Crkva i Biblija

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta : Uh što reći ? Pa za kaj si postavila ove klipove ? Sad mi tek niš nije jasno. U ovom drugom bogoslovi počinju u matrix stilu ako su bogoslovi ? Prolaze kroz fazu Rap i hevi metal i na kraju ninđža kompilacija ....ne. Znam da treba biti svima sve ali ali.... :welcome:

I pomislila sam da će te sablazniti...:Dali, nemoj, samo se slabići sablažnjavaju.
Ali, mladima se to sviđa. I bez obzira na neobičnost videa, poruka o crkvi je jasna.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Gardian: U crkvu idem (vode me) od svoje 1. godine rođenja! U Metodističku, i u Pravoslavnu - gde sam i kršten!

Metodistička i Pravoslavna crkva se jako razlikuju. Kako to uspjevaš pomiriti u sebi? :???:

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
@izabela
polako sa tim izjavama
u prvom redu jezuiti ne služe Bogu ni Kristu nego rimskom papi
taj red jezuita je osnovan da smakne sve ljude , bili to pravi kršćani svjedoci Kristovi ili sve ostale ljude koji se na bilo koji način protive rimu-vatikanu
prema tome jedan jezuita može pisati što god hoče, mi kršćani tome ne vjerujemo, jer ne iznose Biblijski nauk
baš kao što ne vjerujemo ni vašem bivšem jezuiti koji je otpao od vašeg jezuitsog reda, alberto rivera

pod broj dva
u početku Kristove crkve kada je osnovana nije bilo nikakvih RIMOkatolika niti pravoslavaca
RIMOkatolici se pojavljuju kao neki novi kršćani, samo ti neki novi kršćani ne slijede Kristov Biblijski nauk
to je bilo između 3.4.stoljeća
ti novi kršćani su unijeli sa sobom u crkvu sve idolopokloničke običaje
-svetkovanje nedelje
-klanjanje kipovima skikama križevima
-trojstvo
-pravo da crkva smije ubijati ljude koji ne vjeruju slijepo crkvi i dotadšnajem ponifeksu

sve ovo što sam nabrojao Krist nikada nije naučavao, niti je to Biblijski nauk

jezuita a da piše o Bibliji, propovijeda Krista
ma to mora da je neka zabuna i u samom RIMOkatoličkom svijetu

pravoslavci se pojavljuju unazad 1000.g koliko je poznato
kada su se dvojica tadašnjih papa posvađali i podijelili, razišli
E moj perhane!vidi se da ti je istorija slaba strana!Gospod je sam rekao Pavlu da mu je poslednja stanica (RIM)da ce tamo biti njegov poslednji put! rim je prestonica hriscanstva bio i bice,Ikone nisu idoli,vec ilustracija biblije!onaj ko im se moli ili klanja jeste idolopoklonik ali koji ikone prima samo kao ilustraciju biblije kad udje u crkjvu nije idolopoklonik.Kako to?pa i u satoru Bozjem u vreme Mojsija je bila ikona,dva heruvima kao ilustracija moci a ne da bi se narod izreala klanjao njima.

Kojih bre 1000g unazad se pravoslavci pojavljuju?znas li ti uopste sta znacio rec (Pravoslavni?)u prevodu to je (Ortodox)a ortodoxi su prvi hriscani na prvom jerusalemskom saboru postali,znas li to???)Ortodox-pravo-slavlje je od prvog dana hriscanstva a to su bili ortodoxni jevreji,a do 1054g i rimokatolicka,grkokatolicka,jermenska,gruzinska i itd su svi bili ortodoxna crkva!a pravoslavna crkva je jednostavno izabrala 1054g da ostane ortodoxna kao produzetak jedine i prave Apostolske crkve.Dok je rimska,grcka,armenija, itd resila da uzme katolicki smer,mada je to u sustini (ISTO) mozda po neka nijansa zbog koje su se i razisli 1054g.

Procitaj malo o vizantiji,prvom hriscanstvu-ortodoxiji,nebi ti skodilo.

Protivnik sam (EKUMENIZMA)ali samo kad se radi o ujedinjenju svih religija sveta tj(Vavilon veliki)ali nisam protivnik (HRISCANSKOG EKUMENIZMA) jer hriscanstvo je bilo jedino dok ga nisu isekli u kupus salatu-denominacije!zasto to rade?pa upravo zbog toga da nebudemo jedini u Hristu jer dok nebudemo jedini u hristu ni hrist nece biti u jedinstvu s nama!Isus kaze (DA BUDU OCE JEDNO KAO STO SMO JA I TI DA I ONI BUDU U NAMA I MI U NJIMA JEDNO KAO STO SI TI U MENI OCE!? I JA U TEBI!??)DAKLE SVAKO KO JE PROTIV UJEDINJENJA HRISCANSTVA ON JE NA STRANI ANTIHRISTA,JER SAMO NJEMU NE ODGOVARA DA NAS GOSPOD IMA JEDINU I PRAVU APOSTOLSKU CRKVU)zamisli gde bi se deli svi pastori?propovednici koji zaradju pravo bogactvo na naivnim ljudima?propali bi im milioni,milioni,dolara!ne zaboravi jedno!sve te sekte poticu iz amerike jer amerika je u stvari labava ekonomija moze da pukne-bankrotira u svaku minutu pa mora da izmislja nacine kako da dodje do dolarqa svaku sekundu ili adio amerika.
Zato i stancuje sve nove,nove i nove dominacije!cak je priznala i crkvu djavola izvesnog madjara Sandora tamo u americi!

Procitaj istoriju pa mi reci koja je crkva najvise zlostavljana od pocetka hriscanstva?evo ja cu ti pomoci!(Ortodoxalna)

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Na forumu se vode diskusije između pripadnika različitih vjera, ali i različitog shvaćanja i tumačenja Biblije.
Mislim da može pomoći ovaj ulomak iz knjige “Crkva i Biblija” p. Arnolda Damena, isusovca.
Napomena, riječ katolik u prvom dijelu teksta se odnosi na prve kršćane, tj. Katoličku i Pravoslavnu crkvu.

Nitko ne može imati Boga za Oca tko nema Crkvu za Majku niti imati Riječ Božju kao izvorište vjere bez Crkve kao učiteljice. Radi se o nepogrešivom autoritetu Crkve u poučavanju, prema Kristovom obećanju, koji jedini može očuvati Riječ Božju od zastranjujućih tumačenja.

Postovanje Izabeleta,

Prilozila si vrlo dobar i pocian tekst o kome vtredi diskutovati. Nemam vremena da na mnoge tvrdnje odgovorim ali, odgovoricu makar na jednu tvrdnju.

Pisac tverdi: "Nitko ne može imati Boga za Oca tko nema Crkvu za Majku niti imati Riječ Božju kao izvorište vjere bez Crkve kao učiteljice. Radi se o nepogrešivom autoritetu Crkve u poučavanju, prema Kristovom obećanju, koji jedini može očuvati Riječ Božju od zastranjujućih tumačenja."

Izabeleta, koja je to nepogresiva Crkva? Ne zelim ovde da kritikujem Katpolicku crkvu, ali ne mislim da je ijedna crkva nepogresiva. Sve u cemo covek ima udela podlozno je promasaju.
Isto tako ne verujem da je ikome potrebna "Majka crkva" da bi mogo imati Boga Stvoritelja na Nebu.
Mi imamo Bog Stvoritelja na Nebu sa crkvom ili bez nje. On je na Nebu verovali mi u njega ili ne.

Za one koji poznaju Katolicku crkvu od Hrista do danas, zar zbilja neko moze reci da je ona nepogresiva?
Da li je bila nepogresiva i ond akada je spaljivala svoju bracu hriscane na lomaci?
Da li je bila nepogresiva kad je vodila i krstaske ratove?

Jedna istoricar je ovako opisao jednu scenu krstaskog rata: "Krv Saracena je tekla potocima ulicom u Jeruslaimu. A kada su borvci stigli do Hristovog groba, sklopili us svoje krvave ruke na molitvu".
Zar je i takva molitva Bogu ugodna? Mogu liu ljudi imati Ovca na nebu i bez ovakve majke Crkve. Ja tvrdim i verujem da mogu.

Da li je i onda bila nepogresiva kad je hriscane bacala u tamnicu u kojoj su se decenijama do smrti mucili?

Jedino Bog je nepogresiv i pravedna u svim svojim zamislima i delima. A svi ljudi, bez razlike na njihovo zvanje i njihov polozaj, su skolini nepravdi i istorija pokazuje da je su tako mnogi i postupali.

Sve najbolje

Isus je rekao: 'Pregledajte PISMA, ...i ona sveoce za mene." Jovan 5,39. Pismo svedoci z aHris5ta ane Crkva.

Zatim je dodao: "Koji me veruje kao sto PISMO rece za mene, iz njegova telka poteci ce reke zibve vode." Jovan 7,38
Vernik moze verovati u Hrista onako kao sto Pismo rece sa Crkvom ili i bez nje."
hristos je centar spasenja, anije Crkva.

Apostol Pavle tvrdi: "Sve je Pismo od Boga dano." 2. Timotiju 3,16. Dakle izvor Bozje reci nije nijedna Crkva, nego Bog.

Crkva moze pomoci verniku u proucavanju Biblije, ali ako nije na putu istine, moze mu mnogo i smetati u tome.

Sve najbolje

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
mika pa i vi ste crkva, znaci i vi nemate pojma o isusu niti svedocite o njemu
ja sam zapanjen kolikol judi ovde pricaju svasta a da prvo ne pogledaju sebe i svoju situaciju

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Crkve jedno, Biblija drugo.

Svinja može da se jede.

Biblija kaže da ne može.

Izaija 65,4

na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima, jedu svinjetinu, meću u zdjele jela nečista.

Izaija 66,17

Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina.

_____

Kažu Bog je očistio svinju u NZ i zato navode stih vizije koju je Petar dobio.

To su ovi stihovi.

Djela apostolska 10,15

I gle, glas opet k njemu drugom: što je Bog očistio ti ne pogani.

Djela apostolska 11,9

A glas mi odgovori drugom s neba govoreći: što je Bog očistio ti ne pogani.

A zbog čega mu je Bog ovo dao?

Djela apostolska 10,28

I reče im: vi znate kako je neprilično čovjeku Jevrejinu družiti se ili dolaziti k tuđinu; ali Bog meni pokaza da nijednoga čovjeka ne zovem pogana ili nečista;

I koga su sada osnovali masoni, a koga Bog?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Crkve jedno, Biblija drugo.

Svinja može da se jede.

Biblija kaže da ne može.

Izaija 65,4

na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima, jedu svinjetinu, meću u zdjele jela nečista.

Izaija 66,17

Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina.

_____

Kažu Bog je očistio svinju u NZ i zato navode stih vizije koju je Petar dobio.

To su ovi stihovi.

Djela apostolska 10,15

I gle, glas opet k njemu drugom: što je Bog očistio ti ne pogani.

Djela apostolska 11,9

A glas mi odgovori drugom s neba govoreći: što je Bog očistio ti ne pogani.

A zbog čega mu je Bog ovo dao?

Djela apostolska 10,28

I reče im: vi znate kako je neprilično čovjeku Jevrejinu družiti se ili dolaziti k tuđinu; ali Bog meni pokaza da nijednoga čovjeka ne zovem pogana ili nečista;

I koga su sada osnovali masoni, a koga Bog?

Necisto demonizovano stanje coveka se odlikuje pre svega necistim srcem, a onda i potrebom demona da kad izadje ode u svinje. Zato ovaj stalno i pominje svinje!

Ako mu pojedemo sve svinje, nece imati gde da ode!

NE JEDITE SVINJE! :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Necisto demonizovano stanje coveka se odlikuje pre svega necistim srcem,

Pa ko je rekao da je neko nečist nekim činom, čin je dokaz nečistog stanja srca.

a onda i potrebom demona da kad izadje ode u svinje. Zato ovaj stalno i pominje svinje!

Ako mu pojedemo sve svinje, nece imati gde da ode!

NE JEDITE SVINJE! :)

Stihovi koje sam dao ne dokazuju da je svinja čista.

Jadni vi, ponadali se evo Petru vizija za hranu, a ono vizija za neznabošce.

Nije Bog Isus došao da očisti svinje, nego ljude od grijeha.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[QUOTE="tripo 41, post: 2293310

Nije Bog Isus došao da očisti svinje, nego ljude od grijeha.[/QUOTE]

Tripo.

Jedan paradoks u koji veruju oni koji tvrde da je Hristos promenio kriterijume spasenja u odnosu od starog u novom zavetu, svojim stavovima upravo tvrde - da Hristos nije došao da spasi čoveka i da ga očisti od greha, već da je došao da očisti greh kako bi ga čovek činio a da ne bude kriv pred Bogom.

To po njima znači bukvalno - da je Bog došao da spasi greh a ne čoveka od greha, jer je navodno sve što je bilo greh u starom zavetu, on transformisao u pravdu, i kao spasonosno.

To bi značilo - da su se Bog i đavo udružili u saradnji, i Bog priznao da je đavo u pravu, i da je njegovo navođenje čoveka na greh u starom zavetu bilo ispravno.

Oni su tako ucrnili Boga, da ga ne može oprati ni najefikasniji izbeljivač.

Predstavili su ga kao onoga koji iznosi neistine, koji je kontradiktoran samome sebi, bezprincipijalnog koji menja kriterijume spasenja po svojoj volji ne poštujući sam svoju reč koju je ranije otkrio, koji pravi kompromise sa samim sotonom, itd, itd..

Svašta ljudi mogu da izmisle, i to je za rubriku iz politikonog zabavnika "verovali ili ne"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo.

Jedan paradoks u koji veruju oni koji tvrde da je Hristos promenio kriterijume spasenja u odnosu od starog u novom zavetu, svojim stavovima upravo tvrde - da Hristos nije došao da spasi čoveka i da ga očisti od greha, već da je došao da očisti greh kako bi ga čovek činio a da ne bude kriv pred Bogom.

Naravno, da bi prilagodili sebi te kriterijume i da uvjere sami sebe kako će ipak biti spaseni po tim svojim kriterijumima.

To po njima znači bukvalno - da je Bog došao da spasi greh a ne čoveka od greha, jer je navodno sve što je bilo greh u starom zavetu, on transformisao u pravdu, i kao spasonosno.

Da. I to je izokrenuta predstava o Bogu, kakav bi to bio Bog da nekog spasi za nešto, a nekoga drugog uništi za to isto.

To bi značilo - da su se Bog i đavo udružili u saradnji, i Bog priznao da je đavo u pravu, i da je njegovo navođenje čoveka na greh u starom zavetu bilo ispravno.

Da. Njihova mejrila moralnosti nisu biblijska tj. Božja.

Oni su tako ucrnili Boga, da ga ne može oprati ni najefikasniji izbeljivač.

Predstavili su ga kao onoga koji iznosi neistine, koji je kontradiktoran samome sebi, bezprincipijalnog koji menja kriterijume spasenja po svojoj volji ne poštujući sam svoju reč koju je ranije otkrio, koji pravi kompromise sa samim sotonom, itd, itd..

Svašta ljudi mogu da izmisle, i to je za rubriku iz politikonog zabavnika "verovali ili ne"

Zato je napisao Solomon da lud vjeruje svašta.

Natrag