JEHOVU.
Loše predpostavljaš jer je Jahveh bio U TELU i IMA GA u toj službi jer se isti u svim pojavljuje.
Ti izgleda imaš jednu fikciju Boga kao nekog kipa gore a ono dole je dvojinik ili neko stvorenje koje glumi Boga?
Ako je Jehovin(DUH) u telu, ko je onda Isus Hrist???
Kazes da poravnatom stazom stize Jehova i On stize kroz telo Isusovo! Tako mogu razumeti da je Hrist Jehova, a znamo da nemogu biti dva SVEVISNJA BOGA, zato ti pitam ko je Bog Isus ili Jehova???
Ko je licno tvoj Bog i kojim imenom ga oslovljavas, da li je to imenom ISUS HRIST???
Kako kažeš da veruješ Isusovoj reči a negiraš Njegovu tvrdnju da je On Otac i da ga videše?
Pre svega Hrist se otkriva kao BOZIJI SIN u 99,9% slucajeva.
Samo u 0,1% slucajeva kao OTAC!
Da ne bude zabune, NE BOG OTAC, vec samo kao OTAC.
Ne rekoh li da je ovo apostolima bilo i vise nego jasno pa su nastavili da uce da je Hrist SIN BOZIJI, a nikada nisu ucili da je Hrist BOG OTAC!
Sta ja onda da verujem? Mozda drugacije na osnovu nekih mojih licnih zakljucaka?!
Ako si pristalica APOSTOLSKOG ucenja pokazi mi gde su ucili da je Hrist BOG OTAC? Unapred hvala.
Koliko te razumem ti imaš glavnog i pomoćnog Boga.
Imaš ih DVOJICU a ja JEDNOG o kojem ti svedočim kao i proroci i apostoli da je Bog U TELU stigao.
Pa svedoce da ce stici Jehova, da li to znaci da je Jehova tvoj Bog?
Reci ko je onaj SIN što se zove BOG SILNI i OTAC VEČNI koji je to Bog SIN?
Reci koji je Bog stigao za Jovanom podroniteljem?
Pa je li Jehova? Ko je taj Bog po tebi?
Tripo, sve je to jasno vernicima a ko neće da veruje može mu Isus lično reći ko je i opet neće verovati i pitaće: ,,Zašto onda piše da ga niko ne može videti?,, jer ne razumeju a da bi razumeli treba se otvoriti razum a to ne čini čovek već Bog.
Po onome koliko ko poznaje Boga vidimo kome je otvoreno a kome ne.
Pa Hrist je licno i rekao ko je On! Nece on dolaziti na zemlju i svakoj generaciji posebno govoriti... jednom bese na zemlji i objavi ISTINU koja je u jevandjeljima i preko apostolskih poslanica ostala u amanet za sve vekove... tamo citamo za koga ga apostoli drze, koji ga licno videse i cuse!
Jedno je i vise nego sigurno da ga za BOGA SINA nisu drzali, vec za BOZIJEG SINA.... tako isto ga nisu drzali za BOGA OCA vec za OCEVOG SINA!
Sve drugo sto se razlikuje od apostolskog ucenja je produkt ljudskog izmisljanja!