Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Turci su pre zapecacenja 144 000.
Otkrivenje kaze da se prvo pecate 144 000 pa onda dolaze turci koji "muce one koji nemaju pecat" :)

Mi zivimo u sestom pecatu

A trube pocinju sa 7. pecatom i tamo su ti turci! Znaci po bibliji "turci tek treba da dodju" :)

Lepo sam dokazao da u vreme pecata, truba, i casa gneva ljudi mogu da se pokaju jer tako pise

Mantras!

Ko je rekao da ne mogu da se pokaju? (EGW?)

Idi pogledaj u otkrivenju da trube pocinju sa 7. pecatom i da su tamo turci, a to znaci da se jos nije ni desilo jer se 7. pecat jos nije ni otvorio! To je 8. poglavlje otkrivenja..

Kad procitas onda se vrati, jer ti ovo nisi ni otvorio!

SVE pises suprotno bibliji.

Ja pisem suprotno?

Pa u otkrivenju u 7. pecatu andjeli dobijaju trube, i tamo su ti turci!

Pa jel se to moglo desiti kad 7. pecat jos nije ni otvoren???

Sebe uzdizes kao velikog poznavaoca otkrivenja, a pokazujes kao da ga nikada nisi ni citao.

Tragikomedija!

Pa turci su u 7. pecatu Laodikeja, dokazi da nisu? :) A ti govoris da se taj pecat jos nije ni otvorio! Pa kako su mogli turci biti ranije u istoriji kad se taj pecat jos nije ni otvorio???

Ti nemas pojma sta pises!

onda bi trebao da znas i da ovo sto ja pisem uci Adventisticka crkva.
I ja kao Adventista imam isti stav, i to nisu cisto moji stavovi, vec ucenje Adventisticke crkve

Pa to i jeste problem sto ti nemas nista svoje, nego samo ono sto su rekli drugi! Nesmes cak ni da pogledas..

Ajde sad lepo na popravni, pa kad se uveris da su turci u 7. pecatu, onda se javi!

vec ucenje Adventisticke crkve, koje je potpuno biblijski utemeljeno.

Vidim kako je utemeljeno!

Ako se 7. pecat jos nije ni otvorio, kako su mogli doci turci! Pa ovo je smesno!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gde Mire pise da su Turci u sedmom pecaru?

Pogresio si nesto.

Skakavci i cetiri andjela koji su spremni da pobiju trecinu ljudi ( loji predstavljaju Tursku i cetiri islamske vodje u istoriji ), su u petoj i sestoj trubi, a ne u sedmom pecatu.

To jasno pise u 9 poglavlju otkrivenja.
I u 20 i 21 stihu, kaze "da se ljudi nisu pokajali od ovih zala pete i seste trube"

To znaci - da to nisu poslednja zla u vreme isteka Bozje milosti, jer kada odpocnu poslednjih sedam zala, tada vise nema mogucnosti za pokajanje i spasenje.

Ovde vidimo da za vreme pete i seste trube - ljudi imaju mogucnost za pokajanje i spasenje.

Sedam zala se upravo zovu "POSLEDNJA" jer se desavaju u vreme neposredno pre samog Hristovog drugog dolaska.

Pecari, trube, i case gneva su sudovi kroz istoriju.

Sve od ovih zala, i pecati, i trube, i case gneva - imaju sest istorijskih razdoblja u kojima se otvaraju, trube, i izlivaju.

Sedmi od svakog je kraj istorije i Hristov dolazak.

Ja razumem sta tebe buni.

Ti citas otkrivenje, i mislis da se dogadjaji odigravaju po redosledu poglavlja.

Pa tako recimo - prvo se objasnjavaju pecati i dogadjaji u njima, pa potom dalje trube, pa na kraju case gneva, i ti mislis zato sto je tako napisano da to sve ide jedno nakon drugog.

To kako ti gledas nije slucaj, jer Jovan prvo opisuje pecate od jednog perioda do kraja istorije.

Potom pocinje sa trubama, ali ne od prestanka pecata, vec se vraca na pocetak i objasnjava trube od vremena kada pocinju i pecati.

I na kraju opisuje case gneva, isto se vracajuci na pocetak kada su poceli i pecati i trube.

Dakle, to troje su paralelni dogadjaji, i pocinju i desavaju se u isto vreme, ili sa odredjenim vremenskim razmakom - preplicuci se medjusobno.

Jovan ih je tako napisao u bibliji kao da izgleda da oni dolaze jedno za drugim.
Ali nije tako, vec Jovan opisuje jedan segmet, recimo - pecate do sedmog, pa onda opisuje trube koji pocinju isto kad i pecati, i na kraju opisuje case gneva koji pocinju isto kada i pecati i trube.

I svi se zavrsavaju nekim dogadjajem na kraju istorije kafa Hristos dolazi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gde Mire pise da su Turci u sedmom pecaru?

Napisao je Jovan u otkrivenju. Kad se otvori 7. pecat u njemu su trube. Tada se daju trube andjelima, a ne pre toga!

Ti citas otkrivenje, i mislis da se dogadjaji odigravaju po redosledu poglavlja.

Nego kako se odigravaju dogadjaji, valjda van redosleda? Ako citas otkrivenje, Jovan polazi od svog vremena opisujuci stanje u crkvama, i postupno razvija sled dogadjaja.

Pa tako recimo - prvo se objasnjavaju pecati i dogadjaji u njima, pa potom dalje trube

To nije tacno! Ne skakuce Jovan sa jednog opisa na drugi, nego postupno razvija temu!

Ti ovo posmatras kao "skakutanje" jer su ti rekli da tako posmatras!

Otkrivenje je slicno Hristovom govoru o razorenju Jerusalima, on govori o Jerusalimu dok u isto vreme misli na kraj sveta. To je preplitanje o kojem ja govorim! I jedino u tom smislu i postoji preklapanje!

Jovan opisuje crkve, zatim opisuje otvaranje pecata, gladi i nevolje, prirodne katastrofe, dve grupe hriscana (jevreje koji su 144 000 i pagane koji su ljudi iz nacija [veliko mnostvo] ), propovedanje evandjelja tj. dva svedoka (jevreje i pagane), zatim razorenje jerusalima, tj. gazenje jerusalima od strane neznabozaca 42 meseca, zmiju koja progoni zenu - crkvu, politicke sile koje potom nastaju, zig zveri i religioznu silu kojoj se izrice sud, Hristov drugi dolazak, novo nebo i novu zemlju..

Sve on to opisuje po redu. I sve ovo se vec mahom ispunilo u njegovo vreme, osim poslednjeg segmenta! To ce se ponovo dogoditi na nama..

Apsolutno nista nije van redolsleda, to su izmislili protestanti da bi mogli da izvrnu otkrivenje i tako navuku ljude!

ti mislis zato sto je tako napisano da to sve ide jedno nakon drugog

Naravno da sve ide jedno posle drugog! Jovan polazi od svog vremena, opisuje stanje u crkvama, zatim otvaranje pecata, dve grupe Hriscana - jevreje koji su 144 000 i neznabosce ("veliko mnostvo iz otkrivenja"), zatim opisuje prirodne nepogode kako slede, dva svedoka koji propovedaju evandjelje (koji su zapravo odve grupe hriscana), zatim zenu koja radja musko (Bozji narod) i sotonu koji je progoni. Zena potom bezi u pustinju i postaje neaktivna, da bi na kraju Jovan opisivao politicke sile, zig zveri, ponovno propovedanje evandjelja i na kraju sud nad bludnicom, Hristov povratak, novo nebo i novu zemlju..

Gde si ti video da je ista van redosleda?

To nista nije van redosleda, ali ima dvostruko ispunjenje. Kod Hrista nema protoka vremena, vec dogadjaji predstavljaju jednu celinu. Oni se preplicu. To nisu linearni dogadjaji u jednom smeru, vec vreme predstavlja zatvoren krug. Ono sto se desilo, to ce biti opet, samo sa razlicitog aspekta, jer se smisao menja, ali sustina ostaje ista.. I razorenje jerusalima predstavlja kraj sveta za Isusa. Jevrejska prorocanstva o Izraelu se odnose na nas Hriscane.. To je sve tako jer nijedan dogadjaj nije celina dok se ne zatvori krug! Vreme nije uopste linearno, ono u predstavlja zatvoren krug!

Dakle, to troje su paralelni dogadjaji, i pocinju i desavaju se u isto vreme, ili sa odredjenim vremenskim razmakom - preplicuci se medjusobno.

Ne, ne preplicu se dogadjaji u tom smislu, vec se krug mora zatvoriti! Ti ovo ne razumes. Sve ono sto je Jovan napisao se vec desilo u njegovo vreme (99%), ali desice se ponovo i imace drugaciji smisao od onog koji ti ocekujes. Slicno je i kod Hristovog prorocanstva o razorenju jerusalima. On govori o razorenju jerusalimu a misli na kraj sveta. Jevreji su mislili da ce doci kraj jos tada, jer je tako izgledalo iz Hristovog prorocanatva, ali nije tako, jer se krug dogadjaja mora zatvoriti.

Isti je slucaj i ovde.. Sa razlicitog aspekta se tu govori, ali to nisu identicni dogadjaji..

Jovan ih je tako napisao u bibliji kao da izgleda da oni dolaze jedno za drugim.
Ali nije tako, vec Jovan opisuje jedan segmet, recimo - pecate do sedmog, pa onda opisuje trube koji pocinju isto kad i pecati, i na kraju opisuje case gneva koji pocinju isto kada i pecati i trube.

To je tako ali u tvojoj masti! Sve je po redosledu i postupno napisano! Rekao sam..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Apsolutno nista nije van redolsleda, to su izmislili protestanti da bi mogli da izvrnu otkrivenje i tako navuku ljude!

Ništa i nigde nije van redosleda. Posebno ne kod Boga.

Ali, kada se Pismima priđe bukvalistički, (još ako se na to doda verovanje da ih je Bog lično pisao) imamo budalaštine i izvrtanja, blasfemije i jurcanje od retka do retka, od stiha do stiha, totalno bez ikakvog sklada i redosleda.

Ako na to sve dodamo nepoznavanje činjenice da Sveto Pismo nije jedna knjiga nego mnoštvo knjiga, da svaka od knjiga ima svoj kontekst i to kako kulturološki, tako i istorijsko jezički, onda imamo katastrofu u vidu blasfemija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, tvoja postavka je potpuni promasaj.

To sto iznosim nije u mojoj masti, to uci Adventisticka crkva na osnovu otkrivenja, i istorijskog konteksta.

Sa tobom ne vredi vise diskutovati o ovoj temi, jer mi imamo razlicite postavke.

Ti kazes "pecati, trube, i case gneva - idu jedno za drugim u nizu, i kada se zavrsi sedam pecata pocinju trube, a nakon njih case gneva, i da su to sve sudovi Bozji koji pocinju na kraju istorije sveta kada prestane vreme milosti"

Ja, odnosno Adventisticka crkva na osnovu biblije tvrdimo da se pecati, trube, i case gneva - odvijaju paralelno, katkad u isto vreme, ili se preplicu, i da je njihov period pocinje neposredno nakon Hristovog vaznesenja, i da traju kroz celu istoriju do kraja.

Evo samo jednog dokaza iz biblije, koji pokazuje da je tvoje tumacenje dogadjaja po napisanom redosledu jedno za drugim, ili jedno nakon drugog - potpuni promasaj.

Ti dakle tvrdis da su pecati, trube i case gneva poslednji sudovi koji ce se izliti na semlju nakon isteka Bozje milosti, na kraju istorije sveta.

Po tom tvom tumacenju - Hristos se danas jos nije rodio, niti je Irod pokusao da ga ubije, niti se ista dogodilo neposredno nakon njegove smrti i vaznesenja vezano za crkvu od 1 veka pa dalje.

Pogledajmo sta otkrivenje govori, i sagledajmo to kroz ovu tvoju tvrdnju:

- U petom poglavlju se otvaraju pecati.

- U osmom piglavlhu i dalje - andjeli pocinju da trube.

- A tek u dvanaestom poglavlju se opisuje rodjenje Hrista od Marije, njegovo vaznesenje, i dogadjaji vezani za crkvu od 1 veka.

Dakle, po tvom tumacenju dogadjaja po napisanom redosledu - prvo dolazi poslednje vreme u kome se izivaju poslednji sudovi u vidu pecata, truba, pa i casa gneva, pa tek nakon toga Hristos treba da se rodi od Marije, da Irod pokusa da ga ubije, i sve ostalo, njegova zrtva na krstu, vaznesenje, iskustvo crkve kroz istoriju od 1 veka..itd..

Sad sam sagledaj koliko je tvoje tumacenje dogadjaja po napisanom redosledu po principu "jedno nakon drugog" pogresno.

A to isto sto ti tvrdis, podrzava i tvoj brat po veri DarthShone, i kaze "da nista nije van redosleda napisanog"

Tako da mi ne mozemo nikada doci do uskladjivanja misljenja, jer je vasa postavka potpuno nebiblijska, i iz tog razloga - besmisleno je dalje produzavati pricu.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, nemoj da se ljutis na mene, covek ponekad treba da prihvati da je pogresio.
Ja bih to uradio kada bi mi neko ukazao da gresim.

Nije nikakav propust pogresiti, vec ne ispraviti se, i ne spoznati istinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To sto iznosim nije u mojoj masti, to uci Adventisticka crkva na osnovu otkrivenja, i istorijskog konteksta.
Sve je istorijski po redosledu desavanja, od prvog veka do danas.. To se vidi.. Ja nisam nasao nista van reda.. A ti?

Inace, moja crkva ovo ne tumaci, jer se to odnosi na one koji ce to doziveti, pa ce oni prepoznati i izbeci opasnost.. To je za njih pisano. Nema razloga da se ovo tumaci vekovima unapred i da bude sastavni deo teologije..

Ali da udovoljim tvojoj znatizelji i dokazem da ti ne razumes ovo ni najmanje.. Vec sam dokazao da ne znas ni to da su turci u 7. pecatu!

Sa tobom ne vredi vise diskutovati o ovoj temi, jer mi imamo razlicite postavke

Naravno da ne vredi diskutovati sa tobom, kad ti ne mozes da dokazes svoje tvrdnje vec ides preko redosleda u istoriji.. Ja sve mogu tekstovima da dokazem. Ja mogu da dokazem da je Jovan pisao desavanja po redosledu istorijski, a ti nista nisi citirao u svoju odbranu..

Tvrdis da je Jovan skakutao sa teme na temu i pominjes nekakve turke, koji nisu po redosledu u istoriji?

Sta je smislenije, moje tumacenje koje istorijski sledi desavanja po redu, ili tvoje skakutanje sa dogadjaja na dogadjaj?

Pitao sam te da mi obrazlozis i dokazes da je Jovan pisao zbrkano van redosleda? Nisi dokazao!?

Ti kazes "pecati, trube, i case gneva - idu jedno za drugim u nizu, i kada se zavrsi sedam pecata pocinju trube, a nakon njih case gneva, i da su to sve sudovi Bozji koji pocinju na kraju istorije sveta kada prestane vreme milosti"

Ja to nisam rekao! Sve se to vec dogodilo u Jovanovo vreme, i trube i pecati i sve zapisano.. Kao sto su se i starozaventa prorocanstva na jevrejima ispunila simbolicno a na nama doslovno! Dakle, sve ono sto je Jovan napisao ide po redosledu, ali ima dvostruko ispunjenje i ponovo se desava u poslednje vreme..

Krug vremena mora da se zatvori..
Nije vreme linearno, a ti ovo ne shvatas..

Tebi su takodje crkvama u otkrivenju predstavljeni periodi crkve kroz istoriju, ali ti takodje ne mozes poreci ni cinjenicu da su to stvarne istorijske crkve!

Isto tako, sve ostalo sto Jovan pise se dogodilo jos u njegovo vreme, nesto manje posle njega.. Ali ce se sve ponoviti..

Meni su dakle trube deo 7. pecata a tebi nisu! I meni se desava redom, a ti skakuces.. Tebi Jovan prvo opisuje poslednje dogadjaje, pa onda skoci 1000 godina u nazad opisujuci turke?

Ima li to ikakve logike?

Naravno da nema, jer Jovan nije tako pisao, on pise po redosledu kako tece istorija! Od svog vremena pa nadalje..

Ako se stavis u poziciju Hriscanina iz prvog veka i onda citas otkrivenje, sve je jasno kao dan! Jasno je da je Jovan pisao o svom vremenu i postupno razvijao temu pisuci o dogadjajima u buducnosti.. Tako on pise o stanju crkve, zatim opisuje propovedanje evandjelja, dve grupe Hriscana (jevreje [144 000] i pagane [veliko mnostvo] ), prirodne nepogode, ratove, razorenje jerusalima da ce ga gaziti neznabosci itd..

E sad to sto ovo ima duplo znacenje, to je druga prica, sto pokusavam da ti objasnim ali uzalud..

Po tom tvom tumacenju - Hristos se danas jos nije rodio, niti je Irod pokusao da ga ubije, niti se ista dogodilo neposredno nakon njegove smrti i vaznesenja vezano za crkvu od 1 veka pa dalje.

O cemu ti pricas? Ko se nije rodio? Sta je s tobom?

- U petom poglavlju se otvaraju pecati.

- U osmom piglavlhu i dalje - andjeli pocinju da trube.

- A tek u dvanaestom poglavlju se opisuje rodjenje Hrista od Marije, njegovo vaznesenje, i dogadjaji vezani za crkvu od 1 veka.

Laodikeja, Jovan kada pise, on nema na umu "jedan dogadjaj", jer vreme prorocima nije "linearno"!

Vreme je krug koji tece i na kraju se zatvara u tacci. Kad se zatvori krug, iz te pespektive ti vidis sve dogajaje "zajedno"!

To je kao da posmatras svoj zivot na traci, i shvatis da je svaki tvoj postupak uzrokovao neku posledicu. Ti onda spajas sve posledice i uzroke i posmatras ih zajedno.. Slicno proroci vide! Zato Hristos u razorenju Jerusalima vidi kraj sveta, jer oni su svojim postupcima uzrokovali kraj sveta, to je jedan te isti dogadjaj!

Ne znam da li me razumes, jeste komplikovano, ali moras pokusati..

Tako i Jovan u isto vreme vidi progonstvo crkve, ali u isto vreme vidi i Hristovo rodjenje od zene, bezanje u egipat, vaznesenje.. To je sve povezano jedno s drugim, on ne pise van redosleda, vec vise stvari obuhvata u jednom opisu! To svi proroci rade tako..

Zaista je tesko je vanvremeneski okvir (nesto sagledano van vremena) predstaviti u linearnom toku (u vremenu), jer tamo je sve "trenutak", sve je "zajedno" (vreme je krug). A nama je to odvojeno linearno desavanje. I kada on pokusava da predstavi sta je video u jednom trenutku, ne moze to nikako drugacije da predstavi nego "viseslojnim"! Zato su sva prorocanstva viseslojna i deluju nam zbrkana, jer izgleda kao da se nesto desava pre a nesto posle, dok je nesto izmedju.. Medjutim, sve je zapravo trenutak, jer vreme ne postoji!

To ne znaci da je Jovan pisao ista van redosleda... Njegov opis je "viseslojan"!

Dakle, po tvom tumacenju dogadjaja po napisanom redosledu - prvo dolazi poslednje vreme u kome se izivaju poslednji sudovi u vidu pecata, truba, pa i casa gneva, pa tek nakon toga Hristos treba da se rodi od Marije, da Irod pokusa da ga ubije, i sve ostalo, njegova zrtva na krstu, vaznesenje, iskustvo crkve kroz istoriju od 1 veka..itd..

Ne, nije tako. Jovanu pecati nisu predstavljali poslednje vreme u tom smislu izlivanja sudova, oni su u prvom veku znacili nesto drugo. Jer rekao sam, prorocanstva su "viseslojna", imaju vise znacenja. Za nas je jedno znacenje, za Jovanovo vreme je drugo..

Nama svakako ovi pecati trube itd.. znace nesto drugo, nama su to opisi poslednjeg vremena..

Kao sto je Hristovim ucenicima Hristovo prorocanstvo o razorenju jerusalima znacilo jedno a nama predstavlja nesto sasvim drugo. To su viseslojna prorocanstva. I nijedno nije preko reda..

Sad sam sagledaj koliko je tvoje tumacenje dogadjaja po napisanom redosledu po principu "jedno nakon drugog" pogresno.

U potpunom skladu sa istorijom i sa otkrivenjem!

Mire, nemoj da se ljutis na mene, covek ponekad treba da prihvati da je pogresio.
Ja bih to uradio kada bi mi neko ukazao da gresim

Zasto bih se ljutio? Naravno da nije problem priznati gresku, ali je stvar u tome sto je greska tvoja, samo je ne vidis..

Ja bih to uradio kada bi mi neko ukazao da gresim
Zar ti da priznas gresku a Bog ti govori sve ovo? Nema sanse! Ali ja nemam problem te vrste.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vredi diskutovati sa tobom o tome.

Slobodno ostani u svom konfuznom uverenju.

Ono sto ti ja iznosim je potpuno biblijski, i to mi sam Gospod svedoci.

Naime, uvek kada nesto govorim ljudima, ili pisem, Bog me sam osvedocava da li je to ispravno ili ne, i daje mi trenutacno Bozansko prosvetljenje.

Ja sam to iskustvo doziveo jos u pocetku, kada sam studiozno proucavao otkrivenje.

Alu, to iskustvo mi daje i svaki put kada nekome svedocim.

Tako da cu ja zadrzati istinu i Bozje svedocanstvo koja imam, a ti cini sto ti je volja.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne vredi diskutovati sa tobom o tome.

Slobodno ostani u svom konfuznom uverenju.

Ono sto ti ja iznosim je potpuno biblijski, i to mi sam Gospod svedoci.

Naime, uvek kada nesto govorim ljudima, ili pisem, Bog me sam osvedocava da li je to ispravno ili ne, i daje mi trenutacno Bozansko prosvetljenje.

Ja sam to iskustvo doziveo jos u pocetku, kada sam studiozno proucavao otkrivenje.

Alu, to iskustvo mi daje i svaki put kada nekome svedocim.

Tako da cu ja zadrzati istinu i Bozje svedocanstvo koja imam, a ti cini sto ti je volja.

Pozdrav!
Sam sebe si porekao. Kazes 'priznao bi gresku' a sada te Bog osvedocava da si u pravu i odbijas diskusiju.

Ti si van redosleda cak toliko da porices i objavu evandjelja pre kraja vremena milosti sto je opisano trojicom andjela u otkrivenju, sto tvoja crkva i uci, a gore kazes da se drzis toga, dok s druge strane porices..

To je i bio smisao nase diskusije, da se ti ne drzis redosleda. Ne samo da se ne drzis redosleda otkrivenja, nego si protivan i redosledu koji je utvrdila tvoja crkva (pa ma koliko on bio zbrkan)..

Reci ces naravno da to nije tako..

Ok, nema problema, veruj sta god zelis..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zasto iznosis svesne neistine?

Ja sam napisao "DA BIH PRIZNAO GRESKU KADA BI MI NEKO DOKAZAO DA GRESIM"

Ali, ne gresim, niti si ti to dokazao, vec iznosis kontradikcije koje nemaju veze sa kontekstom otkrivenja.

Ja imam istinu koju poseduje i Adventisticka crkva, i u onome sto verujem nema nikakve greske.

Ja se drzim redosleda onako kako to biblija cini, opisujuci paralelne istorijske dogadjaje sadrzane u pecatima, trubama, i casama gneva.

A dokazao sam da je tvoj redosled po principu "jedan dogadjaj za drugim" kontradiktoran, jer po tvom tumacenju cela istorija sa Hristovim rodjenjem ide tek na kraju, nakon pecata, truba, i casa gneva.

Da bi se izvukao, ti potom naknadno pises o nekakvim duplim dogadjajima i u pocetku, i na kraju istorije, sto nigde ne pise u pismu da postoje dupli dogadjaji.

A predhodno si poricao kada sam ja pisao da pecati, trube, i case - pocinju od pocetka Hriscanske ere.

Kontradiktoran si u svakom slucaju.

Dakle, nema svrhe vise o tome pisati.

Ja sam biblijski stav izneo, i nema sta vise razvlaciti konce.

Ja nisam zaludan da se bavim necim sto nema smisla, eto cisto radi dokolice.

Uostalom, te stvari nisu toliko ni bitne.
A Bog ce uskoro sam urediti sve.

Na kraju, ovo je tema o kovidu.

Mada eto, diskutujuci o tome - dotakli smo se i sudova Bozjih.

Ja zakljucujem na kraju ono sto sam i pre tvrdio, a to je "da Korona virus u svakom slucaju predstavlja sud Bozji, pa bio on direktno od Boga, preko coveka, ili pak sotone" to je u svakom slucaju sud Bozji.

Jer covek, pa i sotona - nista ne mogu ciniti ako Bog to ne dopusti.
A zasto bi Bog dopustio nesto sto nema svrhu.

Svrha Korone, kao i svih drugih zemaljskih posasti - je znak poslednjeg vremena, i jedan od vidova sudova Bozjih pred skori Hristov drugi dolazak u slavi.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag