POTRESNA ISPOVEST MONAHA SA KOSMETA: Brisao sam suze sa ikone, ali su one samo navirale
12/07/2016
15330
Facebook1,569Facebook MessengerViberWhatsAppTwitterGoogle+Google Gmail
Jeromonah Aleksej priča o čudu koje se desilo u metohijskom manastiru Budisavci, koji jedva opstaje u čisto albanskom okruženju, bez ičije pomoći i zaštite, često bez struje i hrane, izložen stalnim pritiscima.
Čudo iz Metohije! Suze na ikoni Presvete Bogorodice podsetile su mnoge koji su to zaboravili, da u srcu Metohije i dalje postoje srpski manastiri, među njima i manastir Budisavci, gde se ovo čudo i desilo. Jeromonah Aleksej priča za Telegraf kako se dogodilo čudo da najstarija ikona u manastiru, na praznik Svetog jovana Zlatoustog zaplače, ali i kakav je život u potpuno albanskom okruženju, bez ičije zaštite, često bez struje, osnovnih životnih namirnica i onoga što im najteže pada – bez ljudi.
Kada su proplakale oči Bogorodice na ikoni, pomislio sam da je reč o slučajno prosutom ulju, te sam ga obrisao sa ikone, kaže otac Aleksej i dodaje:
RADOVI U HRAMU SVETOG SAVE TEKU PUNOM PAROM, ZAVRŠENO 90 ODSTO POSLA: Pogledajte unutrašnjost NAJVEĆEG pravoslavnog hrama na Balkanu! (FOTO)
– Međutim, svaki put kada sam obrisao, suze su se ponovo pojavljivale. Vratio sam se u sobu i negde oko 8 sati, pošto mi nešto nije dalo mirai, vratio sam se u crkvu i video sam da Majka Božija plače. Prijavio sam sestrama, a ljudi koji su bii u manastiru na noćenju su slikali. Nismo nikome objavljivali, tek kada je vladika došao rekli smo mu da je ikona mirotočiva. Potom je došlo još dosta monaštva i svi su se složili da nije dobro kada ikona toči suze. Kao i kada čovek plače, to je uvek jer ima neku muku, niko ne plače kad je dobro – priča jeromonah.
Pitali su, kaže, i duhovnike i rečeno im je da se samo mole Bogu jer “nije dobro”.
POGLEDAJTE TAJNE MANASTIRA GRONJAK: Čudotvorne MOŠTI Svetog Grigorija LEČE BOLESNE I NEPLODNOST! TREBA GA POSETITI! (VIDEO)
– Otac Joil nam je kazao da će biti velikih stradanja i iskušenja, ali za ceo svet. Ne odnosi se to samo na naš narod na Kosovu i Metohiji. I među monaštvom je bio onih koji nisu poverovali, nisu došli da vide. Ali, znate, za nas to nije čudo jer monasi često prisustvuju čudesima. To je čudo za narod koji ne veruje – objašnjava on i dodaje da su mnogi koji su se molili pred ikonom Bogorodice doživeli čudo. Ikonu je na platnu 1860. godine naslikao otac Rafailo, jeromonah manastira.
Među ljudima koji su došli da vide ikonu, bilo je kaže, i Albanaca.