Budni kršćanin
1 сат ·
Zašto narode moj? Zašto se klanjate idolima ,zar vam Bog nije dovoljan?
(Izlazak 20:4-5) "Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran."
Tko je uopće "Gospa" koja se ukazuje Katolicima? Je li moguće da nam je Krist zaista poslao Mariju da nam preko nje šalje poruke ili se radi o suprotnoj strani? Idemo analizirati neke njezine poruke koje su službeno prihvaćene od strane Rimske Crkve.
Poruka iz Fatime
"Nikada nećete biti sami. Moje bezgrešno srce bit će vaše utočište i put koji će vas voditi do Boga"
Poruka data katoličkom ocu Gobiju
"Moraš u svakom trenutku biti ono što ja hoću da budeš, i u svakom trenutku činiti upravo ono što ja želim da činiš. Ne boj se, ja ću uvijek biti blizu tebe"
Za početak ajmo analizirat ove dvije poruke. Duh koji se predstavlja kao Marija za sebe tvrdi da je njeno bezgrešno srce put koji vodi do Boga, no Isus nam kaže (Ivan 14,6) " Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu OSIM po meni." Isus nam jasno kaže da je on JEDINI put do Boga i pored njega nema puta koji bi vodio k Bogu, no "Gospa" krši Isusove riječi govoreći da je ona također put do Boga.
U ovoj drugi poruci datoj katoličkom ocu Gobiju ,"Gospa" za sebe kaže da je sveprisutna, jer kaže "Ja ću uvijek biti blizu tebe" ,sveprisutnost je atribut koji ima samo Bog jedini i nitko drugi.
Poruke date Bernardu Martinezu iz Kuape, Nikaragva
"Nemoj da si žalostan, ja sam sa svima vama iako me ne vidite. Ja sam Majka svih vas grešnika."
Poruka od Gospe svih naroda
"Stojim ovdje kao koiskupitelj i advokat. Sve treba posvetiti tome. Ponavljajte ovo zamnom. Nova dogma biće dogma o koiskupitelju."
Poruka data katoličkom ocu Gobiju
"Dokle ne budem priznata tu gdje Najsvetije trojstvo želi da budem , neću biti u stanju da u potpunosti ispoljavam svoju moć u materinskom djelu koiskupljenja i sveopćeg posredništva milosti."
Ajmo analizirati ovo. Ovdje "Gospa" za sebe tvrdi da je sveprisutna te sebe naziva koiskupiteljicom zajedno sa Kristom. Ova poruka ide direktno protiv Biblije , Biblija je jasna ko dan, ISUS KRIST JE JEDINI ISKUPITELJ i pored njega nema imena pod nebom koje nas može iskupiti
(Djela apostolska 4,12) "I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."
Bog kroz Bibliju cijelo vrijeme jasno naglašava da je on izbavitelj ,spasitelj i iskupitelj i da pored njega nema spasitelja i iskupitelja:
(Izaija 47,4) "Otkupitelj naš, ime mu je Jahve nad Vojskama, Svetac Izraelov"
Pored svih ovih antibiblijskih tvrdnji, duh koji se prikazuje kao Marija , za sebe govori da je ona stradala zajedno sa Kristom i da čak i ona ispašta za grijehe.
Poruka Gospe od Lasaleta Francuska
"Jer sam dugo stradala za vas; ako ne žeite da vas moj Sin napusti, primorana sam da mu se molim bez prestanka. Vi ne obraćate pažnju. Međutim koliko god da biste htjeli , nikad ne možete nadoknaditi bol koju sam preuzela za vas."
Poruka sv. Brigiti iz Švedske
"Smjelo tvrdim da je njegovo stradanje ,postalo moje stradanje, zato što je Njegovo srce bilo moje, kao što su Adam i Eva prodali svijet za jednu jabuku, u izvjesnom smislu, moj Sin i ja smo iskupili svijet jednim srcem."
Ajmo analizirat ovo
(1. Petrova 3,18) "Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu."
(Hebrejima 10,12) "A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe, zauvijek sjede zdesna Bogu"
(Hebrejima 10,14) "Jednim uistinu prinosom zasvagda usavrši posvećene."
(Hebrejima 10,18)" A gdje su grijesi oprošteni, nema više prinosa za njih."
Također u proroku Izaiji (53) jasno možemo vidjeti da je Krist jedini patio za naše grijehe. Jedini je Krist taj koji je odnio naše grijehe na križu i koji je patio zbog njih, no prikaza koja se prikazuje kao Marija za sebe tvrdi da je ona također patila s Kristom. Još jedna antibiblijska tvrdnja.
Onda dalje ,"Gospa" za sebe tvrdi da je bezgrešna ,no Biblija nam jasno kaže da u svi ljudi sagriješili osim Krista.
(Rimljanima 5,12) "Zbog toga, kao što po jednom Čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt..."
Dalje Isus je sam slomio silu Đavlu ,no prikaza "Gospa" tvrdi da je ona ta koja je slomila silu Đavlu rodivši Krista. Onda katolička Crkva uči da se Sotona više boji Marije ,nego Krista. To je još jedno antibiblijsko učenje i mislim da ne treba pisati zašto.
Biblija Isusa naziva Jutarnjom zvijezdom, dok "Gospa" za sebe kaže da je ona Jutarnja zvijezda.
Ajmo dalje
Poruka za Bruna Kornakiola, Italija
"Ja sam ona koja je vezana za Božansko Trojstvo. Ja sam djevica iz Otkrivenja."
Ovdje "Gospa" za sebe tvrdi da je vezana za Trojstvo i samim time je i dio samog Trojstva ,no Bog u Bibliji jasno tvrdi
(Izaija 44:6) "Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, Jahve nad Vojskama: "Ja sam prvi i ja sam posljednji: OSIM MENE Boga nema."
Poruka iz San Nikolasa
"Moja djeco, ja sam vrata Neba i pomoć na zemlji."
Ovdje "Gospa" tvrdi da je ona vrata neba, no Isus nam jasno kaže da je on vrata koja vode u nebo
(Ivan 10,9) "Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti."
Isus je vrata i put za Nebo ,pored njega nema spasitelja.
Poruka katoličkom ocu Gobiju
"Kao majka želim vam reći da sam ovdje s vama, predstavljena kipom koji ovdje imate. Svaki moj kip je znak mojega prisutstva i podjseća vas na vašu nebesku Majku, stoga se ona mora poštovati i staviti na mjesta većeg obožavanja."
Usporedimo ovu poruku sa Biblijom.
(5. Mojsijeva 4,15) "Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,"
(5. Mojsijeva 4,16) "Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene,"
Duh koji se predstavlja kao "Gospa" također zahtijeva od ljudi da joj se grade kipovi i hramovi njoj u čast.
Poruka Gospe od Gvadalupe
"Usrdno želim da se za mene ovdje izgradi hram gdje mogu pokazati i ponuditi svu moju ljubav, samilost ,pomoć i zaštitu, jer ja sam Milostiva majka."
Ajmo ovu poruku usporediti sa Biblijom
(5. Mojsijeva 5,8-9) "Ne gradi sebi lika rezanoga, niti kakve slike od tvari koje su gore na nebu ili koje su dolje na zemlji ili koje su u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji na sinovima pohodim bezakonja otaca njihovih do trećega i do četvrtoga koljena, onih koji mrze na me."
Poruka Marijina sv. Brigiti Švedska
"Ja sam Marija, Kraljica nebeska i Kraljica anđela."
Ajmo vidjeti što nam Bog ima za reći, tko je ta Kraljica nebeska kojoj se ljudi klanjaju.
(Jeremija 7,18) "Djeca kupe drva, oci pale vatru, žene mijese tijesto da ispeku kolače `kraljici neba` i lijevaju ljevanice tuđim bogovima da me pogrde."
Mogao bih ti još hrpu poruka analizirati koje dolaze iz Međugorja i koja idu direktno protiv Biblije , također bi mogao analizirati poruke iz 3. Fatimske tajne koje također idu direktno protiv Biblije. Iz Međugorja poruke nisam analizirao pošto RKC još nije prihvatila to kao mjesto gdje se zaista ukazuje "Marija"
Biblija nam jasno govori da se Bog nikada ne mjenja tako da nitko ne može reći da je Bog promjenio svoje mišljenje i dao Mariji sve statuse koje on ima.
Malahija 3:6 izjavljuje: “Jer ja, Jahve, ne mijenjam se, a vi se, sinovi Jakovljevi, mijenjate bez prestanka!” Slično, Jakov 1:17 nam govori: “Svaki dobar dar, svaki savršen poklon dolazi odozgo, od Stvoritelja zvijezda, u koga nema ni promjene, ni zasjenjenja zbog mijene”. Značenje Brojeva 23:19 ne može biti jasnije: “Bog nije čovjek da bi slagao, nije sin Adama da bi se kajao. Zar on kada rekne, a ne učini, zar obeća, pa ne ispuni?” Ne, Bog ne mijenja svoje mišljenje. Ovi stihovi potvrđuju da je on stalan i nepromjenljiv.
Marija za sebe tvrdi i traži da ima isti status kao i Bog ,također za sebe tvrdi da je dobila status da bude Kraljica neba ,no Bog nam jasno kaže da on svoje časti drugima neda jer je on ljubomorni Bog.
(Izaija 42,8) "Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima."
(Pn 5:9) " Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, "
Duh koji se ukazuje katolicima je nitko drugi nedogodli sam Sotona prerušen u "Gospu" .
(Gal 1:8-9) "Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam ANĐEO S NEBA navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je PROKLET!
Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet."
Duh pod nazivom "Gospa" ili "kraljica neba" je puno toga nadodala na evanđelje ,a hrpa njenih izjava jasno idu protiv Biblijskih učenja. Katolička "Gospa" je demon koji se pretvara u duha svjetla pod raznim bogohulnim imenima koja pripadaju samo Bogu
.
(Marko 13:6) "Mnogi će doći u moje ime i govoriti: Ja sam! I mnoge će zavesti."
(Marko 13:21-22) "Ako vam tada tko rekne: `Evo Krista ovdje! Eno ondje!` - ne vjerujte.
Ustat će doista lažni kristi i lažni proroci i tvorit će znamenja i čudesa da, bude li moguće, zavedu izabrane"
(1. Timoteju 4:1) "Duh izričito veli da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i pristati uz prijevarne duhove i đavolske nauke.“
Nedajte se zavesti i ne pristajte uz nauke prijevarnih duhova koji uzimaju Božju slavu i sebi ju prepisuju poput duha pod nazivom "kraljica neba".
Za kraj, ukratko od kuda dolazi ideja da se uopće proglasi da je Marija bila uznesena na nebo pošto u Bibliji nema naznaka da je Marija bila uznesena? Nije rijetkost da se iznad Vatikana pojavljuju NLO fenomeni, kroz povijest je zabilježeno podosta NLO fenomena iznad Vatikana. Tko su uopće vanzemaljci? Jesu li to stvarno bića sa drugih planeta ili se radi o nečem tajanstvenijem? Tko nije upoznat sa NLO fenomenima i fenomenima NLO otmica ,može više toga saznati u sljedećem članku: Takozvani vanzemaljci su demonska bića koja utjeću na ljudski um te kod ljudi izazivaju razne vizije i vode ih u umu na mjesta koja zapravo ne postoje ,ali ljudsko tijelo je i dalje na mjestu gdje je i bilo. Drugim riječima radi se o parapsihološkim pojavama unutar ljudskog uma. No kakve veze imaju NLO fenomeni i "vanzemaljci" sa dogmom o uznesenju "Gospe" ? Kada je papa Pio XII. jednom prilikom iznad Vatikana na svoje oči vidio NLO ,gledajući u njega dobio je inspiraciju da donese dogmu da je Marija bila uznesena na nebo. No tko je pročitao članak ili se već prije bavio NLO fenomenima zna da su NLO fenomeni zapravo demonska aktivnost i da to nema nikakve veze sa nekim daleko inteligentnijim bićima iz svemira. Dakle papa Pio XII. je dobio inspiraciju o toj dogmi kada je gledao u palog anđela prerušenog u svjetleću kuglu iznad Vatikana. Rezultat toga bio je da je papa Pio XII. je 1. studenog 1950. godine definirao dogmu o Marijinom uznesenju: «Marija, bezgrješna vječna Djevica Majka Božja, nakon što je završila svoj zemaljski život, bila je uznesena tijelom i dušom u slavu nebesku» (Munificentissimus Deus)
Biblija i znanost