Crkva i Biblija

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa ko je rekao da je neko nečist nekim činom, čin je dokaz nečistog stanja srca.

Stihovi koje sam dao ne dokazuju da je svinja čista.

Jadni vi, ponadali se evo Petru vizija za hranu, a ono vizija za neznabošce.

Nije Bog Isus došao da očisti svinje, nego ljude od grijeha.
Kao sto rekoh:

NE JEDITE SVINJE! :)

Demon kada izadje trazi da udje u svinje. Zato ovaj stalno i pominje svinje, jer je demonizovan! Ako mu pojedemo sve svinje, nece imati gde da izadje!

Tripo.

Jedan paradoks u koji veruju oni koji tvrde da je Hristos promenio kriterijume spasenja u odnosu od starog u novom zavetu, svojim stavovima upravo tvrde - da Hristos nije došao da spasi čoveka i da ga očisti od greha, već da je došao da očisti greh kako bi ga čovek činio a da ne bude kriv pred Bogom.

To po njima znači bukvalno - da je Bog došao da spasi greh a ne čoveka od greha, jer je navodno sve što je bilo greh u starom zavetu, on transformisao u pravdu, i kao spasonosno.

To bi značilo - da su se Bog i đavo udružili u saradnji, i Bog priznao da je đavo u pravu, i da je njegovo navođenje čoveka na greh u starom zavetu bilo ispravno.

Oni su tako ucrnili Boga, da ga ne može oprati ni najefikasniji izbeljivač.

Predstavili su ga kao onoga koji iznosi neistine, koji je kontradiktoran samome sebi, bezprincipijalnog koji menja kriterijume spasenja po svojoj volji ne poštujući sam svoju reč koju je ranije otkrio, koji pravi kompromise sa samim sotonom, itd, itd..

Svašta ljudi mogu da izmisle, i to je za rubriku iz politikonog zabavnika "verovali ili ne"

Boze mili sta ti pricas, ni sam ne znas sta si rekao i protiv koga si rekao!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kao sto rekoh:

NE JEDITE SVINJE! :)

Demon kada izadje trazi da udje u svinje. Zato ovaj stalno i pominje svinje, jer je demonizovan! Ako mu pojedemo sve svinje, nece imati gde da izadje!

Da se ne jede svinja je dato davno prije tog slučaja sa demonima.

I kako je dokazano da je svinja čista? Nikako.

Hvataš se za slamku.

Da je i dalje prljava, onda ne bi Isus uzeo primjer svinje i psa i bacanja bisera pred njih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da se ne jede svinja je dato davno prije tog slučaja sa demonima.

I kako je dokazano da je svinja čista? Nikako.

Hvataš se za slamku.

Da je i dalje prljava, onda ne bi Isus uzeo primjer svinje i psa i bacanja bisera pred njih.

Pa znam ja da tvoj demon voli prljavu svinju, u sta ce drugo da udje nego u svinju koja rokce, grokce i bacaka se po blatu? :)

Nego, to sto Isus spominje bisere i svinje, nista ne dokazuje!

Ja sam vec dokazao da fizicke karakteristike zivotinja u SZ nemaju veze sa medicinom vec sa duhovnim aspektom, jer je receno npr. za Jakova da "sinovi Izraelovi ne jedu stegna na zglavku do danasnjeg dana.. jer se jakovu iscasi stegno na zglavku". Tako i ove opisne karakteristike zivotinja u SZ imaju cisto duhovnu dimenziju i ukazuju na jevrejsko nemesanje sa drugim narodima. Ja te oborim biblijom. Ali ti si i gluv i slep, i mislis da "pobedjujes", a gubis bitku za bitkom...

Sve ti razumeš, nego namerno ne želiš da prihvatiš istinu.
Nemam ja pojma sta si se ti nalupetao tamo gore, niti kome se obracas, pretpostavljam nama ali to veze sa nama nema. Tako da ja stvarno ne znam kome se ti obracas, izgleda nesto fantaziras..

A siguran sam da ni ti ne znas sta si tamo napisao!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa znam ja da tvoj demon voli prljavu svinju, u sta ce drugo da udje nego u svinju koja rokce, grokce i bacaka se po blatu?

Oni koji jedu svinju služe demonima. Samo su formalno hrišćani.

Nego, to sto Isus spominje bisere i svinje, nista ne dokazuje!

Opet šuplja riječ, ako si ti isključio razum ili si bezobrazan pa namjerno izvrćeš, nije tvoj sagovornik. Ja tražim objašnjenje i dokaz da nije.

Ja sam vec dokazao da fizicke karakteristike zivotinja u SZ nemaju veze sa medicinom vec sa duhovnim aspektom,

Kako nema kada sam ja dokaz d aima veze sa zdravljem. Pa ne postaje čovjek zao uzimanjem nezdrave hrane nego je to manifestacija grešnog srca.

za Jakova da "sinovi Izraelovi ne jedu stegna na zglavku do danasnjeg dana.. jer se jakovu iscasi stegno na zglavku". Tako i ove opisne karakteristike zivotinja u SZ imaju cisto duhovnu dimenziju i ukazuju na jevrejsko nemesanje sa drugim narodima. Ja te oborim biblijom. Ali ti si i gluv i slep, i mislis da "pobedjujes", a gubis bitku za bitkom...

Lupaš besmislice, na primejru Danila u ropstvu se vidjelo da su i fizičke karakteristike tj. prednosti jedenja zdrave hrane.

Ma svaku nauku ću da ti oborim Biblijom.

Zeznuo te Danilo, što znači da stih koji si dao izvrnuo si ga u smislu da samo znači duhovnost.

Pa ko ima duhovnost taj će to pokazati i sa tijelom.

A miretova priča, mi imamo duhovnost, ali pušimo, opijamo se itd.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemam ja pojma sta si se ti nalupetao tamo gore, niti kome se obracas, pretpostavljam nama ali to veze sa nama nema. Tako da ja stvarno ne znam kome se ti obracas, izgleda nesto fantaziras..

A siguran sam da ni ti ne znas sta si tamo napisao!

Komentar je sasvim jasan i određen, i odnosi se na tačno određene pojedinosti koje vi iznosite sve vreme na forumu kao neku svoju istinu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tradicionalna crkva nije imala potrebe da prepravlja Pismo jer je uzdigla sebe i predanje iznad Pisma, a samo Pismo je držala podalje od naroda da ne bi narod primetio suprotno učenje u Pismu od njenog učenja.

Da je Crkva menjala Pismo onda se u Pismu nikada ne bi zadržali ovi zahtevi:

“A vi se ne zovite ravi; jer je u vas jedan ravi Hristos, a vi ste svi braća. I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan otac koji je na nebesima.

Niti se zovite učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos. A najveći između vas da vam bude sluga...” “Da je proklet čovek koji se uzda u čoveka.” “Kupljeni ste skupo, ne budite robovi ljudima.” (Matej 23,8-11; Priče 17,5; 1 Korinćanima 7,23)

Kult ličnosti je jasno osporen sledećim primerom ― kada je Kornelije kleknuo da se pokloni apostolu Petru, bio je zbog toga ukoren:

“A kad Petar šćaše da uđe, srete ga Kornelije, i padnuvši na noge njegove pokloni se. I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam samo čovek.” (Dela 10,26)

Obožavanje ikona i kipova je osporeno:

“Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti;” (2.Mojsijeva 20,4-5)

I dojučerašnjeg mrtvaca sad već kao Boga poštuje i odredi svojim podanicima tajne obrede i žrtve. One koje ljudi nisu mogli u osobi njihovoj poštovati, jer su predaleko od njih prebivali, približavahu sebi njihovo daleko obličje, te je svetina, ponesena lepotom dela počela pridavati božanske počasti onome koga je nedavno slavila kao čoveka. ... Nas nije zaveo nikakav izum opakih ljudskih sposobnosti, ni jalovo slikarsko delo, ukrašeni likovi koji u budalama potiču žudnju te žude za neživim obličjem mrtvoga lika. Ljubitelji su zla i dostojni takvih nada oni koji ih čine ili žele ili poštuju.” (Mudrosti Solomunove 15,4-6)

“Usta imaju a ne govore, oči imaju a ne vide, uši imaju a ne čuju, ... Kakvi su oni, onaki su i oni koji ih grade, i svi koji se uzdaju u njih.” (Psalam 135,15-18)

Takodje Pismo je u sukobu sa učenjem crkve da čovek može da zasluži spasenje:

“Jer ste vi milošću spaseni, po veri. I to ne dolazi od vas. Dar je to Božji, i ne po delima da se niko ne bi pohvalio.” “Jer se delima zakona ni jedno telo nece opravdati pred Njim.” “A kada se javi dobrota i čovekoljublje Boga, Spasitelja našega, ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom novoga rođenja i obnovljenja Duhom Svetim.” (Efescima 2,8-9; Rimljanima 3,20; Titu 3,4-5)

Crkva ljude plaši Bogom, a Sveto pismo uči suprotno:

“Strah kojim me se boje zapovest je ljudska kojoj su naučeni.” “U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer je u strahu mučenje, a ko se boji nije se usavršio u ljubavi.” “Jer nam Bog ne dade duha straha, nego sile i ljubavi i čistote.” (Isaija 29,13; 1.Jovanova 4,18; 2.Timotiju 1,7)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Biblija kaže da se samo Bog obožava, dok neki ljudi to čine sa crkvom.

Potopili valjevsku gračanicu i onda kuknjava zbog crkve, zbog objekta.

Zar to nije obožavanje hrama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jednom prilikom sam organizatorima lično rekao "da se treba boriti za ljude, a ne za cigle, i da njihova borba protiv abortusa nema smisla jer predstavlja seckanje grana, ako prvo ne saseku problem u korenu, a to je nemoral u društvu" a oni su me gledali čudno kao da sam govorio stranim jezikom.

U tome sam video da nisu iskreni, već da rade iz ko zna kojih zemaljskih pobuda.

Natrag